čtvrtek 9. ledna 2014

DOOM pro ARAX je tady

Nejen na Android se dostala původní originální verze hry DOOM, kterou 10.12.1993 vypustila společnost Id Software na trh, což byl ihned po hře Wolfenstein 3D druhý největší trhák. Vývojáři z naší organizace, kterou znáte jako +BATRADIS , z nichž většina zná osobně našeho mluvčího, kterým je +Robin Hronek  právě k příležitosti dvacátého výročí naportovali DOOM na ARAX. V obchodě "UnivaStore" se hra objevila včerqa a většina pracovníků naší pražské pobočky, kteří zkouší Univu, si ji stáhla. Není tak už potřeba spouštět DOOM přes terminál příkazem

winapprun d:/hry/doom/zdomm      , nebo
dosapprun d:/hry/doom/doom.exe         , poi případě
linapprun wine d:/hry/doom/zdoom

Takto se to v ARAXu Univa a ARAXu Ascarus, či Tukan desktop dělalo v příkazovém terminálů. Nyní se zejména v nejnovější  verzi ARAXu Univa objeví v seznamu aplikací záložka Hry a tram je ikona doom. Jinak tro také jde stále ještě přes Steam v emulaci Linuxu.

Po spuštění se objeví okno bna způsob programu Zdoom, což je spouštěč her na bázi hry DOOM pro Windows. Jako přednastavenou herní volbu tam máte seznam všech vydání hry DOOM, běžících na  engine IdTech 3 a IdTech 4.

DOOM obsahuje 3 známé episody (DOOM.WAD)
DOOM II. Hell on the Earth je DOOM2 (DOOM2.WAD)

Na DOOM2 jsou tady 2 další variace  -TNT Evilution a Plutonia project (DOOM2TNT.WAD , D2PLUT.WAD)

Takto to funguje, když máte všechny soubory s příponou WAD ve složce se spouštěcím programem. Sasmi si tak potom můžete naportovat hru Heretic a Hexen. Externí levely lze jinak otevírat přes nabídku "Soubor-Otevřít" a kdekoli v počítači otevřít soubor s příponou WAD. Kliknutím na b tlačítko START se spustí hra.

Oproti grafice původní hry pro MS-DOS, nebo Zdoom, či GZDOOM pro Windows je tady vylepšená grafika o odraz světla okolo svítících objektů ve tmě podobně jako u předělávky "Brutal Doom", což jde před spuštěním také zvolitr. K tomu je zatím potřeba doinstalovat doplněk "Brutal Doom Mod" v terminálu pomocí příkazů:

pacman -s brutaldoom-mod

set upgrade c:/apps.dir/games/doom/doom.app´=c:/apps.dir/brutaldoom-mod.mdef.plg

Hru je nyní třeba ukončit a znova spustit, aby byl tento režim nabídnut v okně s výběrem nožností a hry DOOM. Další verze by to již měla mít inplementované v aplikaci.

Hra bude fungovat i na mobilních Univa Zařízeních, Univa TV a herních konzolích Univa Gameboard.

Žádné komentáře:

Okomentovat