čtvrtek 23. října 2014

Ostravský pokus o Robinhelp

I když by toto mělo patřit spíše na blog +Robinhelp společnosti +PCA Praha , je to na blogu organizace +BATRADIS protože jde opět jen o pokus, jaký byl proveden v Brně. Znamená to, že tu máme muže v podobné situaci jako +Robin Hronek , pokud jde o schopnost se seznamovat s ženami, takže jeho ostravskému kolegovi najdeme družku a necháme toho, protože na rozdíl od Prahy tam nebudeme zakládat něco jako +PCA Praha.

Hodně podobně zdravotně postiženým mužem v Ostravě je jistý Martin Roháč 37 let, 173 cm/79 Kg, kterému se také líbí vysoké ženy. Opět to zůstane částečně v rodině, protože Rohářčovi mají v příbuzenstvu ředitele naší ostravské pobočky, tak uvidíme, co se s tím dá ufělat, nebo-li jak by řekli naši ostravští kolegové: Uvidime, co se s tim da urobit.

Podobně jako v Brně se i Martin Roháč kamarádí s takovou ženou jaká by se mu líbila, takže opět bude stačit se postarat o to, aby tam byly i nějaké ty důvěrnosti, ke kterým si dopomůžeme alkoholem. Po brněšnském vzoru jsme (naši kolegové v Ostravě) využili toho, že jeden pracovník naěí organizaci provozuje restauraci, kam Martin chodí na pivo. Ten náš kolega je tam barman a ví jak to udělat, aby nebyla v něčem cítit vodka, tak jí dával trochu do všeho nealkoholického, co si ta Martinova kamaráedka dávala k pití. Byla to romantická večeře, kterou hospodářské vedední naší ostravské pobočky zaplatí po akci. Kdyby to hned nevyšlo, nercháme otevřený účet a zaplatí se to pak najednou.

Máme zjištěno, že se to alespoň pro jednou podařilo docela tak, jak mnělo. Víme to od jednoho jeho kamaráda, kterému se chtělo na velkou a během toho tam vedle s tou kamarádkou přišel a měl orální sex až do konce. Restaurace je poblíž bydliště Martina Roháče, tak se šlo domů procházkou, díky čemuž také víme, žeš ho ta kamarádka Jitka chvíli svezla na zádech. Pracujeme dále na tom, aby pokus vyšel a Martin s Jitkou byli trochu něco vícwe než jen kamarádi delší dobu, tak naši kolegové z Ostravy tahají z Martina a i z té Jitky rozumy jako: jestli neshání Jitka počítač, nebo jestli neshání auto a tak podobně.

Protože toto nerní +Robinhelp ale +BATRADIS, podíváme se tedy pořádně alespoň na ten počítač, který Jitka shání, ale nemá na něj a jakékoli splátky se jí zdají vysoké. Navíc je momentálně bez práce a dostává podporu, tak z čeho by to asi platila. Mýáme na to díky novému generálnímu řediteli vyšší kalkulační limit pro poskytnutí počítače zdarma, a i když půjde v zásadě o  základní sestavu na kancelářskou práci, Internet, poslouchání hudby a pouštění si filmů, uděláme to v moderních standardech.

Do skříně, která svým designem reprezerntujer naší organizaci dáme základní dewsku docela základní, nicméně i tak to vydrží celkem dlouho použitelné. Deska kterou použijeme může být iosazena procesorem  nejnovějšího typu, ale my použijeme INTEL Core I5. Maximální osazení operační pamětí jsou tady 4 sloty až pro 16 GB moduly DDR3 SODIM, kde my tam dáme 1 modul 8 GB SODIM DDR3. Další 4 pam,ěťové sloty jsou pro paměť grafické karty, která je integrovaná na dewsku. V případě stavby tohoto počítače tam nic nedáme. Chladič bude stačit ten, co je v balení procesoru.

Zdroj by stačil ten nejzákladnější, ale napájet to budeme zdrojem o výkonu až 750V, a použijeme jeden ze základních modelů od firmy Enermax z důvodů modulární kabeláže, aby nebyl v počítači bordel. Nahoru dopředu přijde optická mechanika SATA2 Samsung DVD-R/W, na systém dáme 64 GB SATA3 SSD Kingston a na data 1 TB SATA2 plotnový HDD WD Caviar Black.

Jinak tam máme USB 2.0, USB 3.0, integrovanou zvukovou kartu Realtech AC 97. Internet si sama nějaký zařídí, ale ještě vyloupneme vzadu dole krytku jednouho PCI Express slotu a dáme tam BATRADIS DataRay kartu. Některé konektory obou verzí USB jsou i vpředu včetně sluchátek a mikrofonu.

Operačním systémem by mohly být Windows 8, ale dotykový monitor k tomu nedáme, takže by šlo zkusit Windows 10, ale to je zatím jen takové demo, které má spoustu nedodělků a chyb. Použijeme tedy Windows 7 Proffessional s korporační licencí, a kdyby se s tím něco stalo, dáme tam nějaký Linux. S korporační licencí tu máme Office 2010 Proffessional, ale před tím nainstalujeme ovladače na desku. AVast na ochranu proti virům a fireFox tam dáme až tam bude internet, i když ten Firefox by tam už být mohl i přesto že tam zatím bude jenom náš Intranet, který ve FireFoxu moc nechodí a v systémovém prohlížeči MS-Internet Exlorer to nejde vůbec. Ona se v těch Windows ta naše DR karta taky občas nechytá a i když tam dáme z flešky správný ovladač, musí se to občas nutit fungovat.

I při zapojení všech ventilátorů je počítač tichý a je k tomu 24 palcový LED LCD monitor LG. Samsung nená momentálně na skladě, kvalitní 3 pásmové reproduktory, myš, klávesnice a webkamera.

A6 na DataRay a náš intranet by se měly takovéto počítače dávat zájemkyním o práci ošetřovatelek péro +PCA Praha  už za spolupráci na projektu +Robinhelp . Jelikož se o pořízení konponent, nebo celých sestav postará sám +Robin Hronek, tak to nejspíš takové nebude, nebo to pob+ěží spíše na Linuxu, ale vývoj jde rychle dopředu, takže i toto může být nbejen přímo u nás.¨

Proto to asi vyjde. Uvidíme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat