úterý 2. března 2021

Zahájení kulturní sezóny a otevření 1 sportovního areálu naší pobočky v Praze

Obvykle i mimo naší organizaci začíná 24. Února Matějská pouť. Protože však máme 2. Vlnu epidemie koronaviru, která je ještě horší než ta první, tak se tato akce letos alespoň zatím vůbec nekoná. Protože však máme lepší technické možnosti, než okolní veřejnost, některé naše akce se i přes epidemii koronaviru konali, i když v omezené míře. 

Mezi takové akce patří například i konání mezinárodní konference, na které se vím posledním ročníku řešil problém, jak zvýšit výdělečnou kulturní činnost naší organizace s cílem získat prostředky na problematické projekty, z nichž se jedná zejména o projekt Robinhelp společnosti PCA Praha. Během Vánoc roku 2020 a začátku roku 2021 byl zahájen projekt výstavby sportovních areálů naší organizace s cílem zakládat sportovní týmy zejména fotbalové a hokejové, aby mohli sportovně soutěžit s vašimi sportovními týmy, nebo pořádat sportovní utkání mezi sportovními týmy našich jednotlivých poboček, z čehož by se stejně jako z koncertu televizní přenosy, které by byly pokud možno placené Šárka abychom si tím vydělávali. jeden takový sportovní areál byl vybudován jako součást naší podnikové restaurace v Čestlicích která je vedena paní Julii Vozábovou, která tou dobou měla navíc narozeniny, takže byla o to větší oslava otevření areálu, který bychom vám rádi představil:

Zadní Dvůr restaurace a malého penzionu byl rozšířen o další pozemek, na kterém byla postavena sportovní hala která bude sloužit jednak jako hala koncertní, tak hlavně jako fotbalový stadion kombinování fotbalového a hokejového stadionu se nám v tomto případě nepodařilo realizovat, takže se musíme spokojit s tím, že tento objekt bude sloužit pouze k hraní kopané. k jeho výstavbě byla použita stejná technologie jako k výstavbě rozšíření Hlavní pobočky naší organizace v Praze, kterému se pracovně říká "díra". Narozdíl od toho se zde tato technologie nepoužila hluboko pod zemí, ale na povrchu a stěny byly dodatečně upraveny tak aby se vykopaný otvor schodový k rozšiřoval směrem nahoru, což dalo základ pro výstavbu tribun. Takto vzniklý stadion je nahoře uzavřen otvírací střechou a právě 24.ua došlo k jeho slavnostnímu otevření. přímo v tomto novém objektu vystoupily naše nejoblíbenější hudební kapely a hudebníci, kde zejména šlo o kapela Rangers, 25. Února potom koncert Marie Smauulové v sobotu večer měl koncert Robin Hronek, který tak zahájil letošní sezónu svého každoročního světového turné.  Smauulová také zahájila sezónu svého světového turné, ale tady v Praze respektive v Čestlicích už šlo o druhý koncert. Přes současnou epidemiologické situaci se zde sešlo značně rozsáhlé publikum, které se i Za normálních okolností na skládá z široké veřejnosti ale většinou z pracovníků poboček naší organizace, kdy většinu publika tvoří pracovníci pobočky, která daný koncert pořádá, kteří si pozvou své příbuzné a přátelé, nebo přijedou pracovníci okolních nejbližších poboček též s rodinami a příbuznými. To za současné situace není možné v plném rozsahu, kdy se omezení projevuje tím, že se nevyhlašuje předprodej vstupenek, nebo nedostanu vstupenky všichni ti, kdo si o ně požádají nebo jsou pozvání jen proto, že u nás pracují.

Další omezení, které vyplývá z epidemiologické situace, se projevuje tím, že se nedá roznášet občerstvení po tribunách, sloužících jako hlediště pro sedící publikum, nýbrž i se soustřeďuje do takzvaných občerstvovacích zón. Ty jsou od hlediště a ostatních prostor oddělení průhlednými zábranami, které jsou vyrobené z plexiskla Šárka občerstvení ať už jde o jídlo, nebo pití se vydává přes výdejové okénko a není-li možné zajistit sezení návštěvníků akce ob jedno místo vedle sebe s ponecháním volného místa před sebou, je jsou i jídelní stoly rozděleny plexisklem tak, aby se zabránilo šíření kapének z důvodu odložení ochrany dýchacích cest z důvodu konzumace občerstvení. 

náš nový sportovní areál se ještě bude dokončovat, aby obsahoval občerstvovací zónu i uvnitř areálu Šárka aby se nemuselo chodit do restaurace přes celý dvůr okolo, nebo skrz budovu penzionu. Takovýchto areálu i na lední hokej se postupně staví více, ale tento je první. Teď již zbývá jen sestavit fotbalové mužstvo a začít trénovat.

Kromě toho, že se bude sportovní utkání vysílat v naší podnikové televizi a po krční pracovní síti v podobě streamovaného videa, bude se k ní promítat v restauraci na plátno a na televizní obrazovky to fungovalo i v případě, že se koncerty a diskotéky pořádali v podzemním tanečním sále restaurace. tento sál se bude nadále používat jako taneční sál pro pořádání diskoték a menších kulturních vystoupení s tím, že ty větší se budou konat v našem novém sportovním areálu.

Žádné komentáře:

Okomentovat