sobota 9. září 2017

BATRADIS Phone - první pohled

Dnes po včerejším koncertu Robina Hronka, který začal o hodinu později, byla dnes dopoledne na programu přednáška našeho výrobního technického oddělení,m takže jsmer se konečně mohli podívat na nový BATRADIS Phone.

Jak jsme Vás zatím neoficiálně informovali, jde opravdu o telefon s 5.2 palcovým QHD AMOLED displejem, sahajícímu k okrajům, takže horní tenký okraj obsahuje pouze přední 12 Mpx kameru a senzory, sluchátko je uvnitř displeje jako u Xiaomi MI Mixu a spodní tenký okraj ukrývá mikrofon. Čtečka otisku prstů je opravdu v displeji u spodního okraje a funguje bleskově upropstřed. Na okrajích je to horší. Pravý bok obsahuje spoušť fotoaparátu, vypánací tlačítko, kolébkové tlačítko regulace hlasitosti a tlačítko pro rozsvícení či zhasnutí svítilny. Ta je na zadní straně vedle 15 Mpx fotoaparátu a je tříbarevná (nažloutlá, jasně bílá a světle modrá). Záda jsou tentokrát matná z broušeného hliníku až na oblast kolem fotoaparátu, která je černá a lesklá díky tomu, že sklo, kryjící displej je přehnuté přes horní okraj dozadu. U černé varianty je na zádech jen leskle vyveden nápis "BATRADIS", levý bok obsahuje jen šuplík pro vložení SIM karty a paměťové karty MicroSD HXC (maximální kapacita karty SD je 1.4 GB). SIM karta je zde ve formátu NanoSIM. Spodní ojraj obsahuje konektor pero nabíjení a spojení s počítačem typu Micro USB -C a levý horní roh obsahuje ještěš stále standardní JACK 3.5 mmpro sluchátka. Průduchy na zadní straně kratších stran telefonu obsahují stereo reproduktory s čistým a hlasitým přednesem zvuku s rezonančním náznakem basů.

Uvnitř máme procesor vlastní výroby HELLOS Neurotron C8 M, který výkonověb odpovídá procesoru Qualcom Smapdragon 810. Taktování procesoru je na 2.88 GHz, k tomu je zde 6 GB RAM a 128 GB vnitřního úložiště. O grafický výkon se stará grafický čip HELLOS Video Center VC 510, což odpovídá čipu Adreno 550. V případě provedení se systémem Android zde máme Android 8 Oreo s nadstavbou BATRADIS UI ve verzi 3.0. Znamená to, že tu máme čistý Android se specializovanou aplikací pro práci s intzranetem naší organizací a aplikací Harem 2017.

Provedení se systémem ARAX Univa 2.30 OTG nabídne plné využití procesoru v oblasti umělé inteligence se zaměřením na komunikaci a získáváním informací pomocí hlasové asistentky Marie, která i v českém jazyce nabídne vše, co Google assistant v anglicky mluvících zemích podobně jako Alexa na Amazonu, Sirry u Applu, nebo Kortana ve Windows 10. Marie Smaulová propůjčila svůj hlas tomuto systému, kde ale stejně v České republice toho moc nefunguje, avšak méně technicky zdatní uživatelé ocení možnost se svým telefonem mluvit jako s člověkem, který vše zařídí a obstará za předpokladu, že v dané lokalitě jsou dostatečně technicky rozvinuté možnosti internetu a podpora nákupů online včetně objednání zboží či služeb včetně okamžitého zaplacení.

Hlasová asistence v Androidu funguje i zde tak, jak to znáte a na rozdíl od nových modelů telefonů obvyklých výrobců, které jsou každoročně představeny na veletrzích, mezi které patří IFA v Berlíně, MWC v Barceloně a CES v Las Vegas, je Česká republika v první vlně. Je to sice jen pro naše pracovníky a pracovníky Allied Social Services, kam bohužel nepatří PCA Praha pro nezájem pražských žen o spoluprtáci. I na tom se pracuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat