pátek 3. ledna 2014

DOOM oslavil 20. výrorčí a je i pro mobilní zažízení s Androidem

Poněkued netradičně a mimořádně tu pro Vás máme něco zcela jiného, neý jste zatím byli od nás zvyklí. Místo toho, avby zde +Robin Hronek přinášel recenze technologií od našich přáterl a kolegů ze zahrtaničí, z nichý je většina urtčena pro projekt +Robinhelp společnosti +PCA Praha , je tady recenze vydání legendární počítačové hry od společnosti IdSoftware s názvem DOOM, která je nyní ku příležitosti 20tého výročí uvedení na trh k dispozici zdarma prio tablety a mobilní telefony se systémem Android na adrese https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eltechs.originaldoom .

V obchodě Google Play je více verzí hry DOOM od rlzných výrobvů, ale tato je nejnovější a na serveru Dotekománie.cz byl publikován článek, na jehož základě to +Robin Hronek vyzkoušel:
---------------------------------------------------------------------------------
Jakmile jsem se sdočetl, že je zdarma pro Android původní hra DOOM, kterou jsem i já velice ráde hrál v době jejího největšího rozmachu včetně nejrůznějších úprav a levelů od různých lidí, rozhodl jsem se, že si to občas zase zahraji. Koncem prosince 2013 jsem se dočetl, že je tato hra i pro Android zadarmo, tak proč to nezkusit.

Myslím že nejlepší bude stále její originál pro PC, ovšerm její novou verzi s názvem Brutal Doom asi zkoušet nebudu, i když videra z Brutal Doomu vypadají skvěle. Podle dema ten Original Doom pro Android bude obsahovat asi jenom první episodu "Knee deep in death", chybí hudba a obliádání je dost mizerné, což ale může být tím, že nejsem dost šikovný, takže  zručným dotekovým hráčům to problémy dělat nebude. FPS, nebo-li 3D-střílečky mi na iPhone nešly hrát vůbedc. Tady to na Samsungu Galaxy S3 mini jakž takž šlo. Výhodou pro mne je, že ty jednotrlivé bunkry znám a vím, kam a kudy jít, takže bych se nauřil takovéto hry hrát i na mobilu, alelepší by byl tablet.

Pochválit ale musím důkladnost předělání hry na dotykové zařízení v tom, že je tak až na hudbu vše jako na PC a dokonce fungují i cheaty, když vás nebaví počád umírat, tak lze vyvolat klávesnici a napsat IDDQD. IDKFA pro zisk všech zbraní a klíčůjsem nezkoušel spolu s dalšími cheaty, ale fungovat by to mělo.

Dá se také uložit rozehraná hra, kde by to chtělo aby výrobce nenutil vždy vyvolávat klávesnici pro nadepsání uložené hry, když už je hra uložena a uládá se na stejné místo, které je nadepsané. K ovládání budelepší když se vyjádříte k této hře, v případě hraní na tabletu, kde se u většího displeje může stát, že tlašítka pro otevírání dveří a přezbrojování mohou být daleko od tlačítek a směrového kříže opro pohyb i přesto, že se dají tyto ovládací prvky tahat po displeji, což může občas vadit.

Celé jsem to na telefonu neprošel, ale vypadá to dobře a doporučuji to všem milovníkům starého dobrého DOOMas.

R.H.

Žádné komentáře:

Okomentovat