středa 9. dubna 2014

V případě vyloučení přátel Robina Hronka není RHE připravena softwarově, ale i hardwarově

Jak občas publikujemer spekulace o založení společnosti RHE nejbližšími přáteli Robina Hronka, budou-li vyloučeni díky neúspědchu společnosti +PCA Praha  v činnosti i na projektu +Robinhelp , chceme Vám představit také hardware. Sím +Robin Hronek  se pustil do následující recenze:
-------------------------------------------------------------------------

Máme tu přerd sebou dvě zařízení. Jedno je nový BATRADIS UnivaPhone s popiskem "BATRADIS SmartPhobne 2014 a druhé zařízení má iderntickou krabičku, ale jiné popisky a logo společnosti, a sice RHE Persdonal Data Assistant. Obě zařízení si popíšeme a začneme jejich vybalením z krabice.

Balení připomíná běžný Smartphone, do kterého se dostaneme nejlépe tak že nožem rozřízneme celofán. Po jeho ztržerní z kramice již můžeme krabici otevřít, přičemž vytáhneme blok s telefonem a příručjami vespod, které musíme odtrhnout, abychom vyndali samotné zařízení z bublinkové fólie. Ze stejné bublinkové fólie jsou vyrobeny pytlíčky, ve kterých máme MicroUSB/USB kasbel, koncovku nabíječky a klasická špuntová sluchátka.

Protože jsme začali tím BATRADIS SmartPhonem, máme na zadním kovově stříbřitém krytu vygravírované logo ECF a o něšco větší nápis "BATRADIS", záda jsouz z broušeného hliníku, jen u fotoaparátu a dole jsou plastové písky stříbrně probarvené. Fotoaparát má duální LED přisvětlovací diodu a má 13 Mpx rozlišení a umí natáčeh HD-Video. Na levém boku najdeme veškerá tlačítka, a to jak vypínač zařízení, kterým se telefon také uspí, kolébku hlasitosti a dokonce hardwarovou spoušť fotoaparátu. Na horní straně mámed jenom 3,5 mm JACK pro sluchátka a u této variantyx máme slot na SIMkartu, která se do telefonu vkládá podobně jako u iPhone, protože telefon nejde nijak rozebrat. K tomu účelu tu máme klíček, který je přilepený k brižurkám. Pravá strana obsahuje stejně jako u SIMkarty řešený sdlot na MicroSD kartu na rozšíření úložiště až o 128 GB. Vnitřní paměť má 32 GB a po zapnutí je  k dispozici pro uživatele asi 26 GB místa.

Předek je celý černý a lesklý. Zabgírá jej 4,3 opaslcový Super AMOLED Displej, přední 8 Mpx kamara pro videohovoryx, senzor přiblížení a senzor pro automatickou regulaci jasu. Malý stříbrný gril uprostřed je sluchátko. Není tu nic přerkvapivého včetně toho, že když je telefon vypnutý, není vidět nic.

Sloupneme si ještě ochranné fólie a než se telefon nastartujer, rozbalíme RHE Personal Data AQssistent, který až na logo společnosti obsahuje místo nápisu "BATRADIS" logo RHE, vypadá stejně, ale nemá SIMkartu, má jen 16 GB vnitřní paměti, ze které je pro uživatele dostupných přerkvapivě 12 GB, ale k tomu se dostaneme později. Jinak je to to samé, co ten BATRADIS, který musíme nastavit - takže OK, Čeština Czech, Comtinue - Česká republika, střední Evropa, Pokračovat, tady tohle číst nebudeme, to jsou nějaké ty podmínky, - takže dáme Souhlasím, Tady se přihlásíme na BATRADIS a když chvilku počkáme, tak máme zatím tedy bez SIMkarty vše nastaveno. Ještě potvrdíme datum Duben 9. 2014 OK 14:55:18 OK, kolečko se vrtí a jsme na zamykací obrazovce.

Díky tomu že se přihlášení podařilo, hodiny se samy nastavily a v adresáři mám svoje kontakty, i když ne všechny, perortože musíme chvíli počkat. Operačním systém je tady ARAX Univa 2,24 OTG,  po odenčení displeje přerjetím tu máme ikony všech nainstalovaných aplikací, z nichž telefon, zprávy, e-mail a fortoaparát jsou dole pořád. Aplikace jsou v jakési kartěš, která se přetáčí svisle. Posunutím vlevo se dostaneme do nastavení, stařením všech aplikací dolů se dostaneme do vyhledávání a do stran, konkrétně tahem do prava se distáváme na jakési živé obrazovky na kterých se pak pohybujeme svisle, a máme tam na příklad fotografie, kde nic nemáme, protože musíme něco vyfotit, dále vedle toho je to sasmé s hudbou, ještěš dále AndrouidHub, kde máme služby Googlu formou známých aplikací, ale teďko nám to tu nadává, že potřebujeme přístup na veřejný internet, takže se přihlašovat na účet Google nebudeme. To samé Facebook, Twitter a další aplikace, které v Univa OTG podporují tzv. Feedscreen, což jsou ty veloobraziovkové vidgety.

Ovládací tlačítka pro mulrtitasking, návrat domů a zpět jsou součástí displeje jako u Androidu, v jehož duchu funguje i orní vysovací lišta s notifikacemi, kde ale není nastavení, ale jen rychlé přerpínače mudulů a rychlé nastavení hlasitosti, jasu displeje a rizsvícení, nebo zhasnutí LED diod fotoaparátu co by svítilna. Při poslechu hudby by tam ještě bylo její ovládání. Skype a Tango tady nerozchodíme, i když by to talé šlo, ale k tomu je potřeba telefon odblokovat a povoolit veřejné komunikační služby.

O něco zajímavější je ten telefon pro RHE, protože se jednak rychleji zapíná a nemá průvodce nastavením. Takže ho nastavíme ručně v tom smyslu, že akorát zvolíme zemi a jazyk. Datum a čas nastavíme ručněš. Teďko nám to nahlásilo chybu sítě, že operátor internetové telefonie Rh-mobil.cz nebyl nalezen. Chcete se připojit k síti BATRADIS.CZ pro VoIP telefonní služby? Dáme Ano a přihlísíme se na Batradis-účet. I když je to postavené na Univě OTG vev verzi 2.24, máme tady speciální grafické rozhraní RHE Touch UI ve verzi 1.0 a vůbec tady nemáme takovou širokou nabídku aplikací jako na tom BATRADISu. Je tu jenom, Telefon, Zprávy, E-mail, Kalendář, Kontakty, Kalkulačka, Arax OFFICE OTG, RHE_Cloud a nějaké ty multimediální aplikjace jako přerhrávač hudby. Fotoaparátr nemá ikonu, pouští se hardwarovou spouští. Chyxbí UnivaStore, takže sem nejde nic přidat, je to jenom tak, jak to je. Nejde ani změnit tapeta na displeji, nebo barevné schéma. Nixc kromě toho, že se s tím dá v rámci toho RHE telefonovat, komunikovat zprávami a e-mnaily, nebo na něčem spolupracovat. Je to takový proprietální korporační smartphone na prd mimo práce

Oboje se dělá také v černém provedení, ale jedná se jen o zajímavost.

Žádné komentáře:

Okomentovat