pátek 9. srpna 2013

Porovnání telefonů Samsung Galaxy S3 Mini a HTC One V

Protiže uvádíme recenze zařízení se systémem ARAX Univa s ukázkou použití na mých kamarádkách v rámci projektu +Robinhelp spíše pro zajímavost, podíváme se na porovnání dvou telefonů s operačním systémem Android, která mám doma a jáká by dostala jednak poje družka přes uvedený projekt, nebo co by se dávalo u +PCA Praha jako služební telefon.

Jak Samsung Galaxy S3 mini, tak HTC One V by to nebvyly, oba jsou moc drahé na to, abych je teď znova kupoval a kupodivu stojí dost podobně.

U HTC One V, je to i přes jednojádrový procesor, 512 MB RAM a nutnost rozšířit vnitřní paměť o MicroSD kartu, aby fungoval pořádně Polaris OFFICE, dalo se nafotit hodně fotek a natočit hodně videí také nahrát si nějakou hudbu k poslouchání, dělá vysokou cenu kovové hliníkové těko, které nejde rozebrat, takže nelze vyměnit baterii, zatímco Samsung Galaxy S3 Mini a vlastně Samsunbg Galaxy vůvec je plastový a lze vyměnit baterii. Konkrétně S3 Mini aůle zase má 2jádrový procesor, 1 GB RAM a já osobně u něj zatím ještě rozšiřovat úložiště  paměTovou kartou nepotřebuji. Navíc je u Samnsungu přední kamera.

HTC Onre V a telefony podobných parametrů budou na mobilní administrativní spolupráci na úrpojektu Robinhelp stačit, i když se  neob ejdeme bez zaškobrtnutí systéímu, občasné nereagování na dotyk, nebo trochu toho přemýšlkení, než se něco udělá. Konkrétně u HTC One V je to tím, že Android ve verzi 4.03 ICS a HTC Sense 4.0 nejsiz dobře odladěné, nehledě na to, že u Samsungu Galaxy S3 Mini máme Android 4.12 Jelly Bean a Samsungovskou nadstavbu Touchviz.

Takže nějaký Samsunbg Galaxy Young, nebo raději Samsung Galaxy Fame bude všechny sociální sítě zvládat použitelně a bude tam chodit i SkyDrive, nebo Googfle Drive na kancelář s možností tvorby a editace dokumentů, což i zadarmo umí Kingsoft OFFICE. Akorát musím zjistit, jestli tyto funkce netrvajío,ezenou dobu a pak je potřeba si aplikaci koupit. ale vypadá to zatím trvale.

Pořádné zatížení telefonu HTC One V jsem provedl ihned po přinesení si telefonu z opravny, kde byl kvůli tomu, že jsem ulomil MicroUSB konektor a navíc tam zlobily kontakty. Dlouho trvalo než se načetly díky čemuž aplikace pero telefonování, psaní zpráv SMS a MMS, Viber a Tango padaly. Aby šlo telefonovbat na uložený kontakt, bylo třeba ukončit některé procesy, aby se uvolniůla operační paměť, a bylo taym alespoň 100 MB volna. Teď je to však v pořádku a chodí to dobře v rákmci svých možností.

Ponechávám si HTC One V jako náhradní telefon, který je oproti Samsungu Galaxy S3 Mini lepší na poslouchání hudeby s vlastními sluchátky. Samsung hraje pěkně také, ale nejlépe s dodanými sluchátky, která jsou trochu nebezpečná pro lidi, kterým se tvoří hodně ušního mazu a zacpou si uši mazem, natlkačeným těmi špuntovými sluchátky. Také alespoň pro mne to není dobré, protože neslyším zvuky z venku.

Samsung má lepší displej, i když HTC na maximální jaj má také dobré podání barev až na černou. U AMOLED Displeje Samsungu S3 Mini je černá dokonalá (tma), na HTC On V ke černá hodně tmavo šedá. U fotoaparátu se mi u HTC One V líbí lépe vymyšlené sériové snímání držením spouště za pčelem pořízení rychlkého sledu snímků. Samsung má púředdešfinované dávky.  Také natáčení videa a focení bez přepínání mezi fotoaparátem a videokamerou je u HTC dobrý nápad.

Takto tedy vypadá porovnání  Samsungu Galaxy S3 Mini a HTC One V.

Žádné komentáře:

Okomentovat