sobota 6. října 2012

Reportáž z mezinárodní konference v Lisabonu 6. díl Nejen od práce, ale i zábavy jest člověk živ

Dnrs v sobotu a zítra v neděli nejsou žádnéí konkrétní programy. Jediné, co se děje, je zájezd na prohlídku města, rozdělený na několik etap po celý víkend, protože máme k dispozici zatím jenom 4 autobusy a lidí je tu tolik, že na večerní koncert Marie Smaulové nám hotely, kde máme ubytované sbé kolegy ze zúčastněných zemí, nám půjčí svoje autobusy i s řidiřem.

Pro ty, kteří zrovna na prohlídku Lisabonu nejedou, nebo čekajkí až na ně přijde řada, nebo se z prohlídky už vrátili, má program skupina, která naší organizaci přivezla nějqaké pouťové atrakce, aby si naše organizace měla čím přivydělat na  náročné projekty, kam patří i Robinhelp. Dopoledne  přednášela dokonce i vedoucí té skupiny, která nám to přivezla, což je žena zajímavá tím že vypadá jako herečka, hrající postavu Simony v seriálu Comeback, ale asi ve dvoumetrovém vydání. Z hlediska neobvyklosti věcí, které byly při jejím programu k vidění, by toto byl nejzajímavější program z celé konference, ale to bychom toho o sobě prozrazovali moc. Bohatě stačšily náznaky o tom, co nevíte o zajímavých a neobvykle vypadajících moderních stavbách.

Práce na přípravě pódia na večerní koncert a potom na místní výběrovou akci podobného projektu, jako je Robinhelp, jsou už téměř dokončeny. V 1°6 hodin místního času mají schůzku všichni generální ředitelé zúčastněných poboček, která se koná v 15 hodin, protože v uvedených 16 hodin mají přivítat Marii Smaulovou na letišti. Marie Smaulová přijíždí se svými kamarádkami, které mimo to, že tvoří tám Robinhelp, tvoří také její kapelu, která hudebně spolupracuje také s Robinem Hronkem.

Zbývá tedy, aby se děvčata ubytovala a nechala si odvézt nástroje na pódium, kde je technici uvedou do provozu. Už zde zůstanou. O doprovod Robina Hronka se Marie Smaulová postarala tak, že ho sem doveze nějaká její kamarádka, která sem taky jede, protože tu má přednášet. Tou kamarádkou je Marikwen Benderová, která má program v pátek odpoledne v rámci programu českých poboček, jakmile bude na pořadu Praha.

Kromě koncertu ve stylu obří světelné show se nejbližší okolí chystá na akci, která se bude konat příští týden. Na pouhý koncert ať už Marie Smaulové, nebo Robina Hronka, či kohokoli jiného, je tady moc nákladních aut. Konstrukce úódia s veškerou technikou se vejde do 3 obřích kamionů, z nichý každý táhne dva přívěsy. Postrupně sem totiý přijíždějí další podivně vypadající kamiony, neboť jde o nějaké pouťové atrakce, stánky a nějaké vybavení na soutěžní disciplíny.. Dokonce již začínají leckde stavební práce.

Po levé straně od pódia, stojíme-li čelem k němu se u již hotových tribun rásuje atrakce Crazy Twist a vedle ní Řetízkový kolotoč. Ten je zatím ve stavu vybalování součástí a není zatím poznat, co to je. Na protějhší straně  už je stánek s občerstvením. Horké párky, pivo a ztmrzlina. Vedoke troho je zatím změť spousty barevných traverz, trubek a něčeho, co vypadá jako kusy kolejiště. Nápis  "SpeedRide" napovídá, že to bude asi nějaká spirálová horská dráha. Vedle toho odpojily od kamionu nějakou maringotku, což bude asi střelnice. Potom náusleduje Autodrom, který zatím nezačali stavět. Jen odstavili přívěs s jeho součástkami. Na porotější  straně budou toalety. Ty už jsou na místě, stánek se suvenýry a atrakce Cyklon Basket. Co se táká atrakcí, největší a hlavně ty vysoké budou vně  koncertního areálu za tribunami, abxy nevadily ve výhledu. Už teď to vypadá, že je hotový MegaBooster, protože když se díváme od úódia k zadní tribuně, je tam občas vidět kus rotujícího ramene od nějaké atrakce, což je ten MehaBooster. Znamená to, že je hotový a zkouší se. Vedke toho bude Ruské kolo. ˇVCekáme na jeřáb, anby bylo vstyčeno a upevněno do vidlice. Pak přijedou atrakce, které doprovázely akce na výběr partnerky pro někoho v jiných zemích, kde zkoušeli Robinhelp, podle toho, kolik máme místa.

Žádné komentáře:

Okomentovat