čtvrtek 15. září 2016

Mezinárodní konference 2016 - Severoevropské programy

Opět zdravíme z Frankfurtu nad Mohanem z naší mezinárodní konference. Tentokrát tu máme zajímavosti z programů delegací severoevropských poboček organizace +BATRADIS , které se týkají vysílání internetového připojení zdarma pro pražskou pobočku z úsporných důvodů ve prospěch projektu +Robinhelp společnosti +PCA Praha . Jde o technické řešení vedení optických kabelů pod mořskou hladinou a pod mořským dnem bez jejich namočením.

Jako organizátor výstavby suchých průduchů pro kabeláž, zahájilo dnešní dopolední program Dánsko, po něm následoval program Švédska, Finska a po oběfěš Norska. Zvukem a obrazem u dánské přerdnášky byl do programu zařqazen videohovor s ředitelem pobočky v Grónsku a na výstavbě se také bude podílet Island, ze kterého se účqastní této konference pouze čeditel pobočky  Batradisu v Reikjaviku - Dr. Olaf Torgun. Ten nás seznámil s tím, jak to vlastně funguje, protože to na Islandu vymysleli a ostatní severské země to ochotně přijaky a je to užitečné i mimo naší organizaci z toho důvodu, že takové země jako je Holandsko, Dánsko a částečně i Norsko, jsou rozlohově malé země. Hlavně Dánsko a Holandsko. Svá území je třeba zvětšovat tak, že se ohraničí kuis moře hrázemi a pom odčerpání vody se díra zasype. I tak může moře prosakovat nově zíwkanou půdou, takže se vše vede vzduchem, pokud jde o elektřinu, telefon a Internet, Sloupy a dráty hyzdí krajinu a může to být nebezpečné i přesto, že to mají v Holandsku a Dánsku vymyěšlené i mimo naší komunitu.

Kabelové propojení poboček naší organizace přes moře v místech, kde není možné vykopat tunel v podloží ostrova až pod mořské dno, kde pokračovat v kopání dál, na preincipu ohraničení kusu moře hrází a zasypání díry, která zbyde po vyčerpání vody, funguje kesonová trubice, ze které se vysaje voda a vznikne sucjá rourta v moři. Tato technologie je známá dokonce i českým stavbařům, neboť je podobně postavena část pražského Metra v Holeščovicích, kde se dokoval železobetonový tunel pod Vltavou. Tady je to ale jednodušší, protože jednotlivé kesonové válce jsou již hotové a stačí je složit do sebe, Nuc se nezalévá betonem a po vysušení stačí provléknout kabely.

Většína referítů severoevropských delegací pojednávala o výrobě stavebních robotů a způsobech stavby a o výcviku potápěčů, kteří mají na stavbě pracovat v místech, kde by stavební roboti nebyli efektivní.

Včera odpoledne měly podobné téma - Internet zdarma východoevropské delegace. Robinhelp bude opět před večeří, večeře a volný prograsm, pokud se nám ještě nechce spát, v podobě přátelení se s vyslanci ostatních poboček, sedět, popíjet a bavit se.

Žádné komentáře:

Okomentovat