sobota 14. ledna 2017

Přinesl CES 2017 něco užitečného pro společnost PCA Praha?

Jako každý rok, proběhl i letos v americkém Las Vegas velewtrh +CES 2017 , který pro naší organizaci sleduje +Robin Hronek  pomocí videí na YouTube od redaktorů magazínů +Živě.cz , +mobilenet.cz  a +MobilMania.cz  . Bohužel to už po několikáté vypadá, že tam nic moc zajímavého není. Některé horké novinky v oblasti konstrukce nových notebooků a počítačů již znáte od nás jako běžné věci z našeho domova. Mobilní telefony a počítače, které by byly natolik cenově dostupné, že by z toho něco mohl sám +Robin Hronek v prámci projektu +Robinhelp  společnosti +PCA Praha  tam moc nebyly. Nšěco ny se asi našlo, ale bude asi lepší počkat na únor, kdy bude opět v Barceloně MWC 2017.

Jedinou věcá, klterá by se dala použít byl mobilní telefon HONOR 6X, který byl letos na veletrhu CES pedstaven, a my kjsme Vám na našich stránkách na sociálních sítí přinesli zprávu o tomto veletrhu a přidali pro zajímavost video.

Toto video přidáváme i sem, protože tohle by byl telefon, který by mohl být poskytován za spolupráci se společností +PCA Praha a zárooveň by posloužil jako pracovní nástroj.

Technické specifikace a příznivou cenu se dozvíte, pokud si video pustíte. Vypadá to na velice pěkný přístroj za cenu okolo 7 000 Kč, jakmikle se dostane na český trh.

V současné dpobě ale bude třeba počkat, až bude mít +Robin Hronek  svoji matku doma, aby hospodařili spolu a on mohl některé zájemkyni o spolupráci s +PCA Praha už jenom tím, že bude jeho družkou a pomůže nejen s péčí o matku, ale i s natočením videa, které předvede proveditelnost testu branné zdatnosti. Jinak jsme žádná videa nepokládali za dostatečně zajímavá, abychom Vám je ukázali na našich stránkách, které máme na sociálních sítích.  Snad toho bude více, co bude takto použitelné vv Barceloně na MWC. Mecáme se překvapit.

K výše uvedeným účelům zde již asio tak druhým, nebo třetím rokem nic zajímavého nebylo. I v ostatních letech nebyly na příklad nové televizory a ostatní domácí AV technika  pro nás zajímavá, protože teprve představený výrobek, či technologii můžete znát od nás a maximálně si lze porovnat Vaší a naší technickou úroveň. Problém televizorů je v předvádění nových technologií v tom, že aby se pčedvedl vrchol toho, co lze vyrobit, jsou konkrétně na veletrhu CES předváděné nejvyšší a tám pádem nejdražší modely, kdy takový chytrý televizor vyjde cenově na téměř stejné peníze jako auto, bude-li se prodávat i v České republice. Dlouho nebude využit jeho potenciál, pokud jde o možnosti vysokého rozlišení obrazu, protože není obsah v rozlišení 4K, nebo více.

Všude, kde Allioed Social Services funguje i se službami, vzniklými projektem +Robinhelp , mají i takovéto televizory od nás zdarma, akorát že to není od žáídného známého výrobce, jakým je třeba PHILIPS, SAMSUNG, SONY, nebo Panasonic, případbě LG, ale je to vytáběno pod značkou ECF, nebo BATRADIS. Na rozdíl od uvedených značerk, které mohou stejnou kvalitu nabídnout za spoustu peněz, je dílenské zpracování provedeno z prvotřídních materiálů. Místo plastového krytu je používán kryt z hliníku, nebo titanu. Šasi je vyrobeno z oceli, nebo kombinace oceli s hořčíkovou slitinou. Sklo onbrazovky má tvrdost a odolnost diamantu. Vyrábí se komprimací grafitu a tavením spolu s běžnýn sklem za vellkého tlaku. Na\ to ani uvedení známí výrobci nemohou ani pomyslet, protože je to velice energeticky nárročné a Vaše znalosti fyziky elementárních částic jsou povrchní a z verlké části teoretické. Nevýhodou je že takovýto televizor nelze dát opravit do libovolné opravny, kde by jej navíc ani nemohli rozebrat a software je víceménšě proprietální.

Kapitolpou samou pro sebe je virtuální a rozšířená realita, kde bychom podobné věci uměli udělat lépe. Nejsme si jistí u použití počítače jako herní platformy pro virtuální realitu v tom udělat na pčíklad technologii, použitou u HTC Vive bezdrátovou. Brýle i s vestavěnými sluchátky lehčí a méně robustní být mohou. Tam, kde fungují sociální služby i s Robinhelpem, hodláme představit herní konzoli s bezdrátovým připojením VR - brýlí, označenou jako UNIVA GameBoard VR. V Čechách k dispozici v rámci spolupráce s námi nespíše asi dlouho nebude. Je tam stejný problém jako u televizí.

To je docela škoda, protože jsme Vám představili bějaké herní tituly s tématikou života Robina Hronka a jeho přátel od nás, z nichž některé by byly ve virtuální realitě výbornou zkouškou toho, kjak si daná zájemkyně o spolupráci umí poradit v nebezpečných situacích i přesto, že v životě asi nwjspíšče nenastane tak nebezpečná situace, jakými se akční střílečky a válečné hry jen hemží. Pomůže to ale naším kolegům s výcvikem  pracovnic Allied Social Services pro řešení takových situací. My Vám to však na recenzi dseženeme, abyste o to nepřišli.

TAkže nám toho poslední dobou CES nic nepřináší.

Žádné komentáře:

Okomentovat