úterý 9. října 2012

Reportáž z mezinárodní konference v Lisabonu 9. díl - Další programy včetně druhého českého

Opět Vás vítáme na konferenci v Lisabonu, odkud se Vám hlásíme již po deváté, a tak tu máme druhý český program, ale abychom to vzali popořadě, začneme tím, co bylo doipoledne:

Dnešní den zahájilo Řecko, kterfé se chlubilo rozmáhajícími se službami pro zdravotně postižené a osamělé formou něčeho na způsob projektu Robinhelp, o čemž víme, protože tam byla  v Soluni delegace našeho týmu i s Robinem Hronkem. Od té doby  se něco takového podařilo  v Aténách a na Ithace. Další akce na ostrově Rodos má proběhnout  už tento víkend, díky čemuž se řekové omlouvají, že nás opustí už v pátek. Jinak pro nás nic zajímavého neměšli, co se týká zajímavostí pro naši reportáž.

Podobný program mělo po Řecku Turecko. Naši turečtí  kolegové děkují našemu českému týmu projektu Robinhelp za návštěvu jejich výběru družky pro jejich kolegu v Istanbulu a zaznamenali úspěšené následování v Ankaře, Kusadasi a Konye. . Jiné veřejné projekty nedxělají.

Po obědě byl druhý český program, a byla to Praha. Tady bylo zajímaví sympózium o poskytování prostoru pro podnikání, kde by Vás mohlo zajímat jak byl poskyztnut prostor pro společenosti jako je PCA Praha, která převzala projekt Robinhelp. Pro pomocné podnikání by Vás mohlo zajímat, že pomáháme také při zakládání restaurací a barů. Na tomto programu byly rozhovory s provozovateli některých z nich. Konkrétně s jednou naší externí pracovnicí, provozující takovýto podnik v areálu bývalé diskotéky Větrník u stanice autobusu zvané Teloevizní věž a druhý podnik se přestěhoval z Prahy do Čestlic.

Je veliká škoda, že nebyl a nebude dán pokyn Robinu Hronkovi, aby na Internetu vytvořil těmto podnikům webové prezentace spolu s jejich fanouškovskými stránkami na Facebooku a Google plus. Budete se tedy muset spokojit s tím, že někde zajdete do nějaké restaurace na oběd, nebo večeři, případně jen posedět a dát si kávu, nebo pivo. Tím že zaplatíte nám náhodou přispějete.

Kdybychom chtěli prezentovat naše podniky, kde stačí ty dba uvedené, tak byste se na jejich webu a sociálních sítích mohli dozvbědět o koncertech Robina Hronka, Marie Smaulové, Terry Rodsensové se skupinou Zombies a dalších přátel Robina Hronka z domova naší organizace, kteří hrají na různé hudební nástroje a zpívají. Měli byste možnost být pozváni na jejich vystoupení v těchto podnicích, nebo na projekce jejich koncertů na plátno. Na plátno se tam na příklad promítají přímé televizní přenosy z koncertů v rámci  projektu Robinhelp, vysílané po našem Intranetu. Některé jsou promítány v podobě 3D projekce, k jejímuž sledování obdržíte brýle pro stereoskopické vidění. Podobně jsou promítány běžní sportovní přenosy z mistrovství světa v lerdním hokeji, kopané jak to z některých hospod známe.

Konají se tam také diskotéky a nejrůznější zábavné akce, kde nechybí hodně dobrého pití a jídla. Stránky by Vás tak informovali o tom, kdy s námi můžete zakalit. Mohli byste zažít neuvěřitelné věci. Docela divoké to bylo i zde o víkendu.

Jediným úspšěchem je založení poboček společností, které se zabývají veřejnými projekty. Pokud to nefunguje, to je jiný problém.

Robin Hronewk zatím nepřednášel. To bude až v pátek, nebo v sobotu. Se zájmem jsme si vyslechli regerát jeho kamarádeky Marilen Benderové, která dostala za úkol jej sem doprovodit.

Obsahem jejího referátu byla pojkednání o vedení pražské pobočky společnosti HELLOS Electronic, kterou zde u nás vyrábí forma ECF v Austrálii a Číně, takže jsme se dozvběděli něco o distribuci vybavení nejen pro nás ale i pro Robinhelp, kde náím několik počítačů, notebooků a mobiulních telefonů zabírá místo ve skladu. Dalším budem jednání bylo, co s tím.

Po tomto programu byl druhý program Polska o vědě a technice a pak Rusko. Ruská delegace vyjádřila radost nad něčím jako Robinhelp a jinak byl celý program o tom, že mají radist z toho že přibývají pobočky umožňující veřejné projekty..

Po večeři byl kulturní a tameční večer.

Žádné komentáře:

Okomentovat