středa 10. července 2013

Samsung Galaxy S III. mini - Recenze zařízení

Zdravíme všechny naše čtenáře a na rozdíl od techniky a technologií vlastní výroby, nebo z dovozu z domsova organizace +BATRADIS  se podíváme ma alternativu, kterou může dostat zájemkyně o práci ošetřovatelky pro +PCA Praha hlavně u projektu +Robinhelp, které opravdu dostanete.

Tentokrát si náš kolega +Robin Hronek připravil recenzi telerfonu Samsung Glaxy S3 mini s operačním systémem Android:
----------------------------------------------
V pondělí jsem si koupil telefin Samsung Galaxy S3 mini v jeho vxylepšené verzi. Nejde totiž o zmenšeninu Samsungu Galaxy S3, ale o verzi této zmenšeniny s NFC. Telefon HTC One V je v oprasvně, protože jsem asi nebyl dost opatrný a během půl roku používání jsem ulomil konektor pro nabíjení, nebo spojení s počítačem. Jakmile mi ho znovu přiletují, bude také potřeba podívat se proč byl tento telefon obřas až nepoužitelně pomalý. I když má jednojádrový procesor a jen 512 MB operační paměti, má vše zvládat v pohodě, pokud se nepoužívá ke hraní her.

Dost ale o HTC One V, který bohužel nebude v rámci projektu +Robinhelp dostupný pro nějakou ženskou, která by se o mne a o mojí mámu chodila postarat a byla mojí družkou, protože se mi to může stát i u toho Samsungu, který i po připojení ke všem sociálním sítím chodí pergektně. Než se objeví kontakty, malá prodleva tam sice je oproti okamžiku po vybalení z krabice a přihlášení na Google, ale tato prodleva rozhodně netrvá tak dlouho, aby se člověk i čtvrt hodiny koukal na točící se kolečko s nápisem "načítání", pokud to mezi tím nedspadlo, což dělaly i ostatní aplikace, pracující s kontakty. Takto totiž to HTC One V zlobilo.

Samsung Galaxy S3 mini je příjremný malý telefon o velikosti běžného Smartphonu, takže je vhoidný pro ženy. Původně jsem chtěl velký Samsung Galaxy S3, ale i dneds, kdxy máme na trhu v běžzném prodeji jak Samsung Galaxy S4, tak SG S4 mini. Cena kolem 9 tisíc oproti jiným obchodům než ten, kde jsem to koupil a na Facebooku a Google+ jsem udšlal malou reklamu tím, ýže jsem tam dal odkaz na web toho obchodu, stála S3 mini také dost, ale 6300 Kč je vzhledem k tomu, co to je, docela příjemná cena. Navíc ženská nemůže mít velkou plácačku :-).

Operační systém Android od Googlu je tady ve verzi 4.1.2 a oproti velké S trojce není přeplácaný a i nadstavba od Samsungu Touchviz, je docela přehledná. Polaris Office, nebo OfficeSuite chybí úplně, ale stačí sem dát Disk Google a až na databázi MS Access to umí i editovat dokumenty Wordu, tabulky Excellu a prezentace PowerPointu, ale ty je lepší tvořit na počítači.

Na rozdíl od systému ARAX Univa jak pro PC nebo Notebook, tak pro mobilní zařízení, nabízí Android z Googlovské platformy akorát synchronizaci s účtem Google, kde ale ta aplikace v základu není, pokud jde o dokumenty a soubory, ale kontakty, kalendář a záloha nastavení tam je.

Tím pádem na příklad pro sjednání sebezástupu, když Vám začne vadit, jaká je u nás práce, nebo Vám začnu vadit já, nepůjde to v jedné aolikaci, ale v kombinaci prohlížeče internetu, map, kalendáře, poštovního klienta, telefonu a aplikace Zprávy pro psaní SMS a MMS. Jediná věc, kde tohle všechno pohede je jeden přístroj.

Pro administrativní spolupráci, ale i pro komunikaci je jedinou slabinou všech telefonů od Samsungu způsob psaní textu. Jelikož mám telefon od pondělka, občas dělá prediktivní zadávání textu voloviny. Řešením je na něm co nejvíce psát, aby se telefon naučil Vámi používané výrazy, mezi která bohužel patří i nějaká běžná slova. Pokud si nedáte pozor, vypadáte jako idioz, protože když vyxberete co Vám telefon našeptává, není to úplně to, co chcete napsat.

Abyste při psasní nemuseli telefonem točit, abyste dostali pořádnou klávesnici a pozorně tam napsali, co chcete, dá se to tam namluvit. Ona se také klávesnice Samsungu moc nepovedla. HTC jí má vymyšlenou lépe, pokud jde o interpunkci. Čárka a tečka po stranách mezerníku je skvělý nápad. Mně osobně na psaní nejvíce vyhovuje iPhone. Mobilní ARAX univa má zase pro intepunkci skvěle řešené podržrení čárky pro výběr dbojtečky, středníku a otazníku, u podržení tečky zase výběr vykřičníku, pomlčky a podtržítka. Dá se to ale u Samsungu naučit.

Chloubou všech telefonů Samsung je didsplej, ale abych prasvdu řekl, Samsung je moistrem ve výrobě LCD displejů, monitorů k PC a televizorů. U telefonu Samsung Galaxy S3 mini máme Amoled se skvšělým podáním jak bílé, tak černé barvy, tak přirozeného podání barev ostatních.

Dokud hospodařím dohromady se svou matkou, tak by bylo dobré aby projekt Robinhelp zafungoval třeba pro tu možnost, že by nějaká žena ve věku 25 až 55 let, měřící minimálně 175 cm, se o mne byla ochoitná starat, tak má možnost tento telefon díky tomu zísdkat zadarmo, ale momentálně to moc nedspěchá, protože jsme měli minulý měsíc a tento  trochu bídu, abych si to mohl pořídit, takže to chce pýr mšěsíců počkat a navíc  záleží na tom, jak se kdo osvědčí.

Jelikož jde vývoj dopředu, cena bude klesat a za cenu, za kterou jsem si to pořídil já bude už Samsung Galaxy S4 a S4 mini, nebude-li již Galaxy S5, nebo u jiných výrobců podfobné telefony. Svižnost a výbava Samnsungu Galaxy S3 mini Vás možná příjemně překvapí.

R.H.
-------------------------------------------
Tsak to byxla recenze Samsungu Galaxy S3 mini

Žádné komentáře:

Okomentovat