pátek 2. listopadu 2012

Lze použít iCloud na spolupráci na našich projkektech?

Přestože se firma Apple umoudřila s cenami svách vírobků díky tomu, že pčináší na trh nový iPad Mini, mohlo by se zdát, že bychom mohli spřístupnit možnoswt spolupráce třeba na projektun Robinhelp uživatelům počítačů a notebooků iMac a MacBook spolu s uživateli mobilních zařízení od této firmy jako je iPhone, iPod touch a iPad. Spolupráce by byla zpřístupněna pomocí služby iCloud, ale bohužel se tak nestane.

Náš spolupracovník a kolega Robin Hronek se díva na to, jak iCloud funguje a bohužel je to pouze služba na zálohování obsahu iPhone, nebo iPasdu v případě, že si koupíte nový iPhone, nebo iPad, a nwmáte zrovna možnost, mnebo chuť nahrávat kontakty, poznámky a data v kaůlendáři ze starého iPhone, nebo iPadu přes počítač pomocí iTunes. Pomocí vašeho Apple ID se přihlásíte v aplikaci iCloud  a všechno máte zpoět tak, jako to bylo.

Problém také jre, když použoijete svoje servisní Apple ID na cizím iPhone, nebo i/adu k instalaci dalších aplikací, což Robin Hronek udělal u svého otce, aby obešel nemožnost založení vlastního Apple ID, kde je chyba v tom, že i když zadáte správně číslo kreditní k,arty pro stahování placeného obsahu z iTunes, nebo z App Store, tento údaj je zadán špatně a nový účet tak nejde založit. Otec Ronbina Hronka tak obsadil iCloud zálohou svých kontaktů a položek kalendáře spolu s úkoly, které by se jinak nahrály do nového iPhone, nebo iPadu, pokud by si ho Robin Hronek koupil, mnebo použil své Apple ID jako serbvisní třeba u VBás. Takže iCloud raději nepoužívejte, pokud Vám Robin Hrinek pomohl s instalací nových aplikavcí, které potřebujete a které tam při zakoupení Vašeho iPhone, nebo iPadu nebyly. Kdyby se v České trepublice nepodváděšlo s bankovnictvím a platebními kartami na Internetu, dalo by se to udělat tak, jak se to udělat má, a sice, že by si každý zaregistroval Apple ID se svou kreditní kartou a v případě stahování placeného obsahu, nebo aplikace, by se mu požadovaná částka ztrhla z účtu.

Naštěstí to nevadí, protože iCloud neobsdahuje prostor pro zálohu běžných složek a souboreů třeba pro účely zálohy dat z počítače iMac, nebo acBook. K tomuto účelu jsou dokonce zadarmo k dispozici aplikace pro IOS na práci s GoogleDrivbem, nebo se SkyDrivem ve verzi IOSu 4 a vyšší a pravděpodobně budou i pro Mac OS X,

Jablečná spolkupráce na Robinhelpu, nebo na čemkoli jiném bude záležitostí práce s úložištěm pro sdílení dat ve skupině formou pblídíní cloudu na webu v Safari, nebo jiném prohlížeči, je-li napsán pro IOS nebo pro Mac OS X.

U počítačů s Ubuntu ke útpblém žřešen pomocí sluižby Ubuntu One, ovšem protože se Robin Hronek zatím nezabývá vázkumem moýžností tohoto druhu systému Linux, nejsou k dispozici materiáýly na Ubuntu Onu, které jsou sdíleny v jeho počítači a mna clizsdech jako je Google disk a SkyDrive.

Fabasoft FolioCloud je dsalší možnost spolupráce, ale bohužel se moc neosvědčuje. Přes  snahu o ,instalaci aplikace na práci s tímto úložištěm s možností spolupráce sice přčibyde nová ikona, která stejně otevírá cloud na webu v prohlížeči, kde si hraje na aplikaci. Vypadá to hezky, ale je to pomalé díky imitaci různých hezkých destopů. Kdyby raději udělali aolikaci s něčím na principu průzkumníka, nebo to řešili systémem přes FTP, codilo by to lépe.

Dobře vypadají pokusy s programem TeasmViewer, ale tam spíš půjde o technickou asistenci.

iCloud tedy pouižít nelze a není to u Apple jednoduché.

Žádné komentáře:

Okomentovat