čtvrtek 20. srpna 2020

Recenze telefonu Xiaomi Redmi Note 8T a psaní textu diktováním

Mimo informací o naší technice bychom si zase pro změnu mohli dát nějakou recenzi i pro vás dostupné techniky. MUDr jsou opět mobilní telefon, a konkrétně půjde o Xiaomi Redmi Note 8T.

Autorem této recenze je Robin Hronek, který si tento telefon pořídil proto,  že telefon Huawei P9 Lite 2017 neměl dostatečně velké úložiště. Tím pádem nebylo možné mít v telefonu všechny aplikace,   se kterými chtěl každodenně, nebo občas pracovat.  pokud je v létě hezké počasí,  tak je škoda sedět doma u počítače,  Nicméně Co dělat v případě že je potřeba napsat Nějaký článek, recenzrecenzi, nebo napsat delší email? 

 vnitřní úložiště telefonu, které Xiaomi Redmi Note 8T činí 64GB, Je možné mít více aplikací včetně nějakých na psaní delších textu nebo blogu.  Pro maximální pohodlí a rychlost psaní lze využít schopnost kterou měl operační systém Android prakticky od začátku, a tou je schopnost zadávat text pomocí diktování.  Prakticky To znamená že text na mluvíte a on se přepíše do psané podoby.  Ještě i ve verzi Androidu 9 to má nějaké nedostatky. Stále je potřeba ručně doplnit interpunkci,  upravit velká či malá písmena, nahradit některé slovo a opravit některé pravopisné chyby,  jako je třeba opravit někde měkké a tvrdé y. Některé články jsou tedy psaný touto formou a je to velice zajímavé. 

U telefonu Xiaomi,nebo Redmi, máme Android s nadstavbou MIUI.   U modelu Redmi Note 8T se jedná o Android 9 MIUI 11. Telefon byl přitom zakoupen s verzí Androidu 9 a verzí MIUI 10 ,ale během toho co Robin Hronek tento telefon používal, dorazila aktualizace na MIUI 11. Tato nadstavba nabízí široké možnosti nastavení, Takže pokud patříte k lidem kteří si rádi mění vzhled telefonu a prostředí Jeho pracovní plochy,  tak máte velice široké možnosti, jak si co přizpůsobit. 

To ale není tak zajímavé jako, že telefon má vzadu fotoaparát s třemi objektivy, z nichž jeden dokonce poskytuje rozlišení 48 megapixelů. Tím pádem je tento telefon vhodný pro fotografy. Existuje jistě mnoho daleko lépe napsaných recenzích včetně v recenzích včetně video recenzrecenzí, ale jelikož naše recenze neslouží k propagaci určitého produktu, nýbrž k vyjádření se k technickému provedení,  není třeba zamlčovat není třeba zaměřovat nějaké nedostatky tohoto telefonu. 

V oblasti fotoaparátu například není zcela jisté zdali režim HDR funguje správně. Znamená to že fotografie bez HDR A s HDR vypadá skoro stejně,  což by neměla.  Režim HDR má totiž sloužit k tomu, aby fotografie, pořizovaná proti světlu vypadala zcela přirozeně. Pokud třeba fotíme větve stromů proti slunci ,tak bez HDR budou ty větve černéčerné. S režimem HDR by na nich měly být Vidět detaily asi jako při pohledu pouhým okem. 

Zajímavá funkce fotoaparátu tohoto telefonu je možnost oddálení objektu. Lze tak dostat do záběru daleko větší kus krajiny ,nebo fotografované kompozice, což vám telefon s klasickým jednookým fotoaparátem neumožní. 

Pochválit lze také moderní způsob nabíjení telefonu,  a to pomocí konektoru USB-C a rychlým nabíjením. 

Pokud se tomuto telefonu za 2 roky něco nestane, měl by vydržet hodně dlouhodlouho, což je umožněno tím,že interní úložiště Lze rozšířit kartou microSD.  A jež by to ještě bylo potřeba, je například kamera telefonu nastavená tak, aby ukládala pořízené fotky a nahraná videa právě na kartu a ne do vnitřního úložiště. Celé vnitřní úložiště je pak možno používat pro instalaci aplikací, jejich chod, včetně chodu od včetně  chodu systému. 

Žádné komentáře:

Okomentovat