sobota 27. února 2021

Velké koncerty možná budou i v Německu

Přesto že Marie Smauulová na svém osobním webu zveřejnila článek o tom, že letos vynechá při letošním ročníku svého světového koncertního turné Německo, vypadá to,  že změní svůj názor. Současně s jejím světovým koncertním turné probíhá i světové koncertní turné Robina Hronka, aby se tak využil vynaložený čas, energie a další vybavení na obě akce. 

Situace ohledně epidemie koronaviru je ve své druhé vlně velice nepříjemná z toho důvodu, že se objevují i mutace tohoto viru, které jsou ještě nebezpečnější díky tomu, že jsou nakažlivější a onemocnění covid-19 tak má rychlejší a nebezpečnější průběh. Některé země, jako je například Německo, mají strach pouštět na svoje území obyvatelé České republiky, protože se v České republice objevila jedna z těchto nebezpečných mutací. Z tohoto důvodu platí od čtvrtka 25. února nové nařízení vlády České republiky, které nařizuje používat místo standardních látkových roušek, které lze vyrobit doma za předpokladu, že je nelze nikde sehnat, povinně respirátory standardu fpp2, případně kn95. Používání těchto respirátorů je povinné v městské hromadné dopravě, obchodech a místech s větší koncentrací lidí.

Naší organizaci velice záleží na tom, aby fungovaly všechny její aktivity, které jsou provozovány díky pracovním týmům a firmám, kterým naše organizace poskytuje podnikatelský prostor na území všech zemí světa, kde se nachází její pobočky. V případě České republiky a hlavně Prahy nám jde zejména o společnost PCA Praha, která je dceřinou akvizicí mezinárodní společnosti Allied Social Services a která provozuje projekt  Robinhelp, který je klíčový pro tuto organizaci z důvodu nějakého konkrétního začátku programu Earthsave, který má zdokonalit a vylepšit vaší civilizaci na úroveň našeho domova. Konání světových koncertních turné našich nejpopulárnějších hudebníků uvnitř naší komunity, nám dokáže vydělat značné finanční prostředky, které můžeme použít na těžko proveditelné projekty, kdy je Německo klíčovou evropskou zemí. Důvodem je jeho zeměpisná poloha, protože přes něj se dá dostat do dalších zemí směrem na západ a severozápad nehledě na to, že je Marie Smaulová, ale i Robin Hronek u našich německých kolegů velice populární. V případě Robina Hronka se jedná  o značnou popularitu zejména u našich nizozemských kolegů. 

Proto se snažíme vymyslet nějaký způsob jak v Německu uspořádat alespoň jeden živý koncert pro naše německé kolegy i přesto, že je Česká republika pro Německo nebezpečná z důvodu výskytu anglické mutace koronaviru. Vypadá to překvapivě nadějně, protože si naši němečtí kolegové přejí, aby alespoň 1 německá pobočka naší organizace nějaký ten koncert uspořádala. Podle nejnovějších zpráv nám němečtí kolegové vytýčili trasu, po které máme Německo přejíždět, ale zatím neurčila město a příslušnou pobočku naší organizace, která by daný koncert pořádala. Z výše uvedených důvodů by se jednalo o dva koncerty po sobě, ale to už je zanedbatelný detail. Dokonce nám věnovali dva luxusní autobusy, které jsou vybavený toaletou, abychom v Německu nemuseli často zastavovat kvůli toaletě a požádali nás o dodržování pravidel, se kterými bychom vás nyní rádi seznámili:

1. Pokud se nebudete občerstvovat, měli byste během cesty zejména na území Německa mít ústa a nos zakryta respirátorem standartu Fpp2,  případně kn95.

2. Během cesty zejména přes území Německa byste v případě nutnosti používání toalety měli použít toaletu v autobuse.

3. Aby se zabránilo zbytečného odkládání respirátoru standartu fpp2, nebo kn95 během cesty, nebude se zejména po cestě na území Německa poskytovat jakékoliv občerstvení. Zákaz konzumace občerstvení se nevztahuje na vlastní zásoby, které je nutno konzumovat výhradně v případě že máte velký hlad. Totéž platí i o pití.

4. V průběhu konání koncertu je řidič a jeho asistent povinen v nepřítomnosti cestujících autobus vydezinfikovat.

5. Publikum na koncertě je povinno mít nos a ústa zakrytá respirátorem standartu fpp2, nebo kn95, pokud se zrovna nejdou občerstvit.

6. Konzumace občerstvení mimo občerstvovací zónu je přísně zakázána. V občerstvovací zóně je povinné sedět vedle sebe ob jedno místo a proti sobě zanechat volné místo. Sedět těsně vedle sebe, nebo přímo proti sobě v občerstvovací zóně je přísně zakázáno. Ten, kdo zrovna nekonzumuje žádné občerstvení, je povinen mít nasazen respirátor.

7. Obsluha občerstvovací zóny je povinná v nepřítomnosti publika občerstvovací zónu vydezinfikovat.

8 Všichni účastníci akce, a to jak publikum, tak účinkující umělci, jsou povinni si před vstupem do občerstvovací zóny, nebo hlediště, případně u účinkujících umělců pódium dezinfikovat ruce. 

9. Účinkující umělci mohou vystupovat bez nasazeného respirátoru pouze v případě, že se nacházejí na pódiu, nebo se občerstvují. Jinak jsou povinni mít nos a ústa zakrytá respirátorem a dezinfikovat si ruce pokaždé kdy znění oddělené prostředí, to jest přechod z pódia do občerstvovací zóny pro účinkující a zpět. 

10. Jak publikum, tak účinkující umělci jsou povinni používat dezinfekci na ruce při použití toalety, a to jak při příchodu, tak hlavně po odchodu z toalety. Při používání toalety jsou povinni mít nasazen respirátor.

11. Obsluhující personál občerstvovací zóny, kam patří prodejci občerstvení,  je povinen používat kromě respirátorů také jednorázové rukavice, které je povinen vyměňovat po každém výdeji občerstvení.

Na dodržování těchto pravidel dohlíží pořadatelské personál, který se sám má řídit těmito pravidly. K dispozici bude možnost získat nový respirátor, nebo si ho vyměnit, případně jej nechat během konzumace občerstvení vydezinfikovat ionizací.  

O tom, Ve kterém městě v Německu se nějaká takováto akce bude konat Šárka vás ještě budeme informovat na našem Facebooku, kde nás prosím sledujte.

Žádné komentáře:

Okomentovat