čtvrtek 10. března 2022

BATRADIS WoekPad 2022 - Nový tablet pro tsunami. něco o chystaném novém procesoru a několik dalších zajímavostí z Londýna

Včera kromě speciální přednášky, kterou měl Robin Hronek, byl představen i nový tablet se stejnými parametry jako mobilní telefon, jehož upravenou verzi jsme vám podrobně představili v minulém článku. Tím pádem můžeme technické specifikace vynechat kromě těch, kterými se liší tablet od telefonu. Stejně jako u telefonu zde máme vystavený dva modely, kdy v případě v tabletu BATRADIS WoekPad 2022 máme před sebou 10zi a 12ti palcové provedení pokud jde o rozměry displeje. Po konstrukční stránce oba modely obsahovat ochranný kryt s fyzickou klávesnici a stylusem. Připomíná to trochu tablet Microsoft surface pro, akorát že místo loga Microsoftu tady máme naše logo a zadní strana tabletu není hliníková ale skleněná. 

Z hlediska softwaru tady máme to samé co v našem speciálním chytrém telefonu, akorát že uživatelské rozhraní zde připomíná rozložení ovládacích prvků pro desktop, čemuž například Samsung u svých telefonu a tabletu říká Samsung dex. Znamená to že i když tablet běží na systému Android 12 s nadstavbou BATRADIS UI 4.2, máme tu desktopové rozhraní, které na rozdíl od klasického zobrazení systému Android nabízí práci s okny aplikací a přidán je také desktopový správce souborů. Narozdíl od chytrého telefonu má z hlediska konektivity tento tablet pouze wi-fi a speciální technologii pro komunikaci a spolupráci s naší organizací.. znamená to, že SIM kartu od mobilního operátora jsem vložit nelze. Jediné co sem lze vložit je paměťová karta microSD s kapacitou až 1 TB.

Také se ve středu odpoledne a hlavně ve čtvrtek dopoledne začalo mluvit o chystaném novém procesoru, který si naše organizace sama vyrábí Šárka který hodláme představit na naší mezinárodní konferenci, která by měla probíhat ve standardním termínu během září roku 2022. Je snad by se mělo o novou generaci našeho procesoru s označením BATRADIS B2, B2M a B2S. Procesor B2 pro stolní počítače a notebooky se liší od současné verze ve výrobním procesu, kdy je použita t dvou nano metrováechnologie. Bude tak možné sloučit dohromady nejen procesor ve smyslu CPU, ale spojit dohromady CPU a GPU, ale integrovat do samotného procesoru také síťovou konektivitu a zvuk. Základní deska počítače, ať už stolního, nebo notebooku bude sloužit jen pro získání napájení a připojení přídavného úložiště v podobě diskových jednotek SSD a HDD pomocí sběrnice SATA 3 a NWME SSD. Procesor má rovnou obsahovat I základní sdílenou operační paměť pro výpočetní a grafickou jednotku o kapacitě 128 GB s podporou klasické operační paměti až do kapacity 2.4 TB DDR6. 

Procesor B2M je stejně jako jeho současná generace určen pro mobilní zařízení, jako jsou mobilní telefony a tablety. Oproti typu BY mu stejně jako u současné verze stačí pasivní chlazení a liší se pouze dvojnásobným výkonem a integrace GPU spolu se síťovou konektivitou ve smyslu speciální technologie pro připojení do naší pracovní sítě, na což byl doposud používán samostatný čip. 

Procesor B2S je určen pro servery a datová centra. Liší se pouze tímto označením od současného typu B1Q, ale funkcionalita provádění kvantových výpočtů zůstala zachována za účelem plnohodnotné umělé inteligence. Bude mít také vyšší výkon a sloučení některých funkcí, které dříve zajišťoval okolní čipset základní desky.

Další novinka souvisí s mobilními telefony a tablety v podobě dokovací stanice lze tak náš chytrý telefon BATRADIS Phone 2022 proměnit ve stolní počítač. Stačí telefon připojit k dokovací stanici kabelem USB c na USB a, připojit velký monitor pomocí HDMI, nebo VGA a připojit pomocí Portu USB a klasickou myš a klávesnici. Prostředí systému Android na telefonu bude na velké obrazovce zobrazeno jako desktopové rozhraní s možností připojení k internetu pomocí kabelů LAN Ethernet RJ45. Protože je celá dokovací stanice napájená z elektrické sítě, telefon se rovnou i nabíjí.

Žádné komentáře:

Okomentovat