sobota 19. listopadu 2016

Úspěch slovenských kolegů z PCA Slovakia

Rádi bychom se přidali s blahopřáním společnosti +PCA Praha  respektive PCA Slovakia k úspěšnému vyzkoušení projwktu +Robinhelp  na soužití Petera Midlára a Aleny Kocúrové z bratislavského sídliště Petrželka. Dnes večer (sobota 19.11.2016) bude vytvoření tohoto vztahu oslaveno koncertem Marie Smaulové na parkovišti obchodního centra OC Petrželka.

Co ale ve zprávě na webu projektu Robinhelp chybí, jsou informace o tom, jakou odměnu za to Alena Kocúrová dostala. V rámci programu BATRADIS PC Update jí slovenská pobočka poskytla počítač zcela zdarma jen za ochotu starat se nejen o Petera Midlára, ale i o jeho otce po mozkové příhodě - Štefana Midlára. Počízačová sestava pro Alenu Kocúrovou je následující:

Skříň: BATRADIS UFO ATX Tower - Skčíň vyrobená pro naší lorganizaci, která vyjadřuje vědeckofantastický původ naší organizace kombinací černé a stříbrné barvy a modrého osvětlení vypínače a ventilátorů.

Základní deska: BATRADIS WS1 vyrobená v Číně dle vtoru základních desek GYGABITE s integrovanou zvukovou kartou RealTech AC 97, integrovanou grafickou kartou Nvidia G-Force GTI 970, integrovanou síťovou kartou D-Link Ethernet 10/100/1000 s jedním portem RJ-45, integrovaným modulem pro WiFi 802-11 ABGN-AC a BlueTooth 4.0-4.1 s generickým čipem ATHEROS WLAN a sadami portů USB 2.0 po 6 zásuvkách na zadním panelu a 2 USB 2.0 na čele skříně, 6 USB 3.0 na zadním panelu a 2 na čele skříně, 2 USB 3.1 vzadu a 1 vpředu a po jednom USB 2.0 a 3.0 pro vnitřní hzařízení. Zvuková karta má na zadní straně běžné konektory - zelený poro sluchátka či reproduktory, který je také na čele skříně, modrý pro připojení magnetofonu, gramofonu, nebo jakéhokoli zařízení, ze kterého chcete digitalizovat zvuk nahráním do počítače v porogramu na záznam zvuku (SoundForge, Audacity, Wavelab), žlutý digitální výstup zvuku a růžový digitální vstup a červený vstup pro mikrofon, který je také vpředu. Chybí pouze joystickový Ganeport pro připojení MIDI zařízení, jako je třeba nějaký klávesový hudební nástroj.

Zdroj: CorsarMR 680 s modulární kabeláží

Procesor INTEL Core I5

Operační ůpaměť: 8 GB RAM (2x4 GB Kingston HyperX DDR4

Pevný disk: 256 GB SATA3 SSD Samasung EVO na systém a aplikace a 1 TB SATA2 HDD Western Digital WD Caviar Blue plotnový na data a zálohu

Grafická karta: BATRADIS Nvidia G-Force GTX 1070 TX

Chlazení procesoru: Gelid 300 Boxovaný komínový chladič

Operační systém: WINDOWS 7 PRoffessional s korporační licencí organizace +BATRADIS

Další software: Microsoft OFFICE 2010 Premium s korporační licencí organizace BATRADIS, Mozila FireFox, Google Chrome, Adobe Image Reader 1 a Avast Free Antivirus

Pro spolupráci s námi je tam speciální software, Aby fungoval spolehlivě, zvolili jsme windows 7 a ne Windows 10, kde to nějak zlobí.

Protože je to první a jediný počítač, nechybí 24 palcový monitor a podsvícená klávesnice. Myš je obyčejná včetně reproduktorů. V rámci intranetu organizace BATRADIS je k dispozici kabelová televize BATRADIS TV s plnou nabídskou nejen slovenských, ale i českých kabelových televizních stanic zdarma v digitální kvalitě.

Texhnici z naěí slovenské pobočky provedli revizi vybavení domácnosti Aleny Kocúrové a zeptali se, které domácí spotřebiče bude dobré vyměnit. Protože si Aůena Kocúrová stěžovala na potíže s pračkou, která teče, dostane jednu s praček, které jsme vidšli na naší mezinárodní konferenci. Problémem u stávající pračky je vadné těsnění u napouštěcí hadice, zanešený filtr čerpadla a navíc bylo zjištěšno, že je v nepořádku topné ztěleso. Pračka by brzy dosloužila, takže by v pondšlí měli přčivézt novou.

U lednice bylo zjištěno, že je v nepořádku těsnění dveří. Lednice zatím bude nějakou dobu fungovat, avšak spotřebovává více elektřiny, než by měla. Časem může odejít motor. Je ožnost získat zdarma také novou lednici, ale není jisté, jestli by do pondělka byl na skladě model o rozměrech té staré, kdyžtak by to pčivezli jindy.

Každopádně se to vyplatí i Vám, přestože to nebude takto kvalitní, ayle nejen měli, ale hlavně měly byste zkiusit spolupracovat.


Žádné komentáře:

Okomentovat