úterý 13. září 2016

Mezinárodní konference 2016 Framkfurt nad Mohanem - první dojmy a poznatky

Dne 12.8.2016 začala ve Frankfurtu nad Mohanem letošní mezinárodní konference organizace +BATRADIS , která je letos zasjímavá hlavně tím, že se letos budeme každý den hodinu před koncem každého denního programu věnovat problematickým projektům, jako je konkrétně +Robinhelp společnosti +PCA Praha . Jak se již stalo pravidlem, po uvítacím projevu generálního ředitele naší německé pobošky - pana Helmuta Werbera, peromluvil ředitel frankfurtské poboščky - pan Johan Schmitt, zahájil konferenci generální ředitel hlavní celosvětové pobičky  naěší organizace ve Spojených Státech a prezident naší společnosti - pan Howard Colronnel. Nejzajímvější program měla dnes dopoledne 13.9. delegace z čínské pobočky organizace +BATRADIS , kde byla i pro projekt +Robinhelp zajímavá přednáška zástupce odboru technického zásobování - Hong-Ču Minga, který ve sv=m referátě přislábil pomoc naší pražské pobočce formou výroby počítačového hardwaru. Občanským povoláním je totiž náhodou ředitelem jedné z továren na elektroniku v čínském Tien-Šenu, kde se i v jeho továrně vbyrábí soucástky, nebo celé výrobky známých výrobců elektroniky, kam v jeho případě patří právě výroba součástek do počítačů a mobilních telefonů, takže v továrně, kterou Hong-Ču Mimg řídí se vyrábí notebooky i telefony a tablety značek, jako je Acer, Lenovo, Huawei a Xiaomi.

Zajímavé jw pro nás hlavně příslib výroby počítačových konponent pro vlastní stavbu počítačů, protzože lromě již hotových počítačů v podobě notebooků, mobilních telefonů a tabletů výše zníněných značek, které si zde aspolečnosti vyrábějící elektroniku nechávají vyrábět, vyrábí také továrna vedená Hong-Ču Mingem základní dewsky, které seš prodávají pod značkou Gigamite a grafixcké karty, známé jako Nvidia G-Force. Přestože se procesory od Intelu vyrábí na Kostarice, ostatní vyslanci čínské pobočky přednášeli o analýze a výrobě duplikátů procesorů Intel Core I3 až I7 včetně duplikace čipů operační paměti a následné duplikaci modulů RAM značky KINGSTON Hyper X. Pokud jde o běžné počítače, ušetříme tak za ně, protože je nebudeme muset kupovat, a to i v případě nákupu soušýstí a vlastní stavbu. V případě běžných kancelářských sestav se vlastní stavba nevyplatí. Naše pražská pobočka ušetří minimálně 15 000 Kč za 1 PC do domácnosti pro naše spolupracovníky, neboť je do ceny sestavy zahrnut monitor, myěš a klávesnice. V případě nasazení systému Windows se používá WINDOWS 7 Enterprise s korporační licencí, nebo nyní nově Windows 10 Proffessional získané díky Insider programu. Jinak se používá Linux, a sice Ubuntu, Fedora, nebo LinuxMinth. Mimo systíému ARAX Univa jsme si vyvinuli BATRADIS OS, což je linuxová distribuce postavená na ArchLinuxu s vlastním korporačním grafickým rozhraním a programovým vybavením.

Pro +Robinhelp je to uajímavé tím, že i pro ženy, které jsou ochotné i na tomto projektu spolupracovat se společností +PCA Praha budou mít možnost získat počítač a mobil zdarma jako pracovní nástroj, který může používat i k osobním soukromým účelům.

K dispozici je i výastava nejen informační a audiovizuální techniky, ale i bílé zechniky pro domácnost našioch pracovníků, kde pobočky, které mají dost místa na provoz vlastních továren, vystavují své výrobky.  Čínští kolegové právě vystavují 2 AllInOne pracovní stanice, které můžete vidět i v obchodech s elektronikou pod značkou Acer, které jinak stojí okolo 30 až 40 000 Kč, neboť se jedná o počítače na recepci, takže to musí ze všech stran nějak vypadat. Vystavené kusy bez loga společnosti Acer, ale s logwem naší společnosti a s optickou SlotIn mechanikou budou zdarma a vystavené kusy jsou zde s 24 pqalcovou obrazovkou a 22 plcovou obrazovkou. Větší model je zde vystaven s Windows 10 a menší s BATRADIS OS (Linuxem).

Podobně jsou na tom ultrabooky, kde Acer představil až letos řadu velmi tenkých ultrabooků s názvem Acer Swift na každoročním veletrhu IFA v Berlíně. Takto tenké ultrabooky jsme Vám již my představili před 2 lety od společnosti XCO z planety X-Reze u galaxie Větrník, které narozdíl od Aceru Swift disponují dokovací stanicí, díky které mohou nahradit stolní pracovní stanici.

O vystavených exponátech má být zmínka ve všech referátech všech přednášejících delegátů, bude-li na programu pomoc pražské pobočce. Pro ní se kromě poskytování internetu zdarma rozhodly některé pobočky vyrábět většinu věcí, což si můžeme prohlédnout:

Z bílé techniky tu máme na ukázku vystaveno pár praček, lednic, 2 exempláře myšky na nádobí 2 obyčejné a 1 robotický vysavač a z AV techniky 3 provedení nové Univa TV v podobě televizoru, kde stojí za bližší pohled ten největší. Jde o mimořádně tenký televizor s úhlopříčkou 135 cm, který z boku působí jako tenká skleněná tabule. Spodní okraj je mírně rozšířený, neboť obsahuje soundbar. Nad ním najdeme všechny konektory počínaješ anténou, 2x SCART, 2X Komponentní vstup, 2x Konpozitní vstup, 4x HDMI, 3x USB 2.0 a 4x USB 3.0.  Nechybí LAN a aby obě strany na zadní straně byly stejné, nalezneme zde ještě digitální zvukový výstup. Televizor podporuje 4K a zobrazovací panel má zadní celoplošné LED podsvícení a je zajímavý tím, že konbinuje technologii Amoled a Quantum dot. Zde je vystaven s digitálním zesilovačem, vybaveným zvukem Digital Dolby Atmos 7.1. Ostatní jsou na tom podobně.

Jké z toho plyne poučení? Jde o další ukázku spolupráce i na něčem, co je zdánlivě neproveditelné. Takže jste v otázce spolupráce nyní na řadě.

Žádné komentáře:

Okomentovat