středa 13. března 2013

Použití telefonu HTC one V ke spolupráci s naší lorganizací

Nášě spolupracovník a tisdkový mluvčí +Robin Hronek využil toho, že dostal k Vánocům mobilní telefon s Androidem HTC One , která zestuje kvůli využití na projektech, které vedle našich obecných problémů, žeší mjeho osobní, z nichž největší poztornost on sám a několika jeho nejbližších přátel z naší komunity, je kladena projektu +Robinhelp. Aby nebyly sloiby získání drahých věcí a techniky zdarma plannými, v obklasti chytrých mobilních telefonů  je třeba věnovat pozornost těm, které by Robin Hronek mohl zakoupit ze svého invalidního důchodu. Mezi takové telefony ůpatří i HTC One V.

Přednost dávámne novým modelům nižší střední třídy, protože  na spolupráci s námi ty nejzákjladnější telefony nestačí. Vnitřní úůpžiště telefonu má být schopno pojmout vedler operačního systému a základních aplikací, dodaných výrobcem také klienty všech nejpoužívaněšjších sociálních sítí a kancelářské nástroje. Místo pro dokumenty, fotky, videa a něčeho pro zábavu lze získat paměťovou kartou.

K dispozici máne viudeo, které předvádí HTC One V ještě bez rozšíření úložiště paměťocvou kartou, takže nám zde Robin Hronek předvádí disk Google pro vytvážření a editovíání kancelářsdkých dokumentů na mobilu bez možnosti využití paměťové karty, která je potřeba pro plnou funkčnost aplikace Polaris OFFICE, která je u HTC Ine V v plné verzi. I dnes může nějaké zájemkyně o práci ošetřovatelky u +PCA Praha , nejlépe však jako jeho družka pomocí projektu +Robinhelp  od Robina Hronka dostat zadarmo HTC One V, jako služební telefon přes cenu kolem 7 000 Kč, ale vývoj tohoto druhu techniky jde neustále kupředu, takže bude tento telefon ledvnější, nebo bude poskytnut testovaný vzorek. Testování dává telefonu zabrat. Běží zde více klientů pro zálohu a synchronizaci dat, než je potřeba a ze sociálních sítí bude družka Robina Hronka, nebo ošetřovatelka u PCA Praha používat jen jednu, nebo dvě a z informačních aplikací bude stačit navbigace od Googleč spolu s mapami.

Jednojádrový procesor a 512 MB operační paměti tak nejen u HTC One V znemožňuje provádět běžné telefonní hovory a posílat SMSky v sítícvh mobilních operátorů pomocí SIMkarty, chcemed-li volat, nebo poslat SMS osdobě v seznamu kontayktů, zvaného Lidé. V případě  potřeby volat a posílat SMS, musíte některé procesy a aplikace ukončit ve správci úloh, který je součástí základního programového vybavení HTC One V, bývá i v jiné podobě i základní součástí systému Android vůbec. K používání dvou nejzákladnějších funkcí telefonu, jako je volání a posílání SMS, je nutné uvolnit 100 MB a více.

Alzernativami pro volání zadarmo po naší síti je i zde možnost používat Viber a pro Videohovory Tango. Skype je zde také avšak u volání a posílání SMS zadarmo musím správně fungovat připojkení přes veřejnou bezdrátovou síť nebo sítě 3G.

Spolupráce je i tak možná. Sociální sítě tam fungují, takže můžete přispívat na naše stránky na Facebooku a Googe+ včetně sztánek PCA Praha a projektu Robinhelp ze svého telefonu. 

HTC One V má kvalitní displej, který má dobrý obtaz a povedený je zde fotoaparát s moýností natáčet video, které si telefon při natáčení v šeru, či po tmě může přisvítit LED Diodou, která u fotografování funguje jako blesk. HTC si i u tohoto telefonu s fofoaparátem vyhrálo. Je tu hodně různých nastavení.

Žádné komentáře:

Okomentovat