neděle 25. května 2014

BlueTooth sluchátko JABRA BT 2046 - Recenze

Abychom Vám nezahlcovali technickými zajímavostmi, které obvyklou cestou newmůžete získat, chtěli bychom zařadit další recenzi zařázení, které používat můžete a dozvědět se něco navíc. Opěšt to bude mobilní zařízení, resoektive příslušenství k mobilnímu telefonu z pohledu našeho mluvčího, kterým je +Robin Hronek .
-------------------------------------------------------------
 Toto je bezdrátovém handsfree - tedy sluchátko k mobilu JABRA BT 2046, které jsem si koupil z toho důvodu, že  když je v létě horko, mojí matce to nedšlá dobře, tak často nemůže přijít ke mně ze svého bytu, aby mi něco uvařila a tak. Stává se, že  mi tedy často telefonuje i v momentě, kdy začínám obstarávat nákupy a ledacos zařizovat. Bez tohoto zařízení se stávqalo, že jsem se telefonickyx zdržoval povídáním s matkou a pak jsem dostával vynadáno, že dané věci přináším pozdě.

Sluchátko JABRA BT 2046 přichází v trochu zbytečně velké krabičce, která obsahuje sluchátko, Micro USB nabíječku a manuály. Rozbalit to jde dost špatně, ale funguje to skvěle. Pokud však máte starý telefon, nebude to fungovat, i když toto sluchátko používá BluTooth 2.0. Majitelé chytrých telefonů s Androidem se mohoz těšit snadným ovládáním a kvalitním zvukem při hovoru.


 Signalizace by mohlas být pestřejší. Chybí nějaké oznámení slabé baterie sluchátka, které je třeba ob den nabíjet. S dodanou nabíječkou ke sluchátku to trvá  chvíli. Nabíjecí proces vidíte na obrázku. Až modrá dioda zhasne, je to nabité.

Stačí nabíječku odpojit, na telefonu zapnout BlueTooth a počkat až se objeví viditelní zařízení. Tlarčítko na sluchátku stačí podržet tak dlouho, aby svítila modrá dioda stále, jako při nabíjení. Bude asi potřeba znovu vyhledat viditelná BlueTooth zařízení. Jakmile uvidíte JABRA BT 2046, vyberte ho a kontrolka zhasne. Ikona BlueTooth na horním okraji displeje telefonu by  neměla vypadat jako symbol pro BlueTooth, ale jako jakási hvězdička, nebo sněšhová vločka. Konkrítně je to znak BlueTooth se šipkami po stranách, jako že je něco připojeno. Také by nyní mělo být zařízení JABRA BT 2046 v seznamu spárovaných zařízení zvýrazněno s popiskem "Připojeno ke zvuku telefonu". Pokud tomu tak není, jděte na Nastavení (Notiífikační roleta dolů a klepněte na zubaté kolečko), BlueTooth, které je zapnuté, a v zesznamu spárovaných zařízení klepněte na zubaté kolečko, nebo jiný symbol nastavení ub toho sluchátka a zaškrtněte "Připojit ke zvuku hovoru, Pokud se to nechytá, stiskněte tklačítko na sluchátku, aby modrá dioda blikala.

Dále spusťte aplikaci pro telefonování a dejte v ní stastavení. V něm vyberte"Přísdlušenství k hovoru" a zaspněte automatixcké přijímání hovorů. Doporučuji ho dát na 5 sekund, abyste mohli rozpoznat volajícího podle melodie při vyzvánění. To oceníte tehdy, když budete mít plné ruce, špinavé ruce, nebo dělat cokoli, přičemž nemůžete ani stisknout tlačítko na uchu (Sluchátku)n pro příjem hovoru a máslůedné zavěšení. Když si od toho chcete odpočinout, vypně+te automatické přijímání hovoru a BlueTooth, aby se sluchátko odpojilo. Jinak to bude sělat voloviny, protože se to zvedne a nebudete vědět vy a ani volající, co se děje. HALOOOO HALOOOOO :-D

Aluchátko JABRA BT 2046 seženete za cca 500 Kč, což je skvělá cena, ovšem má to i svoje mouchy, jakými je třeba nedomyšlený háček na uchycení za ucho, který jde za ucho špatně dávat. Díky tomu jsem si to málem rozbil, protože mi to párkrát stihlo spadnout na chosdník. Neměl jsem to za uchem.

Nic se tomu nestalo, kromě toho, že se reproduktor sluchátka mírně viklal, ale stačilo to oblepit, aby to drželo, nehleděš na ostré píchavé otlučeniny po páídu, které píchaly do ucha.

Pči správném nasazování háček za ucho velice rád vyskakobal ze sluchátka. Obě moje opravy zachycuje tato poslední fotografie, kde je špunt do ucha oblepen a háček za ucho zajištěn drátkem na svazování kanelů. Díky tomu už to nezlobí, což muře být u mne breptavýma rukama, ale i když nemáte chromé ruce, omotejte si kouskem drátu ten nasazený háček, aby nbevyskakoval.  Díky nešikovným rukám jsem použil moc dlouhý drátek, takže to moc hezky nevypadá, kór když nemám dobré oči.

Celkově je to povedené zařízení a mohu ho vřele doporučit.

Žádné komentáře:

Okomentovat