sobota 25. února 2017

Posilujeme internet zdarma pro Prahu

Belgická pobočka organizace +BATRADIS v Ostende je hostitelem gremiální konference našich poboček pro přímořské evropské státy za účelem spouštění propojovacích stanic, které umožní přenos připojení k internetu z ostrovních zemí a jiných kontimentů do našeho intranetu, aby měli naši pracovníci v Praze internet zadarmo. V pátek se spouští zdejší propojovací stanice, což oslavíme koncertem Robina Hronka v přístavu.

Tím začne RHMUSIC GrandTour 2017 a na tom samém místě začne v sobotu Robinhelptour 2017 Marie Smaulové. Pódium se však ihned v neděli nebude rozebírat, protože ku prospěchu projektu +robinhelp společnosti +PCA Praha bude letost světové turné Tery Rodsensové se skupinou Zombies, kdy zde bude od pátku za týden její koncert. Počínaje 3. Březnem a 4. Březnem si zde užijí dva večery světelné show s elektronickou hudbou a týden na to1é.3. si přijdou na své příznivci tvrdého  rocku a heavy metalu. Metalové peklo rozpoutala Tery Rodsensová a Zombies již včera 24. února v Brně a 3.3. bude další pekelná laserová show v německém Mnichově. Takže máme hned 3 koncertní turné, RHMUSIC GrandTour 2017, Robinhelptour 2017 a VampireTour 2017.

Nás teď ale bude spíše zajímat, co je předmětem konference a jak se budou další země připojovat. Hostitelé předstabují své propojovací stanice a svoje části kesonových průduchů pro kabeláž, Ty má každá budova poboček na mořském pobřeží a postavila je pod vedením dánských a norských inženýrů.  Některé průduchy vedou i do mořského dna, kde jsou vyvrtány tunwly pro kabeláž. Ve Velké Británii chybí připojení severního Irska, jinak již do Prahy internet z Anglie jde,  K propojení byl použit tunek pod kanálem Lamanche. Skandinávie již také vysílá internet sesbíraný od našich kolegů ze Švédska, Norska a Finska, kteří tam normálně za to platí, ale i když to tam šlo po pevnině přes Německo, sběrné VPNS servery nemohly využít všechny kanály, takže se musí sbírat od jinud, nebo  upravit peovoz intranetu našich poboček ve skandinávských zemích tak, aby šlo sbírat přístupové koridory pro přístup k veřejné síti přes koncové uživatele připojení k internetu.

Konkrétně se to dělá kvůli vytvožení dvou páteřních  sběrnic přes Anglii a Skotsko. Druhou přes Norsko, Švédsko a Finsko, kde jdou obě hlavní cesty na Island a pro propojené s mezikontimentální propojovací stanicí se to musí dostat do Gr=onska. V Grónsku se přístupy nesbírají, ale vede to tam kvůli zpracování.

Program koncertních turné na oslavu dokončení úprav sítě na rlzných pobočkách se bude odvíjet podle toho, kde dokončili úpravu sítě stejně tak, jak tomu bylo na minulé RHMUSIC GrandTour a Robinhelptour, tak občas i VampireTour.

Vzhledem k tomu, že chceme posílat internet pražské pobočce tak, aby tam byl zdarma přístup na veřejný internet o použitelné rychlosti pro co nejvíce zařízení současně, práce probíhají i v pobočkách, které jsou umístěny v postkomunistických zemích, kdfe lze sbírat přístupy ponejvíce v Maďarsku, Rumunsku, na Slovensku, Polsku, částečně  v Bulharsku a samozřejmě v Rusku, Z bývalých zemí, které byly součástí Sovětského Svazu je nejdále Lotyšsko a Litva. Vše směřuje na ruskou část Aliašky, kde tomu jde vstříc sběrná VPNS síť našich poboček v USA a Kanadě, kde to vede do naší pobočky nedaleko mšěsta Anchorage, ale to si ještě počkáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat