sobota 13. října 2012

Reportáž z mezinárodní konference organizace BATRADIS 12. díl - Robinhelp

Vítáme Vás u dvanáctého pokračování reportážního seriálu z naší mezinárodní konference, kde přes víkend probíhá program projektu Robinhelp. Ten začal již včera v pátek, o čemž jsme Vám přčinesli mimořádnou zprávu.  Dokonce máme k dispozici zprávu přčímo na webu projektu Robinhewlp, jejíž obsah se mění podle dostupných informací. Z tohoto důvodu tu máme pro Vás odkaz na tu zprávu, která je zde: https://sites.google.com/site/robinhelprobinhronek/robinhelp-ve-svete/robinhelp-v-lisabonu-na-mezinrodn-konferebcxi-organizace-batradis-2012 .

Soutěžní klání začalo v pátek po obědě a je po celou sobotu v plném proudu. Kromě našeho zdejšího kolegy Pedra Domingese si i Robin Hronek užil hodně nošední na zádech a občas i ramenou od soutěžících žen a dívek, ihned po pouťové zábavě, na kterou ale moc času nebylo a atrakce byly většinou moc divoké.

Páteční zahájení soutěže bylo zahájeno rothovory s páry, které byly tímto projektem vytvořeny. Ti, kdo se nemohli zúšastnit konference, byl s nimi učiněn rozhovor pomocí audiovizuálního spojení.

Malé zpožnění vb zahájení prezentace měl stánek s výpočetní technikou, protože se nám dostala portugalská verze speciálního programu pro budoucí pár dom ruky až na poslední chvíli, takže jí předváděšjící technik instaloval až během akce.  Ukázková data z počítače Pedra Fomingese nám to nějak nechce stáhnout. Asi je něco se serverem portugalské pobočky Allied Social Services, nebo nám tu zlobé síť, případně je v portugalském vydání toho programu Harem 2013 Beta nějaká chyba. . Mezi tím víme o bytě pro ten zdejší pár a protože se ten program  mezi tím umoiudřil, můžeme si říci že i rozšíření služeb o stálou péči formou partnerdského soužití zde bude fungovat. Výběr je docela dobrý.

Oběd nebyl, preorože k němu byly výtvory soutěžících ze soutěže ve vaření. Pro případ, že by to nešlo jíst tu máme asi 3 stánky s obřerstvením, kde si můžeme koupit gamburgera, párek v rohlíku, nebo plkněwnou bagetu. Nechybí ani pivo a limonáda. Navíc v rámci pouti nechybí ani pouťové cukrobinky od cukrové vaty po perníková srdce.

Na večer se chystá koncert Robina Hronka, takže jsme si od večera s velice hlasitou hudbou a úžasnými světelnými efekty odpočinuli jen týden. Na rozdíl od dunivého techna, dance a trance Marie Smaulové to bude mít trochu vyšší úměleckou úroveň v hudební invenci, inspirované zejuména hudební tvorbou francouzského skladateůle elektrofonické hudby, kterým je Jean Michel Jarre. Některé věci ohledně koncertů J.M. Jarreho a našeho Robina Hronka se objevily minulý týden i u Marie Smaulové, kde šlo o používání laserové harfy.

V neděli (zítra bychom měli vědět, kdo zvítězil a tím bude naše mezinárodní konference končit. Náš blog, který byk kvůli tomu založen tu bude stále, a bude přinášet novinky a zajímavosti, které na našem webu není kam zařadit.

Žádné komentáře:

Okomentovat