neděle 23. srpna 2015

Izrael se má čím chlubit

Je to už dost dlouho, co naše organizace vstoupila do Izraele. Během stavebních prací, jakmile byla použitelná část budovy pro administrativu, pustila se pobočka organizace +BATRADIS v Tel Avivu do projektu +Robinhelp , ve kterém má nečekaný úspěch. Máme se na co těšit, což platí pro tým +Robinhelp společnosti +PCA Praha . O pozvání na výběrovou akci se nyní jedná. Mělo by to být někdyx začátkem Září o víkendu. Hledá se tam tímto způsobem družka pro tamního ředitele naší tamní pobočky - Hasuba Nataniaha, který stejně jako +Robin Hronek dělá evidenci žen, ochotných starat se o zdravotně postižené lidi s použitím testu branné zdatnosti, kdy se při pohovorech nechá od každé ženy nosit na zádech. Další branné dovednosti izraelských žen vyplýcají s povinné vojhenské služby i pro ženy včetně bojového výcviku, který je nutný i pro ženy díky váílce s Palestinou. Uvedená výběrová akce začne už tento pátek, protože účast je veliká a těžko se dá všechno zvládfnout.

Aby nebyly kvůli Robinhelpu přerušeny dokončovací práce, pracuje se na denní a noční směnu. Co se týká dokončování stavby pobočky, dokončuje se hlavní atomový reaktor, který má sloužit pobočce jako hlavní zdroj elektrické energie. Má být uveden do provozu v pondělí. K tromuto účelu jde o reaktor 1952 na štěpení pomalými neutrony, který je vybaven dvěmi grafitovými tyčemi, sloužícími k regulaci štěpení. Stavba má být dokončena dnes - 23.8.2015 ve 21 hodin místního času. Přes noc má proběhnout závoz a naplnění reaktoru Uranem 235 a v pondělí ráno je plánován zážeh a následné přerpnutá napájecí soustavy.

Magnetové generátory a geotermální generátory poslouží jako zdroje energie pro zážeh reaktoru a jako záložní zdroje energie. Vzhledem k původu naší organizace se musíme postarat i o to, aby i izraelská pobočka byla bezpečně ukryta před státními úřady, protože o některých našich aktivitách může vznikat dojem, že jde o ilegální činnost, nebo činnost prospívající běžným obyvatelům na vrub vlády dané země, což je velmi energeticky náročné. V Izraeli bude mít zařízení toto umožňující vlastní reaktor. Jde o jednotyčovou verzi toho hlavního, který ostatní pobočky mají jako hlavní. To platí i o té naší pražské, která tak má jako většina ostatních 2 reaktory.

Půjde-li vše podle plánu, navštíví +Robin Hronek se svými přáteli naší novou pobočku jednak jako vyslasnec společnosti +PCA Praha , ale také jako člen inspekce z hlavní pobočky v USA v rámci slavnostního otzevření, protože je pravděpodobné, že tuto událost oslavíme také jeho hudbou formou koncertu.

Žádné komentáře:

Okomentovat