neděle 30. července 2023

Robin Hronek enterprises- Nápad nejbližších přátel našeho mluvčího, který se možná bude opakovat

Ještě předtím, než naše Pražská pobočka získala nového ředitele, tak na přelomu let 2014 a 2015 vznikl nápad nejbližších přátel Robina Hronka , který se týká jejich pravděpodobného vyloučení z naší organizace kvůli tomu, že neúspěch některých projektu, mezi které patřily projekty a celá činnost společnosti PCA Praha velmi hospodářsky zatěžovaly naší organizaci. Tehdejší ředitel - Ing Karel Novotný CSc chtěl tuto situaci řešit tím, že by Robina Hrunka a jeho nejbližší přátelé z naší komunity vyloučil z organizace BATRADIS. To by mohlo zkomplikovat kontakt s domovskými světy těchto jeho přátel spolu s veškerou činností, takže se začalo pracovat na založení náhradní organizace, na kterou se podíváme jako na nápad, který se naštěstí neuskutečnil, protože uvedený řiditel odešel do důchodu a byl nahrazen ředitelem novým, který původně fungoval jako ředitel naší Hlavní pobočky v Brně. Tím pádem byl tento nápad jsme ten pod stůl, avšak hrozí možnost, že její oprášíme.

Konkrétně se jednalo o založení nové organizace, v jejímž čele by byl Robin Hronek jakožto její prezident, protože se tato organizace měla jmenovat RHE, což je zkratka pro robinek Enterprises. V tomto článku se podíváme na to, do jaké míry se na vzniku této organizace pracovalo a kdy se od toho ustoupilo:

Toto bylo logo té nové organizace. Existuje také i v barevně obrácené formě, kdy je tmavošedý nápis na bílém podkladu a zároveň byl vy říjen i speciální operační systém se zaměřením na administrativu, který obsahoval název této organizace spolu se slovem desktop podobně jako u našeho korporačního systému BATRADIS Desktop OS, postaveného na Linuxu.

Takto vypadala startovací obrazovka toho operačního systému Šárka ovšem na rozdíl od našeho operačního systému nevypadalo prostředí pracovní plochy po přihlášení se k počítači tak dobře. V tomto případě se totiž jednalo pouze o betaverzi s tím, že některé aplikace Šárka které tam byly již jako součást čistá instalace neměli plnohodnotné funkce. Takovou byl například Skype Šárka který fungoval pouze jako textový chat bez možností jak hlasových tak obrazových hovorů.

Grafika ikon a postranního panelu také nebyla nejlepší, což ilustruje tento obrázek, ale jelikož se jednalo o betaverzi, byla to ukázka toho, jaks to asi tak mělo vypadat a fungovat. Totéž platilo IO postranním panelu, který například naše verze neobsahuje.

Proč je možné, že tuto možnost nejbližší přátelé Robina Hronka opět možná využijí? Robin Hronek se na své přátele v naší organizaci obrátil s vlastním projektem na pomoc jeho kamarádce, která platí obrovský nájem a každým rokem jí hrozí vyhození z bytu z důvodu ukončení nájemní smlouvy. Nájemné je majitelem domu každým rokem zvyšováno, takže veškeré peníze, jaký mi je důchod a příspěvek na bydlení slouží k zaplacení nájmu a dalších energii jako je třeba plyn a elektřina, což způsobí situaci že již nezbývá nic na jídlo, provoz domácnosti a další věci. Máme pro ní v rezervaci jeden z našich pracovních bytu, ale problém je, že někteří její přátelé by jí mohly postrádat, kdyby se připojila k naší komunitě. Projekt se nazývá "pomozte Nadě" a opět je velice hospodářský náročný pro naší organizaci z toho důvodu, že nejbližší přátelé, které u nás Robin Hronek má nemohou vykonávat své povolání uvnitř naší organizace a zčásti též nemohou provádět občanské povolání, sloužící k tomu aby se zde mezi vámi uživili, protože většina z nich se věnuje hudbě a snaží se pro tento projekt vydělávat peníze formou živých vystoupení, což je časově náročné. 

Může tak tedy hrozit, že tento nápad, který vám zde předkládáme pro zajímavost a jako vzpomínku na něj, že se opět k tomu tito lidé vrátí a budou pokračovat v dalším vývoji. 

Co se týká vlastního korporačního operačního systému RHE Desktop OS, dalo by se stavět na jiné linuxové distribuci, než byl v té době Archl Linux.. z uživatelského hlediska se nabízí například Ubuntu nebo Fedora, avšak některé věci jsou natolik speciální, že to chce nějakou jednodušší distribuci z programátorského hlediska, nebo takovou kde se dá lépe přizpůsobit způsob toho, co má operační systém umět a dělat.

Kromě operačního systému pro pracovní stanice je totiž potřeba vytvořit ještě distribuci tohoto operačního systému pro krční využití také pro servery s možností poskytovat všech potřebných služeb pro pracovní stanice jako je například cloudové úložiště, komunitní propojení do pracovních skupin včetně komunikace uvnitř skupiny a to jak pomocí textové tak audiovizuální komunikace, sdílení souborů a možnost společné tvorby obsahu.

Kanceláře by byly v bytech těchto Robby nových kamarádů a v případě, že by byli v jednom domě, server by mohl být ve sklepě. To by se ještě muselo dořešit s tím, že pomoc přichází i z druhé strany, čímž je myšlena pomoc příbuzných těchto přátel, kteří zůstali doma a o celou věc se zajímají. Někdy se k nám přiletí podívat, nebo jsem přiletí pomáhat. To se projevují tím, že předtím, než se objeví nějaký náš nový spolupracovník, je přivezen transportní kontejner obsahující osobní věci které si daná osoba posílá předem na místo svého budoucího působení.

Žádné komentáře:

Okomentovat