pondělí 13. září 2021

Mezinárodní konference organizace BATRADIS 2021 Oslo

Vzhledem k tomu, že stále probíhá pandemie koronaviru, změnil se místo konání mezinárodní konference naší organizace pro rok 2021 původně to měli být kolegové z skotské pobočky naší organizace v Glasgow, ale epidemická situace nebyla příliš dobrá, takže se to letos koná v Oslo. Díky tomu se však může konference konat prakticky tak, jak se to konalo kdysi dávno před epidemie koronaviru znamená to konkrétně, že jednotlivé delegace se mohly zúčastnit fyzicky avšak některá opatření je třeba stále dodržovat.

Kromě toho, že se některé delegace účastní dálkově, protože mají svou vlastní mezinárodní konferenci, je stále potřeba mít zakryté dýchací cesty respirátorem pokud ne přednášíte na pódiu, nebo se nenacházíte v prostoru určeném pro občerstvení pódium je oproti normálu oddělené od hlediště plexisklem stále ještě platí pravidlo, podle kterého je potřeba při vstupu do prostoru pro občerstvení použít dezinfekci na ruce stejně jako v případě že opouštíte toaletu, nebo občerstvovací prostor. Jinak probíhá vše normálně.

Delegace z české pobočky naší organizace v Praze měla program ve čtvrtek, kdy přednášel také Robin Hronek o rozšiřování prezentace naší činnosti a celkově kontaktu s civilizací galaktické federace Šárka vedené Albedor no no there is she novia V6 charger Clubhouse a TikTok. Jeho koncert v rámci kulturního programu na naší mezinárodní konferenci pak proběhl v sobotu. Marie Smauulová měla koncert v pátek hudební vystoupení společného syna těchto jmenovaných členů Hlavní české delegace spolu s jeho kapelou je naplánováno na příští víkend.

Ve středu byla představena nová verze speciálního operačního systému BATRADIS Desktop OS, která by měla zcela nahradit operační systém Windows, nebo je do nové verze plně implementována Emu lační vrstva pro spouštění aplikací pro Windows a mělo by se to týkat též ovladačů hardwaru tím pádem nebude již třeba přecházet na Windows 11, protože BATRADIS Desktop OS ve verzi 3.3.2 vypadá úplně stejně a umí totéž zcela zdarma, nebo se jedná o linuxovou distribuci, která je na rozdíl od původní verze postavena na Xubuntu. Podle vývojářů by se totiž plná implementace možnosti plnohodnotně spouštět programy a aplikace pro Windows včetně ovladačů na bázi Arch Linuxu špatně programoval a. 

V pátek byl také představen na vlastní procesor procesor BATRADIS B1 je 8jádrový procesor který se bude používat v stolních počítačích a vůbec v pracovních stanicích pro spolupráci s naší organizací. Zlevní se tak jejich výroba, protože kromě základních desek pro stavbu počítače si tak budeme vyrábět i vlastní procesor. Touto cestou chceme poděkovat kolegům z Číny, kteří nám tento procesor představili pomocí prezentace Šárka která byla provedena formou videokonference.

Co se týká našeho vlastního chytrého telefonu, tak byl vyřešen problém s přední kamerou, která je schována pod displejem. Systému Android byl problém s tím, že pokud byl v prostoru, ve kterém je čelní kamera umístěna zobrazen nějaký objekt, který je jiný než černý, tak to nefungovalo. Důvodem je skutečnost, že vypnutá část displeje je průhledná. Tento problém se původně řešil nasazením jiného operačního systému, který je původně z dovozu z našeho domovského světa, kde tento problém nebyl. Konečně se to u provedení se systémem Android podařilo vyřešit.

Již loni bylo představeno i nějaké to příslušenství k smartphonu, jakým byly například chytré hodinky BATRADIS Watch a sluchátka BATRADIS SoundPods tak byla představena Nová generace hodinek, které na rozdíl od 1. Generace již umí vyřizovat telefonní hovory, což původní verze neuměla. Uvidíme, kdy budou moci tyto naše speciální chytré hodinky umět telefonovat i bez použití telefonu.

I když naše organizace ignoruje používání výrobků společnosti Apple, bude zítřejší program ukončen již v 17:00, aby mohli účastníci naší mezinárodní konference sledovat od 19:00 Apple keynote. Je totiž potřeba, abychom byli informování o veškerých technických novinkách, protože bychom rádi věděli, jakým způsobem bychom mohli vyvíjet speciální software pro připojení k naší prací síti i k zařízením od tohoto výrobce. Důvod k ignorování je totiž uzavřenost operačních systémů od počítačů telefon Apple, což zajišťuje mimořádnou bezpečnost. Tu díky vlastnímu softwaru, ale i hardwaru nyní budeme mít v naší organizaci také.

Žádné komentáře:

Okomentovat