čtvrtek 19. září 2013

XCO Phonebook - ukázka 9mi nanometrové technologie

Po českých programech na naší mezinárodní konferejnci v Praze bylo představeno velice zajímavé zařízení, kterré ,á být vyráběno pro pro česykou pobočku, která  je posdlední dobou technicky newjnáročnější. Může za to stále trvající neúspěch projektu +Robinhelp  společnosti +PCA Praha i přes snahu, kterou vyvíjí +Robin Hronek ohledně natočení videa, obsahující pohovor pro uvedednou společnost včetně ukázky toho, že je žena schopná kohokoli nosit na zádech, což v tomto případě znamená jeho. Věude na světě to nedšělá nikomu problém. největšími úspěchy s podobnými projekty včetně tohoto pořadavku se zatím pochlubila delegace z Švédska a Německa. Finsko, Dánsko a Norsko má programy dnes (19.9. 2013. Technické vybavení mají dostatečné.

Australská výrobna ECF přibírá vedle značky HELLOS Electronic také značku XCO, což přináší nové technologie. Komnkrétně jde o 8 nanometrovou technologii a jako ukázku jsme si mohli prohlédnout kedsno zajímavé zařízení, určené pro  naši pobočku.

Tímto Vám představujeme XCO Phonebook - mobilní telefon s výkonem stolního PC s operačním systémem ARAX Univa 2.23. Podobně jako u zařízení ASUS PadPhone jde o mobilní telefon, ke kterému  je k dispozici dokovací stanice v podobě tabletu. V tomto případě jde o dokovací stanici v podobě malého 10, nebo 13ti palcového netbooku s přetočitelnou klávesnicí jako u zařízení LENOVO Jóga. Dokovací stanice tu bude součástí základního vybavení a vedle  10, nebo 13ti palcového HD duispleje obsahuje webkameru, fyzickou klávesnici, velký touchpad, druhou baterii, 3 USB 3.0 a 2 USB 2.0 porty, HDMI, VGA SUB a kabelovou síť Ethernet RJ 45. Větší model má i SLOT-IN BlueRay vypalovačku.

Telefon sám o sobě vypadá velice zajímavě, protože má průhledný rámeček disdpleje, jehož sdpodní strana obsahuje místa, kde se zobrszují ovládací tlačšítka systému. Teoreticky by tak bylo možné toto zařízení zprovoznit v systému Android, kdy by pod displejem na jakoby sleněné bradě svítila ovládací tlačíta. Takto zde synavě modrofilalově svítí tlačítko pro návrat na hlavní obrazovku, nebo notifikační dioda.

Po zasunutí telefonu do disdpleje doku se telefonní zobrazení grafického uživatelského rozhraní automaticky změní na plné desktopové zobrazení a to i v případě rozdsělané úráce, nebo rozlkoukaného filmu. Při zadokovíní se telefon dobíjí z druhé baterie a místo přední 2 MPX webkamerky na telefonu se bude používat webkamera dokovací stanice. Zadní 24 Mpx fotoaparát s autofokusem a LED diodou pro natáčení videa a fotografování pouze převádí zobrazení hledáčku na velkou obrazovku. Ovládání takto vzniklého ultrabooku je dotykové. Pokud se něco dláí špatně myší pomocí touchpadu, dotýkáte se displeje, nebo použijete kapacitní stilus.

I dokovací stanice má průhledný okraj a podsvícenou klávesnici a máte tak počítač, telefon i tablet v jednom. Samotný telefon má 4.3 palcový HD Amoled didsplej a baterii o kapacitě 3600 MAh. Díky 8mi nanometrové technologii vydrží na jedno nabití až 4 dny celodenního používání. Baterie v dokovací stanici má kapacitu 14000 MAh.

Telefon je vyráběn s pamětí 32 GB, z čehož je preo uřivatele fodstupných 24 GB pro fotrky, videa a hudbu včetně dalších aplikací. Dokovací stanice obsahuje ještě 512 GB SSD harddisk. Jinak lze do telefonu vkládat karty MicroSD až do kapacity 256 GB.

Jsak již zde bylo uvedeno, 8 manaometrová technologie umožnila u tohoto telefonu výpočetní výkon stolnéího PC. Destička velikosti běžného CPU pbsahuje to, co celí velká základní deska pro stolní počítač včetně grafické a zvukové karty. V tomto případě zde máme  8,i jádrový procesor s taktem 2.4 GHz na každé jádro, kdy máme 4 základní jádra pro početní výkon CPU, 3 pro početní výkon GPU a jedno pro početní výkon zvukové karty a řízení modulů síťové konektivity.

Síťovou konektivitu zajišťuje WiFi atandardu 802 11 ACBGN, BlueTooth 4.0, DataRay 2.2 a datové připojení mobilního operátora pomocí microSIM karty 3G, HSDPA, GORS/EDGE, WCDMA a LTE.  Při notebookovém použití zde máme navíc ještě kabelové připojení k Internetu.

Dílendské zpracování je alespoň u tohoto vystaveného kousku pozoruhodné tím, že ačkoli je jak telefon, tak dokovací stanice vyrobena ve smyslu vnějšího krytu ze skla a kovu podobně jako iPhone 4, je zařízení velice lehké. Telefon váží jen 75g a dokovací stanice váží jen 95g. Slo to připomíná na omak a kupodivu se  na něwm nezachytávají otisky prstů. . Jakýkoli běžný výrobek od běžných výrobců se skleněným krytem by se zapatlával. Uvidí,e, jaké to bude od ECF. Toto je originál.

Žádné komentáře:

Okomentovat