úterý 1. ledna 2013

Spolupráce s námi na čemkoli kdekoli

Máme tady Nový rok, ve kterém všem přejeme vše nejlepší a doufáme, že i nám přinese rok 2013 hodnšě úspšchů i ve veloice složitých projektech, jakými jsou sociologické projekty, u kterých věnujeme maximální pozornost projektu Robinhelp společnosti PCA Praha.

Náš spolupravcovník a tiskový mluvčí - Robin Hronek se o Vánocích dovybavil pořádnou digitální vuideokamaerou a navíc dostal k Vánocům nový mobilní telefon s operačním systémem Android. Rádi bychom Vás v tomto článku seznámili s tím, že stačí k administrativní spolupráci s naší organizaqcí zcela základní typ smartphonu s Androidem, kde se lze obejít i bez vedlké paměti telefonu pro ukládání dat. Vude to užitečné už proto, že v případě funkčnosti projektu Robinhelp je Robin Hronek se svého invalidního důchodu našetřit na nějaký ten nejzákladnější androidový smartphone pro ženu plnící funkci jeho družky, nebo jakékolo ošetřovatelky pracující pro PCA Praha.

Testovaným kouskem, který Robin Hronek dostal k Vánocům je HTC One V. Rozšířit paměť bohužel bude v jeho případě potřeba, aby mohl kamarádům a známým pouštět svoji hudbu bez možnosti připojení k internetu, ale jako běžná kapesní kancelář to fungujer i bez karty MicroSD. Obejdeme-li se bez aplikace Evernote, všechny služby od Googke fungují dobře včetně používání SkyDrive od Microsoftu. Stačí se někde připojit na internet přes WoFi.

Na tomto videu se můžete podívat na možnost spolupráce formou práce s kancelářskými dokumenty. I mimo domov se dostanete do situace, kdy je třeba něco rychle napsat, nebo upravit. V telefonu není místo na Evernote a notebook s senou zrovna nemáte, nebo by to třeba po cestě ve vlaku, autobuse, nebo tramvaji nebylo pohodlné.

Není spoleh na to, že vaše verze aplikace Polaris Office, nebo Mobile Office Suite je plná (placená), kde se dají dokumenty upravovat a vytvářet. I s minimem paměti je k dispozici na Google Play zadarmo aplikace Disk Google. Pokud není toto video dost jasné a názorné, poradíme Vám jak obejít problém s tím, že máme jenom bezuplatné demo Polaris Office, nebo Office Suite, kde lze dokumenty jenom číst.

Alespoň u HTC spusťte Google Drive a přejděte do složky, kde chcete třeba v rámci projektu Robinhelp něco napsat. Poté postupujte takto:


  1. V pravém horním rohu obtrazovky se dotkněte tlačšítka s velkou dvojtečkou.
  2. Z takto vyvolané nabídky akcí vyberte "Nový".
  3. Pro vytvoření nového dokumentu vyberte" Nový dokument Microsoft Word".
  4. Zadejte jeho název.
  5. Napište co potřebujete.
  6. Dotkněte se tlačítka se zatržením (fajifka souhlas) pro uložení.
Vytvořit takto lze také tabulku pro MS-Excell, prezentaci PowerPoint, případně sdložku. Otevření dokumentu k úpravě na mobilním telefonu zatím nebylo vyzkoušeno, nicméně to funguje. 

Dokumenty jsou uloženy jako Dokumenty Google. Na PC nebo notebooku je můžete stáhnout do fotmátu dokumentu MS-Word/Open OFFICE Writer stejně jako tabulky pro MS-Excell/Open OFFICE Calc. Potom s nimi lze pravcovat v pořádném textovém editoru.

Pokud nechcete sdíloet fotky způsobem, který by umožňoval jejich zveřejnění na Picase, Dlickeru a sociálních sítích, lze je také nahrát na disk Google, nebo jinou službu pro synchronizaci souborů.. Zajistíte tak sdílení fotek, nebo i videí pouze mezi telefonem a počítačem, nebo mezi lidmi se kterými spolupracujete. Stačí vybrat fotku, nebo video v galerii telefonu, kliknout na "Sdílet", vyvrat třeba Disk Google, v nwm zajít do složky, kam se to má nahrát a potvrdit výběr složky a název souboru. Na horním okraji obrazovky se má objevit šipka nahoru, což znamená tzv. Upload, nebo-li odesílání souboru na internetové úložiště.

Jak uvidíte na dalším videu, na pořítači nebo notebooku nemusíte navštívit disk Google na webu, ale nainstalogvat si aplikaci ve které se disk chová jako běžná složka. V ní všče najdete. Zmíněné video je zde: http://www.youtube.com/watch?v=bathhF8qN14 .

Časem budou i jinde člýnky s více podrobnostmi.

Žádné komentáře:

Okomentovat