neděle 9. listopadu 2014

BATRADIS TV Kabelová televcize zdarma na Moravě 2. díl Ostrava

V Brně jsme to již dodělali a nyní budeme naši bezplatnou kabelovou televizi zprovozňovat v Ostravě u novomanželů Roháčových, což je Jitka a Martin Roháčovi, přičemž se ta Jitka jmenovala předtím Zahrádková. Průběh pokusu si lze přečíst v minulém článku. Dnes se podíváme na zapojení telecvize BATRADIS TV, nabízející kompletní programovou nabídku televizních a rozhlasových stanic zadarmo přes náš intranet..

Jitka sňatkem získala Internet, na který má Martin Roháč slevu co by držitel průkazu ZTP/P. Pomohli jsme zařídit u společnosti Telefonica O2 přepojení linky do malého rodinného domku Martinových rodičů, kteří budou bysdlet v Martinově garsonce v panelákuz. Je to od původního bydliště jedna stanice autobusem, nebo procházka. Vyvavení pro přístup k naší síti jsme přemontovali a pustíme se do té televize.

Služba BATRADIS TV zde zatím není aktivována, takže se na Jitčině BATRADISA účtu musí aktivovat. V obývacím pokoji to zapojíme přes IPTV k routeru od Martina, který je zapojen jako klient modemu od O2. Martinův a Jitčin počítač jde na router naší sítě spolu s televizí. Settopbox jde tady zas použití Martinovy televize k televizoru připojit přes HDMI, tak že bude opravdu kvalitní obraz.

V obývacím pokuji použijeme IPTV přčipojení a zadáme 12timístný číselný kód pomocí dálkového ovladače, aby se televize naladila. Do kuchyně nám to nedosáhne, takže to tam zapojíme jako v Brně přímo na anténu DataRay přes RHA adaptér, aby to šlo přes konektor pro klasickou, nebo satelitní anténu. Takže na stránce Můj BATRADIS se podíváme do administrace na aktivované skužby, kde se podívbáme na nastavení služby BATRADIS TV.

Máme tady zapnuté IPTV a Internet, klikneme na plus, abychom přidasli další settopbox v domácnosti a zvoláme použitý model a typ settopboxu, který přijde do kuchyně. Tady opíšeme sériové číslo ze štítku na spodku přístrojke. Klikneme na Uložit a půjdeme zapojit druhou televizi.

Ta je stará obyčejná skleněná, takže to zapojíme přes SCART a zapneme. OK, tady díme Češtinu, Česká republika, další, vybereme příjem DVB-C/DVB-S a dáme Další. Tady dáme zobrazení 4.3, úprava obrazu necháme Automatická a výstupná formát PAL je také správně. Potvrdíme to tak, že dáme Daslší a počkáme. Už se nám tady objevilo BATRADIS.CZ, což potvrdíme středem toho kolečka se šipkami na ovladači a opět zadáme ten kód, OK a už se to ladí.

Tak a máme tam Televizi. I pražské ženy to mphou mít, budou-li spolupracovat s +PCA Praha .

1 komentář: