sobota 1. července 2017

BATRADIS se vrací k WINDOWS 7

Přestože jsou zejména projekty společnosti +PCA Praha neúspěšné včetně projektu +Robinhelp , počítame s tím, že se smůla prolomí a i zájemkyně o práci ošetřovatelek pro uvedenou společnost budou moci dostat jako pracovní nástroj počítač zdarma stejmně jako naši kolegové z domovského světa naší organizace. V případě použití WINDOWS jako operačního systému pro tyto počítače dochází k návratu k systému Windows 7 z důvodu problémů s aktivací systému. Další nové počítače tak již nedostanou Windows 10 Professional, který bylo možné do nedávna instalovat na libovolný počet počítačů jak s aktivací pomocí kódu Productkey, tak pomocí aktivace hardwarovou identifikací. I tak byl nasazován korporační operační systém jako vedlejší pro případ potíží, avšak, jelikož jde o linuxovou distribuci, vytvořenou naší organizací k pracovním účelům, některé věci nefungovaly správně, nebo jke šlo v Linuxu velmi těžko zprovoznit

O tomto problému víme nejen od Robina Hronka, který si od jednoho svého kamaráda nechával opravit oba dva počítače, ale stejný problém měl i jeho syn Jiří Hronek, který postavil počítač pro jednu naší novou kolegyni, kde nešlo aktivovat licenci. Řešením bylo pouřití instalace Windows 7 s korporační licencí naší organizaci, která pochází z doby, kdy násd ještě neúspěch činnosti společnosti +PCA Praha finančně nezatěžoval, takže jsme si mohli koupit krabicové vydání Windows 7 Professional, obsahující DVD jak 32, tak 64bitové instalace.

Přes finanční potíže, vzniklé neúspěchem projektu +Robinhelp  společnosti +PCA Praha plně hradíme stavbu počítače i pro jakoukoli eventuální zájemkyni o spolupráci s uvedenou organizací s použitím moderních standardů, jakými je na příklad použití disku SSD pro operační systém a aplikace v kombinaci s bněžným plotnovým diskem o velké kapacitě pro data a zálohu- Aby však i někdo takový měl počítač zdarma, je potřeba aby Robin Hronek získal partnerku projektem Robinhelp, nebo aby mu i normálně získaná partnerka púomohla s videem, kde má být předvedern test branné zdfarnosti. Naši čínští kolegové tak budou dovážet konponenty i do Prahy. Pro naše kolegy se to také nedováží dostatečně rychle a musí se pro to jezdit někam, kde to funguje, na příklad do Brna.


Žádné komentáře:

Okomentovat