pondělí 6. dubna 2020

Výsledky mimořádfné konference oddělení pořádání kulturních akcí v mimořádných podmínkách karantény

Přestože jsou v souvislosti s vyhlášením mimořádných bezpečnostních opatření vládou České republiky již od začátku Března 2020 zakázány velké veřejné akce a jsou také uzavřeny restaurace a všechna místa, kde se může sejít velké množství lidí, uspořádalo oddělení pořádání kulturních akcí hlavní pražské pobočky naší organizace mimořádnou konferenci ohledně toho, jak takové akce pořádat i v případě, že se na základě situace s epidemií nového Koronaviru, bude karanténa prodlužovat do nekonečna. Protože máme díky tomu, odkud jsme, pokročilejší techniku, našli jsme způsob jak provozovat restaurace a pořádat koncerty a další akce tak, aby se i tak nákaza COVID-19 nešířila. Pokusy budeme provádět v naší podnikové restauraci, provozované Julií Vozábovou v Čestlicích. K tomuto účelu budeme pořádat jednak oslavu Velikonoc a Pálení čarodějnic. Obě akce však budou zachovávat pravidla karantény a kromě konzumačních budek, vyzkoušíme též konzumační štíty.

Konzumační štíty jsou průhledné tabule ze stejného materiálu, ze kterého jsou vyrobené konzumační budky. Těmi bude obložen výčepní pult a jednotlivé boxy pro sezení ve výčepu a jídelně. Tyx jsou určeny pero společné sezení rodin, skupin přátel a lidí, žijících v jedné domácnosti, aby mohli společně jíst a pít bez šíření COVID-19.

Obsluhující personál bude vybaven respirátory o ochranném stupni krytí FPP3, několika krabicemi jednorázových rukavic.

Obsluhující personál bude povinen si po každém donesení jídla, nebo pití umýt ruce a vyměnit rukavice, které budou po svlečení zpopelněny.

Hosté jsou povinni mít na obličeji roušku, nebo respirátor, pokud nejedí a nepijí.

Obsluhující personál je povinen uvolněný stůl, židle a vnitřní stranu konzumačních štítů otřít desinfekcí na bázi alkoholu.

Jak hosté, tak personál jsou povinni odložené roušky nebo respirátory vložit do desinfikátoru.

V případě pořádání koncvrtu, nebo divadelního představení jsou účinkující a diváci povinni mít ústa a nos zakrytý rouškou, nebo respirátorem, nenachází-li se v konmzumační budce, nebo propstoru ohraničeném konzumačními štíty za účelem občerstvení.

Potřebná technika se již začíná instalovat, pokud je k dispozici. Potrvá-li současná situace ještě déle, doporučujeme pořádat hromadné akce u sebe doma, pokud s námi spolupracujete a máte dům se zahradou. Povinnost zakrývání dýchacích cest se nevztahuje na členy jedné domácnosti, nacházejí-li se ve svém, bytě, nebo na svém soukromém pozemku. Doporučujeme však nosit ropušku i tak, pokud nejíte, nebo nepijete. Pro tyto účely chystáme speciální cedule, které si zavěšsíte na plot, které informují kolemjdouicí a případné orgány o tom, že akce pro více osob je pořádána na soukromém pozemku jehož majitzel, čři prtonajímatel zodpovídá za chování svých hostů včetně dodržýování omezení pohybu a dodržování bezpečnostních opatření, vyhlášených vládou za účelem zamezení šíření viru SARS CoV-2.

Žádné komentáře:

Okomentovat