neděle 25. listopadu 2012

Test dotykového pracovního pultu ECF WPT-24X1

Poprvé v životě Vám předkládáme přibližný obrázek zařízení, abychom si ušetřili práci s popisem, o který ale ochuzeni nebudete. Před sebou máme nový typ pracovní stanice, který jsme si nechali vyrobit naší  výrobnou elektroniky ECF - Eyersrock Cybernetic Factory.. Jde o typ WPT-24X1, což znamená že jde o AllInOne počítač s dotykovou obrazovkou o úhlopříčce 24 palců a zajímavé na něm je, že k němu není žádná klívesnice ani myš. Je to jen placatý monitor, obsahující celý počítač na výklopné nožičce, která je skládací, takže počítač může jako na obrázku kolmo svisle stát, nebo ležet od okraje stolu a mírně se svažovat od horního okraje dolů k oikraji stolu. Noha se dá celá sundat a pak se to dá namontovat na speciální držák.

Vpředu je 24 palcový dotykový displej s FullHD rozlišením, který je dotykový, v horní části je mikrofon a webová kamera, schpná pořizovat 16 Mpx fotografie a 8 Mpx video. Dole máme reproduktory, které na tenkost konstrukce hrají velice dobře a dvojice jasně modrých stavových diod, indikujících zapnutá a chod disku.

Na pravém boku máýme 3 USB porty 2.0, 1 HDMI, notebookovou optickou mechaniku BD-R/W RAM a 3,5 mm HACK pro sluchátka a mikrofon.

Vzadu je pouze konektor pro napájení a výdech ckazení, které nasává vzduch jemně perforovanými hranami rámečku s displejem. To zajišťují 2 venzolátorky kdy jeden na levé straně saje zepřefu a fouká dozadu a druhý vpravo obráceně.

Chladící systém je hezky vidět po sklopení přístroje do zcela horizontální polohy a jako u HP Z1 odklopení obrazovkjy. Zde po odstranění plastového czduchovodu s filtrem lze uživatelsky bez použitá šroubováku vyměnit pevná disk, grafickou kartu  a operační paměť.

Na levém boku najdeme 2 porty USB 3.0, VGA konektor a konektor LAN. Ovládací a jediná tlačítka jsou na pravém boku u displeje, a sice regulace hlasitosti a zapínací tlačítko.

Operačním systémem je ARAX Univa 2013 beta v provedení Public, pokud jde o námi testovaný kousek. To se projevuje tím, že zde již v základní úprpgramové výbavě najdeme Skype. Oproti Univě 2012 tady máme lepší zpracování systémových nástrojů a přibyly nástroje pro virtualizaci jiných systémů a platforem, což ocení hlavně vývojáři..

V tomto provedení zde máme 1,5 TB pevný disk, 5,24 GB RAM, procesor ECF - HELLOS Neutotron C6 se 4 jádry pro výpočetní operace a 2 jádry pro grafiku s 3DFx a hardwarovou akcelerací s kapacitou paměti 2.8 GB. Zvládne tak i náročné hry.

Konstrukce je vyronena z hočíkové polyslitiny a kryt je vyroben z titanu potaženém platinou. Displej je kryt odolným sklem Gorila glass.

Oijzd by se měl takovýto počítač porodávat, stál by minimálně 40 000 Kč díky kvalitním mareriálům a precíznímu zpracování, které je jinak charakteristické pro výrobky společnosti Apple a i ty bývají levnější. My to máme zadarmo, což byste mohli mít i vy. Pokud by fungoval třeba Robinhelp společnosti PCA Praha, mohly by Vaše ženy počínaje partnerkou Robina Hronka tyto počítače dostávat, a tím vy všichni.

Proto testujeme novou edici systému ARAX Univa Public Edition, kde nejsou zanlokovány sdlužby internetové telefonie na protrokolu SIP u veředjného internetu (Internetu s typem IP adres IPV4 a IPV6).

Pokud chceme oželet připojení k naší pracovní síti bezdrátově přes technologii DataRay, lze na tento typ zařízení úspěšně nainstalovat Windows 8.


Žádné komentáře:

Okomentovat