sobota 8. července 2023

Aplikace PCA Praha je použitelná v místech, kde to funguje

Jysk k všichni víte, že na některé naše speciální projekty a služby máme specializované aplikace, mezi které patřil původně i databázový informační systém s pracovním názvem harém 2022 a podobně. Protože jsme tento systém poskytli našim kolegům ze společnosti Alliee Social Services l.t.d, aplikace se takto přejmenovala. I přesto, že to v Praze stále nefunguje, tak i tato aplikace dostala pro prahu a Českou republiku název tamní místní akvizice Šárka což znamená PCA Praha pro prahu, PCA Moravia pro Moravu s tím, že v Plzni je to PCA Pilsenia a Slovensko nezůstává pozadu, kde je to PCA Slovakia. I když se teprve chystá naše letošní mezinárodní konference, tak již byl vyřešen problém s touto aplikací, kdy v Praze se objevuje hlášení o tom, že služba není v tomto místě dostupná i přesto, že jsme se při zkoušení aplikace nacházely v místech, kde stojíš funguje. Konkrétně to byl Londýn.

Nová verze aplikace PCA Praha při prvním spuštění umožňuje zvolit místo konkrétní lokality možnost použití aktuální polohy vašeho zařízení platí to pro chytré telefony, tablety, nebo i počítače v případě, že mají v sobě čip pro určování polohy pomocí technologií GPS, Glonass, nebo Galileo. Protože se s tím u počítačů moc nepočítá, tak verze této aplikace pro Windows, nebo pro počítačové linuxové distribuce tuto možnost nemá. Na chytrých telefonech s operačním systémem Android lze tuto možnost zvolit, což v případě že se nacházíte v Praze tento problém zatím bohužel neřeší, ale v místech, kde zafungoval například projekt Robinhrlp, načte se automaticky místní obsah. Stačí povolit aplikaci přístup k poloze, přístup ke kontaktům a dalším věcem, o které vás aplikace požádá, a budete moci používat tuto aplikaci bez ohledu na její název, pokud máte námi poskytnutý chytrý telefon, nebo tablet.

Nachystané mezinárodní konferenci naší organizace roku 2023 bude možné toto vyzkoušet na novém telefonu BATRADIS připojujeme 2023 Šárka který již byl představen i přesto že mezinárodní konference zatím ještě nebyla. Protože nevyrábíme tato zařízení ke komerčním účelům, nebo abychom vydělávaly peníze výrobou a prodejem elektroniky, technické specifikace oproti původní verzi zůstávají stejné, akorát byl zvolen poněkud střídmější design zařízení.. tento design již bude působit poněkud obyčejněji a to tím, že již odpadá velice efektní přehnutí čelního skla které zakrývá obrazovku přes horní hranu telefonu, kde tvoří u předchozího modelu jakýsi lesklý skleněný jazyk Šárka který končí kroužkem obsahujícím cívku pro bezdrátové nabíjení a název naší organizace v podobě svítícího nápisu. Místo toho vypadá telefon celkem normálně, rozložení tlačítek zůstává stejné a jak konektor 3,5 mm Jack na připojení sluchátek, tak nabíjecí konektor usb-c jsou nyní na spodní hraně. 

Jedinou změnou v útrobách telefonu je kilo mě e sim zpevněna definovaným připojením k naší síti také možnost nahrání dvou virtuálních esim Šárka přičemž možnost vložit 2 fyzické nanoSIM a paměťovou kartu microSD zůstalo zachováno. Jak Sim, tak obě fyzické SIM karty nyní podporují i sítě 5G za předpokladu že takové služby poskytuje vámi zvolený operátor, jehož SIM kartu budete v telefonu používat. Stále však ale platí že v takovém případě jsou telekomunikační služby zpoplatněny daným operátorem.

Součástí speciální nadstavby na systém Android s názvem BATRADIS UI již ve verzi 3.1 je právě tato nová verze aplikace PCA Praha z výše popisovanou funkci, takže by s tím žádné problémy být neměly. Další novinkou, která funguje v případě používání SIM karty veřejného operátora je třídění zpráv v aplikaci zprávy pro psaní zpráv sms a mms, kdy máte jednotlivé konverzace rozdělené do skupin podle operátora, takže máte zvlášť zprávy uvnitř naší sítě a zprávy čí konverzace rozdělené do skupin které jsou nadepsány jako názvy vámi používaných operátorů. V případě aplikace telefon, která slouží k telefonování toto platí i pro rozdělení hovorů. Propojení zpráv a hovorů v naší síti se zprávami a telefonem, což slouží k tomu, abyste měli vše na jednom místě, je možné v nastavení vypnout, kdy zprávy a hovory v naší síti probíhají v rámci aplikace BATRADIS Phone Services ve BATRADIS Messenger. Fotoaparát zůstává stejný, akorát že jeho čočky se neskrývají ve skleněném jazyku, kterých se přehřívá přes Horní okraj, ale mají standardní průzor. Novinkou je také nová barevná kombinace s názvem dark Gold, což znamená temně měděné zlatá.. čtečka otisků prstů v displeji také zůstává.


Žádné komentáře:

Okomentovat