čtvrtek 18. června 2015

Prohlídka expozice české pobočky na konferenci

Vážení přátelé,

vítejte opět na mezinárodní konferenci organizace +BATRADIS  v Kalábrii. Dnes se podíváme na spoustu věcí, které jsou zde vystaveny, díky čemuž máme letos mimořádně velký prostor. Než se tak ale stane, podíváme se  se, co sed zatím dělo:

Ráno měšli program italští kolegové, z jejichž programu by maščí českou pobočku a také Vás mohlo zajímat, že kdybychom chtěwli ušetřit na jídle, možná by nám italští kolegové pomohli  sestrojením výrobní linky na těstoviny a pizzu spolu s hydroponixckou plantáží na pěstování rajčat, paprik. Problémem zůstává prostor pro pěstování dobytka na výrobu sýrů a masných výrobků, aby bylo na izzu a těstoviny co dát. V našich českých podzemních podmínkách by možná šlo pěstovat k jídlu nějaké mořské živočichy. Jinak tam nic zajímavého nebylo.

U francouzských kolegů je zajímavý veliký rouzmach systému sebenáhrady v péči formou soužití se zákazníkem něčeho jako +PCA Praha , nebo Allied Social Services, kde to je ve všech důležitých městech. Něco jako +Robinhelp seteptve bude zkoušet v Marsaille a v Amiánu ten Harem 2015 spustí po návratu tétokonference domů. Dalšího kolegu Robina Hronka v oblibě vysokých žen z důvodu zdravotního postižení, zabraňujícímu se ubránit a ubránit družku spolu s oblibou se iod žen z těchto důvodů nechat nosit na zádech, prý naši kolegové našli v Toulouws. Francouzská pobočka naší organizace by byla potěšena, kdyby se Toulous stalo hostitelem mezinárodní konference organizace +BATRADIS v roce 2016, nebo 17. Po oběděš bude francouzský proghram pokračovat vědeckými pokuisy s geotermální energií. I naší českou pobočku by mohlo zajímat, jak získávat elektrickou energii sbíráním energie zemského jádra.

Nyní Vám popíšeme, co vystavuje naše česká pobočka a o čem bude náš odpolední program: Začneme dole, kde máme přednáškový sál. Řečníci přednáší na pódiu, je zde projektor na promítání prezentací, filmů a obrázků a hlediště. Na  levé straně z pohledu od pódia je expozice počítačů pro naše spolupracovníky. Vystaveny jso 2 AllInOne počítače 22 palcový a 26 palcový s optickou mechanikou. Myš a klávesnice je z důvodu cětší spolehlivosti připojená klasicky kabelem, 2 notebooky 14 palcový a 15,6 palcový, dále nějaká síťová zařízení jako NASy pro 4 a 6 disků, routery a jedna multifunkční tiskárna. Tyto počítače jsou se systémem ARAX Univa 2.27 a kousek vedle je ukázka verze 2.30 Beta. Z druhé strany stolu jsou tablety a mobilní telefony se systémem Univa.

Další stůl s logem projektu Robinhelp ubsahuje na ukázku 1 desktop, 1 AllInOne počítač a dvqa notebooky, kde tu máme na klasické sestavě a jednom z notwebooků Windows 10 s poslední verzí Technical Preview. Vedle potom Windows 8.1, který máme ještě na druhé straně stolu na AllInOne PC s dotykovou obrazovkou, a jinak Windows 7. Sestava pro pracopvnici PCA Praha na platformě Windows máme na zdi za stolem s logem projektu Robinhelp, kde je Počítač, notwebook a chytrý telefon s Windows 8.1  s možností update na Windows 10 zdarma se získáním 1 TB místa na úložišti OneDrive a rok zdarma na Office 365. Nejsme si jistí, jestli budeme jako ostatzní pobočky hradit polovinu poplatků za Office 365, ale někde se to tak dělá.

Mobilní telefony a tablety opro naše spolupracovníky tu jsou také se systémem Android. Máme tady verzi 5.01 a 5.02 Lolipop s nadstavbou BATRADIS UI, takže tu nefungují různé aplikace na volání a chatování zdarma, pokud jde o internet jako takový. Znamená to, že zde nelze používat Skype, Viber, IM+, Tango apod. Zato však na komunikaci a práci s poštou a webem v pracovních sítích naší organizace funguje vše bez SIM karty a zdar,a. Dá se však povolit použití protokolů SIP na veřejném Internetu odblokováním telefonu aktivací práv ROOT pomocí počítače a funkce v aplikaci SuperUser opovolit. Nebo jde nahrát klasickou ROM s čistým Androidem.  Pak ale nebude fungovat Batradis, protože čistý Android nepodporuje modul technologie DataRay.  Proto je tu ukázka několika běžných smartphonů s Androidem, ke kterým se připojí zařízení, díky kterému pak stačí nainstalovat aplikaci BATRADIS a funguje to. Aby to šlo i při nabíjení, je zdířka Micro USB na tzv. BATRADIS Netportu.

Jako letošní novinku je tady BATRADIS NetPort pro Apple iPad a iPhone s novým Lightning konektorem. Opět je tu uvedený konektor opakován, aby se o něj nepřišlo. Na ukázku ho tu máme s iPadem Air 2 a s iPhonem 6 plus.

V zadu máme vystavené 2 automobily pro naše spolupracovníky, vyráběné naší pomočkou v Africe. Jde o kopie vozů známých značek, lišící se od originálu odolnější konstrukcí a vnitřní výbavou. Jsou to chytrá auta se systémem Univa car, ale rozumí si i s telefony s Androidem, Ubuntu touch a iOS, alespoň pro poslech hudby, telefonování, mapy a navigaci. Největší smysl to má s Univa telefonem.

Na pravo od pódia je něco zcela nového. Pračky, lednice, myčky a sporáky s troubou. V postupu zleba do prava máme  na začátku pračky našeho výrobce elektroniky HELLOS Electronic, vystupujícího pod značkou ECF - Eywersrock Cybernetic Factory. Ty tu jsou na 6 a 6 Kg prádla a na ukázku je to v obyčejném a chytrém provedení. Chytré porovedení pračky se v tomto případě liší použitím systému arax univa, zobrazením více informací o stavu praní a pracím programu a možnost dálkové kontroly pračky přes internet. V tomto případě by to byl náš intranet, ale podstatné je, že můžete nechat pračku samotnou doma a jít do práce. Pračka Vás upozorní oznámením na telefonu, že doprala. Pomocí aplikace můžete pračku otevřít, aby mokré vyprané prádlo nezasmrádlo.

Obyčejná verze je chytrá pouze natolik, žwe v závislosti na množství prádla napouští jen takové množství vody s pracím, či mácacím prostředkem, jaké je nutné k nejlepšímu vyprání s nejnižší zpotřebou vody. a pči odstředění se snaží o chod bez vibrací bubnu a skákání pračky. To není nic neobvyklého i pro běžně dostupné pračky, ale ty stojí peníze. Pračky pro naše spolupracovníky nemají sušičku. Nefunguje to dobře.

Podobní je expozice myček na nádobí, kde je také vystavena klasická a chytrá verze. Chytrost té chytré verze spočívá pouze v oznámení dokončení mytí, nebo poruchy jako u pračky. Na rozdíl od běžných myček se zde nepoužívají žádné prostředky na mytí nádobí do myčky. Myje se zde pomocí ultrazvuku.

Na lednicích není nic zajímavého, a ani nejsou chytré. Vystaveny jsou zde 3 velikosti o výšce 160 cm, 120 cm a 180 cm. Všechny mají swamostatný mrazák s vlastními dvířky a ta nejvyšší se dělá buď s jedním agregátem na cladničku a mrazák, nebo se dvěma agregáty jeden pro lednici, druhý pro mrazák.  Jediná chytrá funkce je zde kontrola námrazy, varovný t=on, jsou-li dlouho otevřené dveře, možnost automatické regulace teploty dle rozdílu mezi teplotou v místnosti a teplotou v lednici, nebo mrazáku a přizpůsdobení výkonu dle množství potravin v lednici a mrazáku. Velké modely mají zařízení na výrobu ledových kostek do nápojů. To už je opět u pódia.

V prvním patře, které tvoří jakási terasda je vedle sezení na okraji u zábradlí nad dírouý do přítzemí několik ukázek kuchyní s těšmito spotřebiči ve vestavěném provexcení. Sporáky s troubou jsme vynechali, protože nejsou nijak zajímavé. Jediné co stojí za zmínku je, že se samy čistí pyrolízou a k vidění tu jsou s klasickými plotnami, nebo s varnou deskou. Trouba má také gril. Zde nahoře jsou to celé komplety. Ty tu máme 3. Dále je tu ukázka chytrého obývacího pokoje na platformě Univba.

Nejen od práce, ale i zábavy je člověk živ, takže tu máme navíc pro zajímavost Univa GameBoard 2 celkem ve čtyřech kusech. Ve stánku každí pobočky to je, takže zahrát si nějakou hru pro odreagování si lze všude.

Více informací o tzěchto exponátech obsahoval program, který probíhá v okamžiku publikace tohoto článku, a hovořá se v něm o tom, že pokud tu prátelé Robina Hronka budou muset zůstat, tak tu zůstanou. Jelikož se chtěšjí věnovat různým věcem, kvůli kterým sem přišli, nebo se potřebují uživit, nebudou mít na něj čas, takže jich musí být hodně. Na vybavení bytů i když jsou nyní ubytováváni po skupinách a ne samostatně, nemá na vše naše organizace peníze, takže si sama hodlá vyrábět i  vybavení kuchyně a celého bytu i pračkou. Kolegové ze Švédska nabízí pomoc ve formě výroby nábytku. Stejně větčina nábytku i koberců a záclon jer od firmy Ikea, akorát se to nebude kupovat, pouze se to přivezer. Jinak je vše stejné.

Žádné komentáře:

Okomentovat