pátek 16. září 2016

Mezinárodní konference 2016 - Jihoevropské programy

Opět zdravíme z Frankfurtu nad Mohanem, kde probíhá mwezinárodní konferemce organizace +BATRADIS , kde byl dnešek věnován programpům poboček z jižní Evropy. Dopoledne měly program delwegace z Řecka, Itálie a Španělska. Po obědě měla program delegace z Portugalska. Věštšina přednášek bYla o tom, jak pobočky z jihoevropských zemí hodlají vysílat internet do Prahy, aby se naši pracovníci mohli připojit zdarma. Moc toho není zejména v Řecku, kde se čeká na pomoc severoevropských poboček s výstavbou kesonovýcvh tunelů pro kabely.

Stejný problém má na příklad chorvatská pobočka naší organizace, která má program hnesd po portugalské delegaci. Dále následuje Rumunsko a Maďarsko. Chorvatský, rumunský a maďarský program nebyly nijak moc zajímavé mimo internet VPNS as pomoc s projektem +Robinhelp společnosti +PCA Praha, kde bude hlavní pojednání o úspěšeích v tomto projektu na programu dbnes před večeří. Podobné téma měly přednášky všech dosud vystupujících delegátů každý den hodinu před večeří. Docela jim to jde.

Protože je pátek, bude večer ve 20 hodin po večeři místo volného večerního programu, kdy mohou všichni zúčastnění spolu posedět, koncert Robina Hronka a zítra Marie Smaulové.

O všech dosavadních přerdnáškách na téma +Robinhelp lze zmínit pouze několik zajímavostí, jako je na příklad cyklus školení a přednášek s jakousi formou tiskové konference párů z vyspělých zemí u párů z rozvojových zemí a obráceně. Chystá se možnost výměny partnerek na prioncipu televizní realityshow s názvem Výměna manželek, kterou v České republice provozuje a vysílá televize Nova. To ješ vše zatím ve stádiu nápadu, který se bude řešit pořádně zhruba za měwíc ve Stockholmu na každoroční mezinárodní konferenci Allied Social Services. Protože to v ČR nefunguje, není tam koho vyměnit.

Za zmínku ještě stojí malé shrnutí problému s úpravou poboček ve velkých zemích, nebo na místech, kde je dostatek místa na budování továren, kde pobočky, které nic nevyrábějí a nic nevbystavují na této konferenci, češily v některých referátech svých delegátů plány a stavební postupy. Moc toho zatím nwní, ale některé pobočky se domlouvají na vzájemné spolupráci o stavebních úpravách a po skončení konference mají začít geologické průzkumy.

Žádné komentáře:

Okomentovat