neděle 17. září 2017

Představení nové BATRADIS TV

Na letošní mezinárodní konferenci byla představena nová BATRADIS TV, která je součástí vybavení společné domácnosti Jerziho Stolareka a Markéty Jabloczekové,kterou v Praze dostanou noví kolegové z našeho domovského světa a nové ošetřovatelky ve společnosti PCA Moravia a na Slovensku PCA Slovakia. Nezájem o spolupráci se společností PCA Praha připravuje pražské ženy o možnost ušetřit až 1000 Kč měsíčně za jakýkoli tarif poskytovatelů kabelové, či satelitní televize včetně IPTV-Přesto jsou i v České republice podporovány všechny funkce a možnosti nové BATRADIS TV, kde se pražské ženy připravují svým přístupem k nám a Robinu Hronkovi nejen o několik set televizních programů zdarma ve špičkové digitální kvalitě, ale nyní i o podporu obsahu ve 4K, výkonnější procesor větší paměť a vyšší grafický výkon, ale i o integraci herní konzole do televizoru a nabídku nevětších herních trháků ve službě Steam zdarma.

Co se týká televizoru, který si vyrábíme v australské pobočce naší organizace pod značkou ECF, nebo BATRADIS, vypadá to pořád stejně. Vlastní výroba zejména pro Evropu byla přesunuta do Číny. I přes přidání herní konzole zde máme velmi tenký televizor s úhlopříčkou 120 cm se 4K XAMOLED displejem vysokým barevným rozsahem a vysokou svítivostí LED podsvícení a vysokou obnovovací frekvencí, integrovaným 7.1 DTS Digital Dolby Surround zvukem s podporou až 128bitového kódování zvuku, IPTV,DVB-T, DVB-T2, DVB-C a DVB-S přijímačem, 1.2 TB HDD pro nahrávání televizních pořadů, ukládání hudby a filmů, případně instalaci her, SLOT-IN DVD-R/W optická mechanika, 32 GB RAM a 16 GB GPU-RAM.

V balení je vedle klasického ovladače k televizoru, vybaveného z druhé strany QWERTY klávesnicí, jsou zde 2 herní ovladače z konzole Univa Gameboard 2. Konektorová výbava je stzandardní. Nechybí 2 konektory SCART, Konponentní a kompozitní konektory pro analogová AV zařízení, 4 HDMI, 6 USB 2.0, 4 USB 3.0, 2 USB 3.1, LAN a vstup opro anténu. Napájecí kabel je na pevno a základní balení obsahuje nožičku na postavení a držák na zavěšení na zeď včetně šroubků. Nechybí optický digitální výstup zvuku.

Televizor běží na systíému ARAX Univa 2-31 TV-UX, díky čemuž je uživatelské rozhraní přizpůsobeno k ovládfání pomocí dálkového ovladače. Ikony aplikací jsou tak nahrazeny živými dlaždicemi. V některých aplikacích, jakými je třeba prohlížeč internetu lze využít podporu funkce AirMouse, takže zobtazení webu je stejné jako na počítači. Počítá se již s tím, že i u nás bude vše fungovat, takže zde již najdeme aplikaci Facebook, Twitter, YouTube, iVysílání, Vojo a Netflix. Nově je zde v této nové televizi i aplikace Steam na nákup a hraní her. Z hudebních služeb nechybí Spotify a YouRadio.

Stále tu jsou u nás nepoužitelné aplikace, které nelze odinstalovat, na čemž by se ale také mělo pracovat. V obchodě s médii lze sice získat hudbu Robina Hronka a většiny jeho opřátel, ale z filmů jsou tady akorát k dispozici Plasma Monsters v anglickém jazyce, v Češtině  zatím nic není a hry inspirtovasné životem nás mezi vámi jsou všechny již nainstalované.

Aplikace Iknowu akorát zahlásí, že jste v nesprávném regionu a kliknutím na OK se ukončí. Totéž platí i o NHBC News a jakousi hudební a filmovou knihovnou Sharm Music Company - SMC Media Library.

Na rozdíl od telefonů se starší modely BATRADIS TV včetně settopboxů softwarově aktualizovat nebudou.

Žádné komentáře:

Okomentovat