středa 27. března 2013

Univa TV - Recenze služeb a zařízení

Pokud nás sledujete na našem webu, Facebooku a na Google+, jistě Vám neušlo, že náš web nezahlcijeme recenzemi a moc tam toho nedáváme. Pouze tam dáváme popisy technologií, piztvy zařízení, pokud jde o vědu a techniku. Z ostatních oborů tam dáváme popisy způsobů jak si na naše projekty vydělat, jak organizujeme pracovní skupiny a tak.

Tentokrát bychom Vám rádi představili službu a zařízení s názvem Univa TV. Na webu naší společnosti o tom v sewkci pro informační technologie nic nemáme, protože jde o celkem běžnou IPTV, ale s uporavenou verzí systému ARAX Univa pro použití co by firmware úrp chytré televizory, nebo mediální přrehrávače k televizoru. Jelikož nám zatím nefunguje +Robinhelp a společnost +PCA Praha nemá na růžích ustláno, jde o další věc, o kterou nás české ženy připravily.

Naše výrobna ECF, vyrábějící elektroniku společnosti HELLOS Electronic nyní do přijímačů digitální televize nasadila jako firmware upravenou verzi operačního systému ARAX Univa. Tím pádem vzniká podobně jako Apple TV, nebo Ubuntu TV, také Univa TV. Našěi noví spolupracovníci se zbaví jedné krabičky navíc, takže mohou se těšwit z velké nabídky českých kabewlových televizí, ale na rozdíl od ostatních operátorů mají kabelovou televizi zadarmo. Stačí aby nějaká žena chodila a byla družkou Robina Hronka a měli byste to také v digitální kvalitě na špiškovém televizoru.

Univa TV se službou BATRADIS TV funguje jako IPTV na technologii DataRay stejně jako celý náš intranet. Odpadá tak nutnost námi dodaného settopboxu, protrože ten je již integrován do televizorů ECF UDT-48, nebo UDT-80, UDT-100 a UDT 120, případně ECF UDT-100 3D. Moidelová označení vyjadřují úhlopříčku obrazovky s XHD rozlkišením u všech modelů. Postačí tedy propojit router s DataRay modemem a gtelevizor kanelem LAN Ethernet RJ 45 a je-li na Vašem účtu BATRADIS ID aktivována sdlužba BATRADIS TV, stačí v průvodci konfigurací televizoru zvolit IPTV a balík televizních programů, za který byste jinak musewli platit společnostem jako je UPC, O2, T-Mobile, nebo Netbox museli měsíčně platit dosti velké peníze, se za okamžik načte.

Funkce Univa TV nejsou pro majitele nějaké chytré televize, jako je třeba Panasonic Viera, nebo SONY Bravia, případně podobných televizorů zunačky Samsung, nebo LG, akorát je tu spevciální Firmware. Pokud jste u počítače, mobilu, nebo tabletu značky ECF se systémem ARAX Univa použili k přihlášení k zařízení své BATRADIS ID, Univa TV si sama může naindexovat veškeré stažené filmy, videa, fotky a veškerou hudbu na disku Vašeho počítače, takže  se nemusíte starat o přehrávání multimédií. Dětem např. pustíte pohádnu a sami na počítači pracujete. Přes Internet můžete dálkově ovládat nahrávání pořadu, na která se nemáte čas dívat, když běží. Všechny váše uvededné modely mají 4 digitální přijímače, které umožňují současně nahrávat pořady ze třech stanic současně a na čtvrtý se díváte.

Jak je u ECF zvykem podle technologií HELLOS Electronic, málo kdo by si tuto techniku mohl dovolit díky velice kvalitním materiálům a dokonalému dílemnskému zpracování, pokud by se ECF rozhodla své výrobky preodávat. Patřilo by to k luxusní elektronice jako počítače, telefony a tablety od firmy Apple, nebo hudební, televizní a hi-fi aparatury značek Pioneer, nebo Benk and Olufson.

S možností úspěchu u projektu Robinhelp se počítá i u Univy TV, protože tu nacházíme Skype, Facebook, Twitter, YouTube a prohlížeč internetu který umí i veřejný internet díky podpoře IPV4 a IPV6. Zatím nám Skype, Facebook a Twitter nefungují, ale to je otázka aktualizace softwaru Univa TV. Prohlížeč a YouTube funguje.

Navzdory velmi tenké konstrukci všech televizorů s Univa TV, ktereá činí okolo 10 mm tloušťku celého televizoru až na jakousi kostku vzadu uprostřed, která slouží k uchycení nožičky, nebo držáku na zeď, má televizor překvapivě hlasitý a kvalitní zvuk. Připojit můžete další zařízení přes SCART, který je zde dvakrát, další analogová AV zařízení lze připojit jak konponentně, tak konpozitně. Digitální zařízení lze připojit přes HDMI, které je dvakrát, dále pak 3x USB 2.0 a 3x USB 3.0 pro externí pevné disky, Flashpaměti, nebo ovládací zařízení. Televizní příjem lze kromě IPTV přijímat i přes DVB-T, DVB-C a DVB-S pomocí konekroru pro anténu..

Kromě klasického dálkového ovládání, ůze použít mobilní telefon, nebo tsablet od ECF se systémem ARAX Univa preo mobilní platformy spolu s aplikací Univa TV, nebo ECF Remote Controler. To ale funguje u nových modelů s infračerveným portem.

Použití přihlášení ke svému účtu Vám umožní obohatit svou televizi o daslší funkce i tehdy, když pracujete s počítačem, kde můžete nainstalovat nové aplikace, které se nainstalují po zapnutí televizoru. Funkce ScreenShare je specialitou všech Univa zařízení, kdy nejde jen o přenos rozděůlané práce z počéítače na mobil, či tablet, ale předání rozkoukaného filmu, který se nemusí streamovat z počítače, pevného disku, nebo NASu, ale i teklevizní vysílání lze předat na mobil či tablet.

Tam, kde něco jako Robinhelp funguje, se to používá. Už aby to tady šlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat