neděle 7. října 2012

Reportáž z mezinárodní konference v Lisabonu 7. díl - Nedělní odpočinek a přčíjezd Čechů

Opět Vás vítáme na konferenci v Lisabonu u sedmého dílu reportáže i přesto že je Neděle a jediné, co se děje, je poktačování prohlídek města.

Včerejší koncert Marie Smaulové se všem moc líbil. Moderní taneční hudba však areálem pro konání výběrové soutěžní kce místní verze projektu Robinhewlp duní dýl, ale ne tak hlasitě a mísí se několik různých pásní dohromady, protože se rozjely pouťové atrakce a areál byl otevřen veřejnosti. Účastníci konference na rozdíl od veřejnosti mšěli výhodu v tom, že se mohou na atrakcích vozit zdarma. Stačí u pokladny ukázat pozvánku.

Mezi účastníky konference již během dnešního nedělního odpoledne pomalu přibývalo lidí mluvících česky. Na rozdíl od ostatních zemí, kde se zúčastnily delegace z jednoho, nebo dvou měst nějaké země, má Česká republika největší účast v otázce množství poboček a jejich delegací. Proto jsou české programy rozprostřeny na celý týden ihned po obědě.

Austrálie a Čína včetně Afriky má po dobu akce zajištěnou výstavní expozici Elektroniky a automobilů, aby si je všichni mohli prohlédnout. Portugalská pobočka  rozšíří expozici do stánků v areálu, kde zatím probíhá pouť, kam nechá vystavit ceny preo vítězku. Této problenatice se budeme věnovat až o dlším víkendu, abšak mohlo by být zajímavé hlavně v otázce vzájemné spolupráce předvést, jak všichni spolupracují jen tak, protože je to baví a z lísky a solidarity s bližními, aniž za to chtějí peníze.

Jakmile se v pátek přejde k programu projektu Robinhelp a bude zahájena ta výběrová akce, Robin Hronek se seznámí se svým lisabonským kolegou nejen v otázce záliby v urostlých ženách a v tom nechat se od nich nosit, ale i v práci, kde je toto použito. Už tomu tak bylo všude tam, kde tým Robinhelp byl.

Tímto kolegou Robina Hronka je jistý Pedro Dominges, který již zve všechny ženy, které má ve své databázi na tu akci a eviduje další. Na rozdíl ode zprávy, která o tom bude na webu projektu Robinhelp v sekci Robinhelp ve světě, se podívámne trochu do zákulisí přípravy akce, protože za tou akcí stojíme.

Jako novinář jsem se mohl dostat k ledasčemu dříve, než oficiýlní delegáti, a tak ksem se od pracovníků místní pobočky dozvěděl, že  jsou svým mluvčím Pedrem Domingesem prezentováni jako jeho přátelé z podzemí. Podobné označení použili i jiní kolegové Robina Hronka a společným rysem je i označení jejich dalších přčátel (načich přátel) jako přátel z létajících kovových koulí.  Těmi naši kolegové z Lisdabonu cestují mezi hvězdami.  Od Pedrových rodičů jsem se dozvěděl, že Pedro byl ve věku 8 let psychiatricky vyšetřován na popud učitelů ve škole, protože při hodinách výtvarné výchovy nejraději maloval zmíněné létající kouloe ve vesmíru a vůbec mlidí v podivuhodných létajících strojích. V případě že byl umístěn na hládání do vyšší třídy, učitelé se divili že rozuměl učební látce, která se ještě v jeho třídě neprobírala. Na vysvědčení měl belmi dobré známky hlavně z technických předmětů.

Pedrovi rodiče mi dále sdělili, že si jejich syn vymyslel nějaký bláznivý způsob jak si najít ženskou, coý mu prý poradili jeho přátelé z podzemí, nebo z létajících kovových koulí. Obrazotvornost a fantazie to však není, protože  jsme je s Pedsrem vzali na dění mezinárodní konference naší organizace, kde Pedro představil některé ty pořátele svým rodičům.  Dovoli se také že  dost lidí pracuje na té jeho šílené seznamovací akci.

Na tu budou ukázky odměny pro nějakou tu ženu, která by s Pedrem Domingesem chodila a žila, teptve vystaveny. Zatéím se to dává dohromady. Nejpodivnější otázka je, kde na to vzal Pedro peníze, když jsou jeho přátelé s podzemí, kteří občas létají do vesmíru v kovových létajících koulích, pouhými imaginárními přáteli. Jak je to možné? To co se tu děje musí stát strašně moc peněz. Kdyby si vzal půjčku, v žovotě by jí nesplatil. Dali jsme jim vysvětlení, které je obvykle přijatelné, a sice že  si vzalo půjčku několik jeho kamarádů dohromady, které zná Pedro z práce, kteří vzájemně ručí majetkem a budou se skládat na splátky.

To je příklad pro nás - resp přýátele Robina Hronka, kteří s námi nemají nic společného. Problém je, že se to dá v České republice udělat dost špatně, takže se nedivme, že to nejde, ale jelikož všude na západě a tam, kde jsme podobné věci dělkali se nekrade a jeden druhého nechce přechytračit, nebo získat dobré finanční a společenské postavení podvodem, proto to funguje všude jinde a v Čechách ne.



Žádné komentáře:

Okomentovat