středa 8. února 2023

Naše elektrické automobily pro naše spolupracovníky se nebudou muset nabíjet

Pokud čtete náš blog, taky jste si mohli všimnout zmínky ke konci minulého článku o umělé inteligenci, že technologie pro výrobu elektrické energie v podobě reaktoru na bombardování molekuly temné kosmické hmoty co možná nejvíce urychlený mi částicemi se bude používat místo akumulátorů v elektrických automobilech, které budou používány jakožto služební vozidla našich spolupracovníků u nás. V případě Evropy a tím pádem i České republiky je speciální verzi těchto reaktorů zásobována zejména Mnichovská pobočka našich kolegu z Německa, kde se tato auta vyrábějí.

Výrobna se nazývá Batradie motor bundes gesellschaft, která v rámci úsporných řešení pro nás začala vyrábět auta místo toho abychom je kupovali. Konkrétně se jedná o kopírování aut známých značek, kdy veškerou palubní elektroniku vyrábí naši čínští kolegové a vše ostatní vyrábí uvedena továrna. Donedávna to To platilo pro vozidla s klasickým spalovacím motorem a to jak na benzín, tak na naftu. 

Evropská ekonomická a energetická krize má za následek vysoké ceny pohonných hmot, tak i mimo naší organizaci vzniká poptávka po elektrických automobilech, které mají tu nevýhodu, že jsou mnohem dražší než automobily s klasickým spalovacím motorem. 

I uvnitř naší organizace dokonce i mezi nejbližšími přáteli Robina Hrunka se objevují uživatelé elektrických automobilu, avšak ty se musí nabíjet jako každé standardní elektrické auto. To by se mělo změnit během tohoto roku, kdy byly podobné zdroje energie vyrobené tak, aby vypadaly jako akumulátor do auta a sloužily k jeho napájení.

S nutností nabíjení s tím již nějaký čas slaví velké úspěchy naší čínští kolegové, kteří vybavují takovýmito osobními vozidly své pracovníky ve velkých městech, která trpí velice špatnou kvalitou ovzduší s kým, že i mimo naší organizaci je to tam populární.

Nejenom byty, ale i auta tak budou úplně energeticky nezávislá na vnějším napájení, nebo dobíjení baterií, na což se všichni moc těšíme. Zatím ale není jasné, jestli budeme vyměňovat staré automobily se spalovacím motorem za nové elektromobily, protože by bylo potřeba tak to vyměnit docela velké množství vozidel.

Zatím to bude probíhat tak, že budeme-li potřebovat v Praze více kolegů z našeho domovského světa, nebo domovských světů poskytneme jim takovéto auto, pokud bude potřeba aby u nás pobýval i delší dobu, součástí čeho bude taky nějaký ten pracovní byt.

Žádné komentáře:

Okomentovat