pondělí 14. listopadu 2016

Mapy Google si hrají na Foursquare a Yelp

Jistě všichni znáte Foursquare, nebo Yelp, případně další aplikace, které Vám  na základě polohy pomohou najít nejbližší restaurace, obchod, divadlo, kino apod. Vyhledávání je založeno na recenzích lidí, kteří tam byli. Vedle Facebooku to samé umí stejně jako výše uvedené aplikace také Mapy Google. Co je ale nového u map je, žýe stejně jako u Yelpu a Foursquaru dostáváze body za přidávání míst, fotek a recenzí. Můžete tak být průvodci místem, kde bydslíte.

Pokud kromě nás sledujete i jiné zdroje informací ze světa IT a mobilních telefonů, tak toto pro Vás asi nebude nic nového, ale každý autor článků na toto téma, má svoje fdojmy, takže je na místě, aby se i +Robin Hronek k tomuto vyjádřil podle svého i přesto, že byl nachlazený a týden nikam nechodil mimo nákupů a odpoledne prospal. Měl ale možnost tuto novou funkci vyzkoušet většinou nahráním různých fotek na místa, která zná, a dal si je do své osobní mapy.

Testování bylo a je prováděno na nobilním telefonu v Mapách Gpoogle, a vypadá to zajímavě. Jediné co by měl Google doladit, je vysoká spotřeba energie. Baterie se rychle vybíjí a telefon se zahřívá. To ale může být tím, že fotky byly většinou vyvírány z fotek Google, kde jsou veškeré fotky z doby, kdy se +Robin Hronek začal zabývat systémem Android v podobě používání nějakého smartphonu, nebo tabletu. Tím pádem bude lepší se po pčihlášení do toho průvodcovského programu Map Google si svá oblíbená místa znova obejít a udělat tam nějaké fotky. Pokud jste u fotoaparátu zapnuli záznam polohy, nebudete se muset o nic starat. Mapy Google si to dají s tím místem samy dohromady z 98% správně.

Psaní recenzí a hodnocení, kje leošěí dělat na počátači přes web, ale v tomto ohledu je přehlednější mobilní aplikace. Z nějakého důvodu je někdy vyžadováno hodnocení a recenze ísta, které jsme již hodnotili. Dá se to ale ignorovat.

Vyzkoušejte to a vylepšete Mapy Google.

Žádné komentáře:

Okomentovat