pátek 23. dubna 2021

Budujeme další podnikové restaurace pro naše kulturní akce a získání financí na problematické projekty

V současné době na našem blogu nevychází žádné články a také aktivita, která se projevuje publikováním různých zpráv pro širokou veřejnost prostřednictvím sociálních sítí momentálně dočasně stagnuje, protože jednou z mnoha věcí, které se věnujeme je využití pomoci, kterou nám přivezla kolegyně Snila Webberová. Kromě vylepšení energetického systému zejména z důvodu utajení naší přítomnosti před vámi, hodláme také zvýšit možnost finančních zisků pro problematické projekty jako je třeba projekt Robinhelp společnosti PCA Praha spolu s kohout činností této společnosti. Dosavadní podniková restaurace v Čestlicích, kterou vede Julie Vozábová byla rozšířená o sportovní areál Šárka který se zatím používá na větší akce, než jsou ty které se vejdou do vlastních prostor restaurace. Vzhledem k současné situaci takových akcí moc není, ale vedle oslav narozenin a blížícího se pálení čarodějnic yesme slavili toto rozšíření zmíněné restaurace.

Součástí pomoci, kterou jsme dostali, bylo také vybavení pro budování dalších podnikových restaurací naší organizace Šárka které by měly fungovat také pro širokou veřejnost podle daných pravidel Šárka vyhlášených vládou České republiky ohledně epidemie koronaviru, podle kterých tyto restaurace mohou fungovat pouze v podobě prodeje jídla a nápojů s sebou přes výdejní okénko. Umožňuje-li to umístění restaurace například na uzavřeném pozemku, jako je třeba zahrada, tak i mimo naší organizaci a komunitu existuje možnost provozování hospod víceméně normálním způsobem Šárka kde je provoz přizpůsoben epidemiologický podmínkám formou výdej jídel a nápojů přes okénko a místní konzumace z jednorázového nádobí, jako je papírový kelímek na pití, nebo kelímek plastový a papírový či plastový talíř a Příbor Díky čemuž se použité nádobí vyhazuje. Naše podniková restaurace v Čestlicích tuto možnost nabízí pouze omezeně, nebo výdejové okénko vede do dvora Mezi hlavní budovu s vlastní restaurací a budovu přilehlého malého penzionu, nicméně je možné dokonce k tomuto okénku zajet i autem a provést nákup do auta. Protože se chceme zaměřit na úspěch činnosti společnosti PCA Praha přímo v Praze včetně všech jejích projektů, budujeme zatím další jednu restauraci, která by měla umožňovat konzumaci nápojů a pokrmů na místě na její zahradě.

Vybraná lokalita pro stavbu další podnikové restaurace naší organizace se nachází někde mezi okrajem Prahy a Slivence a stavbou se zabývá hodně našich přátel, kteří osobně znají Robina Hronka. To je případ například vedoucího stavby čajka kterým je otec Marie Smauulové - Oliver Mac Snažil, který se pochlubil tím, že hrubá stavba je téměř dokončena vzhledem k tomu, že bychom chtěli tuto další naší podnikovou v restauraci co nejdříve otevřít, byla zvolena technologie, umožňující co nejrychlejších stavbu. Konkrétně To znamená že zaklad budovy byl nejprve vytvořen se snadno rozmontované kovové konstrukce obložené dřevěným bedněním, do kterého se nalije beton a po zatvrdnutí se bednění a okolní konstrukce rozebere. Zbytek je holá stavba. Do toho se pak montuje další konstrukce čajka která drží veškeré rozvody elektřiny vody Šárka topení a plynu za předpokladu, že topení a provoz kuchyně bude na plyn. To se potom obloží už obložení, které již tvoří stěny, které jsou již viditelné, takže je potom lze vymalovat, nebo vytapetovat podle toho jak by to vypadalo nejlépe. 

Důvodem je skutečnost, že naše původní podniková restaurace, která se přestěhovala z Prahy do Čestlic, je zaměřena na elektronickou hudbu, disco, House Šárka hip hop Šárka trence a EDM vůbec. Odpovídá tomu také výzdoba plakáty Robina Hronka Hean-Michel Jarreho, kapel, jakými jsou třeba Depeche Mode a Kraftwerk. Živá vystoupení rockových a metalových kapel, které jsou tvořeny nejbližšími přáteli Robina Hronka jsou tam pořádány díky tomu, že k tomu nikde jinde nebyl pořádný prostor. Táto nová budoucí restaurace by měla být zaměřena na rockovou a metalovou hudbu, takže by se v Čestlicích živě hrála hudba elektrofonická a tady poblíž Slivence hudba rocková a metalová. Obě restaurace by jinak měli i diskotéky, kde v budoucí restauraci kterou stavíme by se jednalo o diskotéky rockové a metalové na rozdíl od discotek klasických, které by se i nadále konaly v Čestlicích, pokud tam nebude nějaké živé vystoupení.

Odpovídat tomu také bude výzdoba a momentálně probíhá uvnitř naší organizace anketa na název této budoucí restaurace, který by měl toto rockové a metalové zaměření sám reprezentovat. Znamená to například, že by se tato naše nová restaurace mohla jmenovat třeba Pekelný kotel, nebo Očistec, případně Ďáblova kuchyně, nebo tak něco. Nějaký takový to strašidelný název může být i v angličtině, ale uvidíme jaký název bude konečně zvolen.

Zbývá jen takové malé zamyšlení nad tím, jestli díky takovémuto nazývání restaurace nepatříme k nějakému druhu satanismu nebo jaké kolik komunike uctívající zlo. Odpověď je taková, že k ničemu takovému nepatříme, protože se jedná pouze o název Šárka který by vystihoval zaměření restaurace Na rockovou a metalovou hudbu strašidelné názvy z satanistickou a pekelnou tématikou jsou nejlepší zejména pro metal patří to prostě k tomu. Kdyby se jednalo o restauraci pouze rockovou, nejlepším názvem by byl název, kterých by byl trochu kontroverzní, což by znamenalo že by to vypadalo neslušně, což nejlépe vystihuje povahu rockové hudby ve smyslu životního postoje.

Přestože vláda České republiky začíná chystat pozvolné rozvolňování čajka které by mělo začít začátkem května 21, rádi bychom novou restauraci dokončili během května a začátkem června zatím jako restauraci s výdajovým okénkem a možností konzumace jídel a pití na místě z jednorázového nádobí na zahradě, tak jak tomu je například mimo naší komunitu v restauraci Železná panna v Motole, které se mezi stálými hosty říká Kemp. To je totiž také rockově zaměřená restaurace, ve které se za normálních podmínek, když není žádná epidemie čehokoliv, jako je například již druhým rokem koronavirus, konají živé koncerty zejména domácí kapely Šárka která se jmenuje MindRape, kterou označujeme jako domácí kapelu této restaurace z toho důvodu, že syn vedoucího a majitele této restaurace v této kapele hraje na basovou kytaru domácí kapelou naší budoucí takto zaměřené restaurace bude kapela Brain Crackers, kterou vede syn Robina Hronka Jiří Hronek. Zatím ještě není jasné, jestli i v této restauraci budeme budovat pro tuto a podobně zaměřené kapely budovat zkušebnu a nahrávací studio, jak je tomu v Čestlicích. 

Žádné komentáře:

Okomentovat