neděle 18. září 2016

Mezinárodní konference 23016 - Konferenční víkend

Opět Vás zdravíme z Frankfurtu nad Mohanem i přesto že je neděle. Přesto však probíhaly přednášky delegací zúčastněných poboček organizace +BATRADIS na téma programu Earthsaver, jehož je naše organizace vykonavatelem. Začít bychom ale měli pátečním večerem, kdy byl koncert Robina Hronka. Program Earthsave se probíral ze všech pohledů celou sobotu kromě přestývky na oběd.

Součástí toho byl i náš program o kosmické lodi Crusager, jejímž kapitánem se koncem Srpna ěé+ž pozemského času stala jedna z nejbližších kanarádek Robina Hronka z naší organizace - Magda Railey, kterou jsme díky tomu o letošních prázdninách nevidšli, oprotože navštívila nejen svojí domovskou, ale i sdomovskou planetu naší organizace, což je Albedor, kde zíwskala díky práci na Zemi hodnost kapitána a loď s nízvem Crusager, která je vybavena novým subprostorovým pohonem. Crusager byl zkonstruován ve spolupráci s planetou X-Reze, kde byly vyrobeny motory pro cestování v podprostoru, což je rychlejší a energeticky méně náročné než cestování hyperprostorem.

Tato loď přivezla vybavení na úpravu poboček naší organizace tak, aby si naše organizace uměla co nejvíce věcí vyrobit sama, což budeme potřebovat, abychom ušetřili na projekt +Robinhelp . Některé stavební stroje a výrobní zařízení byly dovezeny z velmi vzdálených částí známého vesmíru, k čemuž se nový typ pohonu hodil, perotože i při skoku hyperprostorem by cesta trvala i několik století, což by bylo k ničemu.

Protože jsou zde vystavené některé výrobky na ukázku, některé pobočky naší organizace měly dost proastoru na úpravu, nebo rovnou vybudování prostor pro tovární haly a laboratzoře. Potravináčská výroba bščak zatím  nikde zavedena nebyla. Tolik místa na zemském povrchu a ani pod ním na farmy nemá žádná pobočka, což by se teď mohlo změnit. Doufáme, že to nebude potřeba, abšak s neúspěchem preojektu +Robinhelp se počítá už od začátku, takže se i v oblasti farmířstvé dělají nějaké pokusy.

V oblasti pěstování některých plodin lze použít Hydroponii, což se používá na velkých kosmických lodích, avšak i pro potřebu malé skupiny nwejbližších přátel Robina Hronka to není moc efektivní. Jíst celý život pouze brambory a kořenovou zeleninu nelze. Ostatní zemědělské plodiny se hydroponicky pěstují dost mizerně. I když je pečivo počínaje chlebem cenově dostupné, stále by se muselo chodit do práce mimo naší organizaci, aby bylo za co si i ten chleba koupit. I malá askupina lidí potřebuje vedle chleba a zeleniny také maso, takže je potřeba zajistit živočišnou výrobu. Někde je potřeba mít prostor na chování dobytka, kde by šlo minimálně na maso a mléko o krávy, kozy qa prasata. Důležitá je na maso a vejce také drůbež a vedle pěstování bavlny jsou i k výrobě oblečení potřeba nějaké ty ovce na vlnu a případně i na maso.
¨
Toto vše má lo´d Crusager zajistit. ještě se pro něco někam poletí. Vše by mělo být  plně automatizováno a dálkově řízeno.

Tato problematika se dále probírala a ještzě probírá během neděle. Sobotní večer patřil koncertu Marie Smaulové a neděšlní večer bude volný program jako přes týden. V pondšlí začne druhá polovina konference.

Žádné komentáře:

Okomentovat