neděle 11. dubna 2021

Facebook mění způsob fungování skupin

Během tohoto týdne sociální síť Šárka která je známa jako Facebook, mění způsob, jakým budou fungovat skupiny, což je něco na způsob diskusních fór, nebo skupin pro vznik různých komunit, nebo sdružování lidi s jedním či více společných zájmu. Změny se týkají grafického designu skupin a některých funkcí, což bude zejména zajímat lidi, kteří tyto skupiny zakládají, nebo spravují. Již nyní je k dispozici možnost provést změnu nastavení skupin, včetně naplánování přechodu na nový grafický vzhled. Dále je možné nastavit nová pravidla, z nichž první si můžete vytvořit sami a ostatní vybrat. Dále je možné nastavit kdo a jak bude moci zveřejňovat příspěvky ve skupinách A kdo se může stát členem. Pro uchazeče o členství ve skupinách je možné nastavit až tři kontrolní otázky, díky čemuž vznikne jistota, že noví členové skupiny nebudou publikovat příspěvky mimo jakékoli téma skupiny, zneužívat skupinu k propagaci a spamu. Do jaké míry to bude fungovat, to není jisté, protože pokud budete mít skupinu nastavenou tak, aby se příspěvky rovnou zveřejňovali, může se tam vyskytnout něco, co do dané skupiny nepatří.

V našem případě se s oznámením těchto změn setkal Robin Hronek, který již začal tyto změny zkoušet a aplikovat na skupiny, které spravuje. Začal u propagace své hudební tvorby a potom nastavil dalších skupiny, které se týkají jeho práce pro společnost PCA Praha a diskusní skupinu o našem domovském světě. V případě jeho používání Facebooku se jedná o předchůdce současně používaných stránek na prezentaci a oslovením lidí s různými věcmi, jako je jeho hudba,  PCA Praha, stránka naší organizace a stránka o našem domovském světě, z kterého k vám přicházíme. V závislosti na zaměření skupin byli tyto stránky připojený k dané skupině, nebo připojený budou podle potřeby očekává se od toho automatizace sdílení některých příspěvku, protože všechno se vším souvisí, i když to tak na první pohled nevypadá.

Změny se netýkají pouze aktivit kterým se věnuje Robin Hronek a se kterými chce oslovit lidi pomocí Facebooku ale týká se to celého Facebooku. Znamená to, že pokud používáte na něco na Facebooku kromě osobního profilu, stránky Šárka která slouží k oslovení lidí s vaším podnikáním, konkrétním zájmem o něco, nebo nějakým vlastním nápadem, může se objevit informace o chystaných změnách i ve skupinách pokud je používáte. Velice jednoduše tak lze všechno nastavit a získat tak nové funkce u skupin. Skupina tak může být součástí vašeho profilu nebo stránky s prezentací vašeho podnikání, zájmu o něco, nebo vlastního nápadu k poradám o tom, jak něco v rámci dané věci udělat a podobně. 

Abyste měli jistotu, že lidé, kteří se stanou členy vašich skupiny, nebudou ve skupině dělat blbosti, doporučujeme vám si vymyslet až tři otázky které nastavíte jako kontrolní otázky pro získání členství ve skupině. V případě nastavení pravidel si můžete jedno pravidlo vymyslet vlastní a dále doporučujeme vybrat všechna nabízená pravidla, abyste zajistili určitou úroveň a kvalitu příspěvku ve skupině. Pokud nechcete, aby vám nějaké firmy nabízely produkty a služby Šárka které nechcete, nebo vás nezajímají, doporučujeme vám nastavit skupinu tak, aby se mohli o členství ucházet pouze profily a ne stránky. Schvalování členů a úpravy některých věcí vám doporučujeme nastavit tak, aby je mohli provádět pouze správci, nebo moderátoři. Pokud i přesto zjistíte, že vám někteří lidé zveřejňují ve skupině něco, co by tam podle vás být nemělo, můžete si zapnout i schvalování příspěvku Šárka které doporučujeme nastavit tak, aby je mohli schvalovat pouze správci a moderátoři. 

Robin Hronek nechává veškeré příspěvky zveřejnit automaticky bez schválení, protože počítá s tím, že lidé, kteří se chtějí do skupiny přidat, zodpoví nastavené kontrolní otázky kromě členů, kteří tam jsou již z doby, kdy se tyto skupiny hodně používali ještě předtím, než přišel na to, jak vytvářet a používat stránky. Výše uvedená doporučení toho, jak si můžete skupiny nastavit, vychází z jeho nastavení skupin.

Takže pokud používáte skupiny, doporučujeme vám si je projít a nastavit vše Podle výše uvedených doporučení zároveň vám doporučujeme zapnout dobu automatického přepnutí na Nový design. K tomu by mělo dojít mezi 11 až 15 dubna 2021. Pokud tuto funkci zapněte Šárka máte v nastavení skupiny zobrazení informaci o tom, kdy se toto přepnutí uskuteční.

Žádné komentáře:

Okomentovat