sobota 29. listopadu 2014

Jsou nasbídky českých mobilních operátorů opravdu poctivé?

Vítáme Vás u speciálního článku, který měl být původně také televizním pořadem ve formě jednoho, nebo několika videí na našem kanále na YouTube, ale textová forma bude snad dostačující. V tomto případě chceme nashlédnout pod pokličku nabídek mobilních operátorů a poradit Vám nejvýhodnější řešení. Ceny měsíčních paušálů jsou u těch výhodných tarifů dosti podobné, ale opravdu platí třeba u Vodafonu, že jsou volné minuty do všech sítí zadarmo? Určitě nejsou, protože by Vodafone prodělával. Podobná situace je i u T-Mobile a O2, ale tam už by se tomu věřit dalo, protože je využití volných minut na volání, volné SMS a MMS časově omezené na víkendy, svátky, večery a přes noc. Naši systémoví analytici odhalili pravdu, kterou Vám přináíšíme:

I když je O2 nejdražší, chová se systíém podle smlouvy, nebo nastavení předplaceného tarifu. K systémové analýze je potřeba konkrétní účet (číslo) na kterém se po prolomení zabezpečení sítě operátora po získání hesla uživatele "Root" najsdou údaje o konkrétním čísle, které jsou pro zákazníka běžně dostupné např v internetové samoobsluze na webu operátora, nebo v aplikaci, dá dostat k datům pro zákazníka nedostupných. V případě O2 jsme konkrétně u tarifů s největším počtem volných minut, SMS a MMS, neomezeným limitem FUP u Internetu v Mobilu a dokonce velkým počtem volných minut u Roamingu zjistit nemohli, protože takové tarify nepoužíváme. Díky kolegům, kteří si vedle sklužebního telefonu od nás platí nějaký paušál soukromě u Vodafonu, nebo T-Mobile, poskytli nám údaje, použité na smlouvě, nebo v zákaznickém účtu, takže jsme mohli zjistit, že je to podvodm jako vše v ČR.

Jak to funguje? Zákazník se nechá zlákat nobídkou a pořídí si daný tarif s nějakým chytrým telefonem, fdunguje to a je to wskvělé dost dlouho na to, aby si zákazník myslel že má za relativně málo peněz hodně volných minut, SAMS a MMS včetně hodně velkého, nebo dokonce neomezeného limitu FUP u mobilního Internetu. Chová se podle toho, co mu naslibovali, všuzde volá libovolně dlouho a třeba i několik let souhlasí fakturace s tím, co mu naslibovali. Čím délůe to trvá, tím více pak musí zaplatit. V operačních systémem telefonních ústředen mobilních operátorů ve světě jsme tuto skrytou funkcionalitu neodhalili. Toto je specialita České republiky. Podobně fungují banky a poskytovatelé  půjček, těm se pod pokličku podíváme někdy příště.

Co proti tomu můžete dělat? Pořídit si můžete co chcete a bez ohledcu na vlastnosti Vašeho tarifu se zejména u chytrých telefonů s Androidem, WindowsPhone/Windows, nebo na iPhonech se snažit co nejvíce k volání, SMS, MMS používat služby jako je Skype, Viber, Tango, nebo WhatsApp, případně Hangouts doma na své WiFi síti, nebo na WiFi v obchodních centrech, kavárnách a restauracích. Internet v mobilu a klasické volání omezit na případy, kdy nwejste na žádné WiFi, nebo voláte někomu, kdo nemá chytrý telefon, nebo nemá některou z uvedených služeb, Ty jsou obvykle zadarmo, pokud v rámci nich nechcete volat na normální telefony a mobily.

I když máte neomezený FUP, doporučujeme u Dropboxu, OneDrive a zálohování fotoaparátu v nastavení aplikace Google+ nastavit zálohování pouze přes WiFi. Všichni operátoři snad budou limity FUP upravovat, neboť v síti LTE se dá dosáhnout mnohem větší rychlosti než u 3G, HSDPA, WCDMA a EDGE. U nižších tarifů by byl ten FUP hned přerkročen.

Vedle tohoto běžného žýešení, které zvládnete sami, můžete pouižívat námi vyzkoušené a osvědčené řešení služeb mobilních operátorů, kteeré Vás nebudou stát ani ten paušál, pokud se stanete členy naší organizace.
Jak na to?


  • Ženy ve věku 18 - 60 let, měřící minimálně 175 cm pokud možno v dobré tělesné a zdravotní kondici mohou pracovat jako ošetřovatelky u +PCA Praha , ale nejedná se o hlavní pracovní poměr. Bliýší informace naleznou na http://pcapraha.webnode.cz, kde lzejk získání informací o tom, co mají udělat, mohou použít průvodce získáním zam,ěastnání, abvy to nehledasly. Dokonce si mohou swami prostudovat, vyplnit smlouvu na konkrítní práci, kterou stačí vytisknout, vyplnit na stroji nebo hůlkovým písmem a poslat v obálce na adresu na hlavičce. Eldktronicky to dořešíme.
  • V rámci toho lze spoklupraqcovat na projektu +Robinhelp, kde vynereme družku pro Robina Hronka. Pokud to bude fungovat, udšláme z toho sperciální druh služeb.
  • Muži, zdravotně postižení lidé obojího pohlaví a přátelé Robina Hronka, kteří nejsou členy naší organizace mají možnost získat tyto výhody za spolupráci s PCA Praha, nebo s námi jako, údržbáři, technicvi, vývojáři a dohazovači.
  • Mimo spolupráci s PCA Praha to lze získat za vědeckotechnickou pomoc při zkoušení nápadů a technologiá formou realitzace s cílem zjistit do jaké míry jde pouze o SciFi, nebo jestli by to někdy bylo možné.
Jasko služební telefony používáme přístroje s předplacenou kartou od O2, u klteré je provedena softwarová modifikace SIM karty tak, aby při dlouhodobém nedobití kreditu a následné deaktivaci čísla došlo k reaktivaci v síti operátorů, které hodláme pozvat z našeho domova, aby zde poskytovali své služby. Podmínkou k tomu je fungování projektu +Robinhelp společnosti +PCA Praha a dalších výukových projektů k vytvoření vhodného sociálního prostředí pro vývoj lidstva. Osoby, které o to mají zájem, mohou své telefonní číslo u nás zaregistrovat v rámci uzavření pracovního poměru už od roku 1990. Mí jít o mobilní číslo.

Fungování z počátku výše uvedených projektů se projeví vástavbou potřebné síťové infrastruktury a předplacené O2 karty, které přestaly fungovat začnou postupně fungovat u spoleščnosti CTS Telecommunicartions, případně BATRADIS.CZ. Truhá možnost bude nejspíše platit pro deaktivovasné přerdplacené karty T-Mobile a Vodafone. Logo operátora CTS.CZ bude hlavně používáno u SIM karet, které bude tento operátor sám vyrábět.

To ale zatím nefunguje a vzhledem k přístupu lidí k naším stránkám to asi dlouho fungovat nebude. Protože nechceme nikoho mystifikovat a dokonce podvádět, nedostal +Robin Hronek od nás za úkol vytvořit nějakému námi pozvanému operátorovi webovou prezentaci, kterou by spravoval, kde byste si mohli vybrat služby a tarif, jaký by se Vám líbil.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat