neděle 25. října 2020

eRouška 2 - recenze nové verze aplikace

Jak jsme se obávali, bohužel tady máme druhou vlnu epidemie koronaviru a vypadá to, že bude ještě horší, než byla ta první na jaře. Všichni si ale přejeme, aby to dopadlo dobře, i když pro vás máme řešení, nicméně pokud byste nechtěli spolupracovat s některými naše mi organizacemi, budete se muset spokojit s tím, že bude nutné dodržovat restriktivní opatření nejenom vlády České republiky, ale i vlát V ostatních zemích světa, které byly nemoci covid-19 zasaženy.

My se všech hodláme podívat na aplikaci E-rouška z technického hlediska, formou recenze této aplikace pro mobilní telefon shrneme si zde je klady, tak zápory, ale bez ohledu na to, jestli aplikace funguje správně, či nikoli, stejně bychom vás rádi požádali, abyste si tuto aplikaci nainstalovali. Aplikaci najdete na tomto odkaze:


První verze kroužky fungovala tak, že vám umožnila vidět informace o tom, jaká zařízení jsou ve vašem okolí tím se myslí zejména další chytré telefony lidi, kteří si tuto aplikaci nainstalovali. Nejednalo se však o konkrétní zařízení, které můžete vidět například v seznamu okolních zařízení v nabídce zařízení Bluetooth, ale jakési identifikační kódy. Bohužel máme vyzkoušeno díky Robinu Hronkovi, že aplikace nefungovala úplně správně. Většina zachycených zařízení byla zachycena v době kdy ještě Robin Hronek se svým telefonem nebyl venku, kde žádný jiný telefon uživatelé této aplikace zachycen nebyl

My však máme již nějaký čas novou verzi této aplikace, která již žádná data vidět neumožňuje, takže není poznat jestli vůbec funguje. výrobce a autoaplikace totiž změnil způsob, jakým bude aplikace fungovat. Nejlepší ze všeho je, když aplikace vůbec nic nedělá. Může někdo sice namítat, že je to zbytečná věc, která zabírá zbytečně paměť v telefonu a vysává baterku, nicméně je to věc, která je dneska potřeba A to že to nic nedělá, je dobře. Znamená to totiž, že jste se s osobou, chtěla je nakaženo nemocí kovid-19, nebo se setkala s někým Čechách do nakažených je, tak pokud se tak nestalo vůbec nic se neděje. V opačném případě jste informování o tom, kdy jste se s rizikovou osobou setkali.

to se během začátku druhé podzimní vlny epidemie covid-19 bohužel přihodilo, avšak tato informace opět nedává reálný smysl Šárka protože v uvedenou dobu šel Robin Hronek maximálně do obchodu si nakoupit Šárka takže jediná možnost, jak by šlo zaznamenat rizikové setkání by spočívala v tom, že někdo kdo je nakažený virem kovid19 musel být v tom obchodě, a však setkání netrvalo dost dlouho na to, aby se na telefonu Robina Hronka objevila informace o rizikovém setkání možné je vše, nicméně podle tohoto zjištění by to možná chtělo doladit.

Tak je potřeba si aplikaci nainstalovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat