středa 17. října 2012

Nová posila tu bude s náma

Mezinárodní konferenci v Lisabonu máme za sebou, a protože je hodně zajímavých věcí, které by Vás zajímaly, ale na našem webu na ně není místo, nebo by byl web nedpřehledný, hodlíme náš bloh využívat na publikaci různých novinek.

Rádi bychom Vám konkrétně předvedli, jak naši externí spolupracovnícxi u nás dostábají tzv. Pracovní byty. K tomuto účelu tady máme aktuální sdituaci, na které Vám to předvedeme:

Na jedné z akcí projektu Robinhelp v Chorvatsku a také na mezinárofdní konferenci v Lisabonu, jsme se seznámili s vedoucí skupiny, která nám přivezla pomoc v podobě pouťových atrakcí, jejichž provozem si máme vydělat na příklads na Robinhelp, kterou je jistá Simona Buxová, která okouzlila Robina Hronka svojí výškou a podobností se stejnojmennou postavou (Simonou) v televizním setriálu Comeback. Ta tu s námi bude bydlet a to v novostavbě v JKesenici u Prahy. Omloubáme se za zpoždění publikace, protrože Robin Hronek byl nastydlý a v době stěhování mu nebylo dobře.

Začneme ztedy pondělkem 15.10. , kdy k nám dorsazila do skladu objednaná zásilka pracovního vybavení pro naše spolupracovníky. Jeden z přepravních kontejnerů má na sobě nálepku "Sinona Bux Jesenice, Pozor křehký náklad". Bedna obsahovbala prodejní balení nového typu pracovní stanice, zabalený notebook, zvukový mikrosystém a přčihodili jsme tam prodejní balení mobilního telefonu Sony Xperia Sola a tašětičku od O2 se SIMkartou. Tak, a bedna se může naložit.

V bytě, kde bude Simona bydket, už jsou položené koberce, je vymalováno a jediné co je třeba udělat je smontovat a postavit nábytek, zapojit elektřinu, otevřít vodu a odsvbézt na skládku obalový odpad.

Doufáme, že tam bude moci vydlet sama. Byt je to malý 2+KK, kde kuchn spolu s koupelnou a WC jsou hotové. Sousedů tam zatím moc není, takže přepravní kontejner můžeme nachat na chodbě a házet do něj věcoi na vyhození, což jsou většinou kusy krabic a různé igelitové fólie, do kterých je nábytek a další vybavení zabaleno v prodejním či distribučním balení.

Montáž nábytku zahrnovala sestavení obytné sektorové stěny v obývacím pokoji, televizní stolek konferenční stolek a sedací soupravu. Ve druhém pokoji se montovala ložnice a psací kancedlářský stůl se šachtou pro počítač, kterou ale nevyužijeme, protgože jako stolní počítač tu máme nový typ pracovní stanice od ECF, která konstrukčně připomíná Apple iMac, nebo HP Z1. Takže tuto bednu z Austrálie rozbalíme v loýžnici.

Nábytek byl nakoupen v obchodním domě Ikea, dokud nebude nutné někde postavit vlastní výrobnu nábytku, abychom pro naše pracovníky měli i nábytek zadarmo. U mobilního telerfonu pro Simonu jsme sýhli do zásonb 10 kusů Sony Xperia Sola, z čehož jsme chtěli dát jeden kus partnerce Robina Hronka, kdyby jej nějaká žena chtěla i s jeho nedostatky. K tomu je i SIMkarta od O2 s potlačenou identifikací, aby nikdo nezjistil číslo a i telefon je trochu softwarově upraven pro naší organizaci. Počítač, notebook a další elektronika je ECF vřetně modenu pro připojení k naší síti.

Elektroniku budeme zapojovat v úterý, jakmile odejdou řemeslnící, kteří smontovali nábytek, zapojili pračku, zapli elektřinu a pustili vodu. I když je elektronika od ECF zadarmo, je i balení věnována velká pozornost, takže i pouhý unboxing je malým obřadem. Začneme tedy tou největší bednou, což je televizor. Pridejní, či distribuční balení se skládá ze dvou velkých krabic, z nichž ta velká a plochzá je televizor a druhá hlubší ukrývá reprosoustavul. Tradičně budeme potřebovat nějaký nůž, abychom přeřízli pásku, kterou jsou obě krabice spojené. Pak musíme ruzříznout celofánovou fólii.

Z bedny s reprosoustavou se stáhne jakási papírová nohavice, pod kterou je bedna z hnědého papíru. Obalových materiálů na vyhození tady bude hodně, protože každý reproduktor je zabalen v pytli zu bublinkovatého igelitu. Kde ton špatně vyndat, protože je tady hodbě polystirenu a papíárových zarážek, které zabraňují nějakým pohy\bům při transportu. Povedlo se, máme tu 4  reproduktory a jeden Subwoofer. Reproduktory jsou čtyřpásmové.

Bedna s obrazovkou návlek nemá. Otevírá se trochu jako kufr, ale vzhledem k rozměrům to jde špatně vybalit, protože tu máme málo místa. Vedled nožičky tu máme balíček návodů a abychom se tu o tu bednu nezabili, dájme jí zatím do předsíně. Ono dá práci tu televizi postavit na místo. O když je to velice tenká plasmová obrazovka s OLED podsvícením, je to úhlopříčka 120 cm s konstrukcí ztvořenou hořčíkovou slitinou a krytem z hliníku, sklo chránící disdplej je Goruila glass, takže ta tabule nerozbitného skla něco váží.. Tak dáme baterie do ovladače a dozadu zapojíme kabely, ať to máme připravené. Rozbalení digitálního zesilovače, BlueRax přehrávače a kupodivu ještě i VHS videorekordéru není nic zajímavého, ale i to nám k tomu dali, tak proč to nezprovoznit,

Zajímavý je zde mikrosystém od ECF, který kromě magnetogfonu pro 2 kazety, rádia a přehrávače CD obsyhuje pofdporu MicroSD karet a přrehrávání hudby z USB zařízení, půdobí zajímavě dok nejen pro  tablety a telefony s micru USB konektorem pro nabíjení, ale i proprietální nabíjecí refdukci na tablety a telefony ECF - čili HELLOS Electronic, ale také je tu v balení redukce na připojení jak starého iPhone, iPosu a iPadu, tak také přechodka na Applke Lightning kabel pro připojení nového iPhone 5. Ve všech případech slouží konektor pro nabíjení. Připojení zařízení k mikrosystému se provádí přes BlueTooth. Minivěž, kterou jsme do tohoto bytu dostali, by poitěšila i zastánce a milovníky podslechu hudby z klasických gramofonových desek. Na vzdory malým rozměrům je tady zajím\vě řešený gramofon s laserovým snímáním  drážky na desce. Nebude tak docházet k poškrábání desky častým přehráváním, což by se časem u gramofonu s klasickou jehlou stalo.

Podobně jasko televizor byl zabalen i počítač. Ten i s modemem byl rozvbalen v ložnici, což bude pracovna. Příjem signálu technologie DataRay je v tomto pokoji nejledpší a do protějšího pokoje to natáhneme kabelem, nebo bezdrátovou sítí. Vnitřní stěny v bytě jsou tenké, ztak by nemělo signálu nic vadit. Opravdu to přčipomíná iMac o úhlopříčce 24 palců a je tu nová klávesnice s touchpadem dohromady. Jde tak jak myšě tak klíábesnice jedním kabelem. Pak tu máme napájení a internet a to je asi všechno.

Jelikož je nám znímo heslo, můžeme aktivoivat všechny služby. K tomu si ten počítač zapneme a zapneme si taky notebook. Musíme nastavot účet administrátora počítače a vytvořit pracovní skupinu. Je to velice jednoduché. Máme tu nejnovější verzi systému ARAX Univa 2012 s upravenou grafikou pracovní plochy preo dotykové ovládání. To tady nemáme, tak to přepneme na klasickou plochu, jakou asi budete znát z operačního systému LINUX Ubuntu 12.04.

Tady se už počítalo s tím, že projekt Robinhelp bude fungovat, protože tu v panewlu s ikonami aplikací, který je rolovací a umožňuje  tak rychlý přístup k aplikacím, vidíme ikonu aplikace Harem 2013 Betsa. Protože to ale není počítač pro pracovnici společnosti PCA Praha, chybí tady Skype a ICQ, což není ani v seznamu všech aplikací, který vyvoíláme kliknutím na položku "Aplikace"na horní liště funkcí.

Totéž udšláme na notebooku, který si zatím připojíme k routeru kabelem. Pracovní skupina se nám vytvořila sama od sebe. Stačilo zadat u obou počítačl stejný název a v nabídce na horní liště "Místa" a dole "Skupina" vidím,e oba počítače. Na rozdíl od Windows se obsah jiného počítače otevře okamžitěš, protože při zapnutí každého počítače a nastartovíní systému ARAX se místní síť namapuje automaticky na pozadí. Na všech počítačích ve skupině se po jejich namapování objeví bublinové oznámení o připojení daslšího počítače ke sdíleným složkám.

Zvývá tedy nastavit zabezpečenou bezdrátovou síť podle návodu a tak by měl zatím jenom Intranet naší organizace fungovat na Notebooku po celém bytě bez kabelu. Máme s sebou vysavač, tak můžeme po sobě uklidit, když budeme vrtat díryx do zdi kvůli kabelu do televize. Kabel jde z modemu za stolem a skříní na šaty ke dveřím, tam vyvrtáme jednu díru mezi futro a zeď do předsíně. Tam to asi,protáhneme skříní ve zdia další dírou do obýváku.

Program na úterý byl takový, že se natahoval síťový kabel na televizi, kvůli příjmu televizního vysílání technologií IPTV. Televizor, který je už zapojen umí IPTV a součástí připojení k našemu intranetu je bezplatná programová nabídka českých  stanic, za kterou byste jinak platili hodně peněz u UPC, mebo za O2 TV. BATRADIS TV umí zto samé zadarmo. Znaymená to že tam Simoně poběží jak všechno to, co lze i zadarmo chytit pomocí DVB-T, ale navíc ještě Nova Sport, Discobery HBO, HBO2. HBO Commedy, Cinemax a vybrané světové zpravodajské stanice. Celkem 100 televizních kanálů zadarmo v DVD a vBD kvalitě a 200 rozhlasových stanic.

Bude-li zapojen i veřejný internet, televizor sám o sobě nude schopen přehrávat videa z YouTube, přehrávat internetová rádia a u některých stanic a některých pořadů na rozdíl od placené kabelové televize nabídne díky webové kameře interaktivitu s některými pořady.

Simona se nastěhuje ve čtvrtek. Stačí když si vyzbedne klíče oid bytu a od auta, kam si naloží kufry s oblečením a věcmi, které si sem s seboupřivezla. Ostatní díme k někomu, nebo najdeme volné byty.

Důvode, k publikaci této zajímavosti je skutečnost, že chceme ukázat hlavně ženám, o co se připravují, že s námi nespolupracují nejlépe tím, že by nějaká z nich byla dreužkou Robina Hronka.

Žádné komentáře:

Okomentovat