úterý 4. února 2014

UNIVA Gamebox 1 - Nejen od práce je člověk živ

Rádi bychom Vám představili další Univa-zařízení, kterým je herní konzole Univa Gamebox 1. Je to něco jako Sony Playstation 4, nebo X-Box, alwe od HELLOS Electronic ve spolupráci s PME (PsychoMedia Entertainments) vyrobené naší australskou elektrovýrobnou ECF. Na rozdíl od uvedených konzolí lze jako zobrazovač použít jak televizor, tak klasický monitor počítače, kdy ale musíte připojit také počítačové reproduktory.  Uvažuje se také o výrobě nových UNIVA Settopboxů s optickou mechanikou na přehrávání CD,DVD, BD s herním modulem pro hraní her.

Je tady použita televizní úprtava ARAXu Univa, takže je to také chytrý mediální přehrávač s pevným diskem o kapacitě 8 TB a ovládá se jako PS4 od SONY. Na rozdíl od něj ale u některých her reaguje ovláídání na reálný pohyb, což oceníte v 3D-FPS střílečkách, nebo automobilových či motocyklových závodech. Znamená to že jak držíte herní ovladač, nemusíte mačkat tlačítka pro pohyb do stran, ale pouze se otočíte jak potřebujete. Můžete se tak lépe soustředit na boj a starat se pouze o pohyb dopředu. Záleží na dané hře, jak se snaží být realistická a na směrové šipky do stran přiřadí jiné funkce a úkony..

Základná balení obsahuje 2 kabelové a 2 bezdrátové ovladače pro hraní her, 4 hry na optických discích vedle těch púředinstalovaných a možnost registrace do GameAreny, což u nás nefunguje, ale jde o službu pro multiplayer po internetu, abyste si mohli zahrát s jinými lidmi, nebo proti nim. Jelikož je tu ARAX Univba,měly by chosdit i zde aplikace z desktopové, nebo mobilní Univy, takže by mělo jít sdílet herní výsledky na Facebooku a Google+ včetně nahrávání a sdílení videí z her, což zatím není vyzkoušeno, ale chtěli bychom Vám pro zajímavost touto cestou předvést technickou úroveň hraní her v místě původu celé naší organizace.

Pokud nemáte reproduktory k počítači a možnost použít nějakou HiFi soustavu jako zesilovač, pokud použijete PC monitor, balení obsahuje dokonce i dvoje sluchátka, která hrají opravdu úžasně a z informačních letáčků se lze dočíst že Gamebox 2 bude obsahovat tzv. Playheads, což je zařízení konbinující sluchátka s brýlemi a sadou pohybových senzorů spolu s pistolovým ovladačem pro střelbu. Obyčejné ovladače tam budou také. Tyto Playheads budou určeny pro FPS hry.

Ukázkové balení, které jsme obdrželi je obzvláště velké. Nacházíme tu jednak samotný přístroj s veškerým příslušenstvím mimo ty herní hlavy Playhead a 2 velké herní kolekce pro Gamebox 1 příúadně Gameboard, což je starší název této konzole. Krabička je to velice hezká, i když černý lesklý povrch se bude rád zapatlávat na přední straně, kde máme tlačítko pro zapnutí a tůačítko vysunutí disku, 2 zdířky pro sluchátka a po jednom USB 3 a USB 2.0 portu. Ostatní konektory spolu s hardwarovým vypínačem zdroje jsou na zadní straně u výdechu ventilátoru, který vypadá že je velký, takže nebude potřeba aby se moc rychle točil, díky čemuž to nebude hučet. Nacházíme tam SCART, VGA Sub, Konponentní a konpozitní připojení, 4 USB 3 a 4 USB 2 porty, HDMI, LAN a digitální audio. Napájecí kabel je napevno.

Z nainstalovaných her tady máme samozřejmě DOOM a z jedné ze dvou kolekcí, které tu máme je zde již nainstalována hra Crimecity 2013 a z her, které nejsou bojové FPS stříklečky tu máme nainstalovaný přepis závodní hry RealRacing 3, známé zý mobilních zařízení s Androidem. Jinak tu jsou aplikace jako na Univa TV z nichž některé nefungují nejlépe, ale dá se k tomu přčipojit normální USB klávesnice a myš, pokud na tom chcete brouzdat po internetu, nebo se přihlásit k různým službám, což jde herním ovladačem mizerně.

Co se týká herních kolekcí, tak tu máme kompletní sbírtku Plasma Monsters jako FPS hry, kde jsou nové verze předělávek vybraných příběhů s využitím právě toho otáčení se do stran pohybem včetně míření a je tu spoustu věcí, které dělají hru velice realistickou s dokonalým proložením filmovými scénami.

Podobně je to s tou větší krabicí her s názvem Earthsave Collection, kde právěš z toho už máme nainstalovaný orvní díl nové verze CrimeCity s novými efekty a s možností získat aktualizaci pro použití playheadu, který je-li připojen, bude umožňovat reálnou interakci se hrou. CrimeCity 3D z nenainstalogvaných pokračování tady má další díly. Konkrítně je tady Operace Al-Kaida a nejnovější díl se odehrává v Avganistánu. U všech dílů CrimeCity se stáváte Marií Smaulovou a v prvním díle máte několik misí, kde bojujete se zvůlí českých úřadů. Chráníte Robina Hronka a v případě že je funkce RSD (Real Storry Data) zapnuta, hra si z internetu stahuje aktualizace oříběhových datadisků, aby odpovídala reálné skutečnosti v oblasti informací o tom, jaký je zrovna v ČR prezident, přeceda vlády a ti ministři, které je třeba sejmout až se k nim dostanete, neboť zplůsbili ty problémy, které jsou předmětem nějaké té mise (Episody). Zpracování je úžasné, ale není to určeno pro děti hlavně v případě verze s českým dabingem. I v anglickém originále se ve hře mluví sprostě a hra je hodně krvavá. Podobně řešená je mise na blízkém východě a Abganistán.

O těchto hrách budeme přinášet speciální samostatné recenze.

Žádné komentáře:

Okomentovat